Πού οφείλεται το ότι, ενώ τρώω υγιεινά, παχαίνω;

H παράλειψη τακτικών γευμάτων και τα μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς τροφή συμβάλλουν στην προσθήκη βάρους. Μπάρες δημητριακών, πολύσπορα κριτσίνια, μαύρη σοκολάτα, καστανή ζάχαρη, μπισκότα με δημητριακά, χυμοί φρούτων, όλες είναι υγιεινές τροφές, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και θερμίδες! Ακόμα και τρόφιμα που θεωρούνται «διαίτης» ή άπαχα μπορεί να συνεισφέρουν αρκετές θερμίδες ανά μερίδα, οπότε είναι εξαιρετικά χρήσιμο να υπολογίζεις τις θερμίδες που καταναλώνεις στην ανάλογη ποσότητα, διαβάζοντας τις διατροφικές ετικέτες. Οποιαδήποτε ενέργεια ή συνήθεια που μας ενοχλεί ή μας αποσυντονίζει από τη διαδικασία του φαγητού έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουμε έως και 300 θερμίδες επιπλέον συγκριτικά με την κατανάλωση φαγητού σε περιβάλλον ησυχίας και ηρεμίας. Επομένως, αφιερώστε 15 λεπτά στο γεύμα και προτιμήστε ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς ενοχλητικούς θορύβους και άγχος. Η απόλαυση του φαγητού συμβάλλει στον καλύτερο κορεσμό και φυσικά στην ποιοτικά ορθότερη επιλογή γευμάτων. Προκειμένου να διατηρηθεί ο δείκτης της ζυγαριάς στον επιθυμητό αριθμό, χρειάζονται 7-8 ώρες ύπνου καθημερινά. Καλό είναι να μετριαστεί το άγχος και κάποιες τεχνικές χαλάρωσης ίσως βοηθήσουν, π.χ., γιόγκα ή περπάτημα.

Επίσης η χρόνια φαρμακευτική αγωγή ευθύνεται και για την ανεξήγητη προσθήκη κιλών. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με πιθανή αλλαγή στη φαρμακευτική σας αγωγή.

 

myself.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *