Προτάσεις για την τσάντα που θα αγοράσεις φέτος την άνοιξη.

Η αγορά μιας τσάντας για την άνοιξη, είναι χωρίς καμιά αμφιβολία μια πολύ διασκεδαστική υπόθεση, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια σπαζοκεφαλιά, αφού ξαφνικά βρίσκεσαι αντιμέτωπη με πολλές και ποικίλες προκλήσεις, που πολύ εύκολα μπορούν να τινάξουν το πορτοφόλι σου στον αέρα. Γι’ αυτό καλό είναι, πριν να πραγματοποιήσεις μια τέτοια αγορά, να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά και να βγεις πιο κατασταλαγμένη, για το τί πραγματικά ψάχνεις, έτσι ώστε να μην υποκύψεις σε πειρασμούς, να γλυτώσεις χρόνο και πάνω απ’ όλα να μην “κλαις” στη συνέχεια τα χρήματα που ξόδεψες.
1 .   Το χρώμα

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τη στιγμή που αποφασίζεις να αγοράσεις μια ανοιξιάτικη τσάντα, είναι το χρώμα της. Στο λέω από την εμπειρία μου, γιατί έχω κυριολεκτικά ξοδέψει πολλές ώρες κοιτάζοντας τσάντες για αυτή την άνοιξη. Σ’ αυτή λοιπόν την αναζήτηση που έκανα, παρατήρησα ότι φέτος κυριαρχούν δύο τάσεις στην ανοιξιάτικη χρωματική παλέτα, που τις συνάντησα σε όλες τις επώνυμε συλλογές, για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η μία τάση είναι οι λευκές τσάντες και η άλλη οι ανοιχτόχρωμες και φωτεινές αποχρώσεις. Τελικά με κέρδισε η μια από τις δύο κατηγορίες, οι τσάντες που είναι σε λευκό χρώμα.
2 .   Η υφή

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα υλικά που θα συναντήσεις στις φετινές τσάντες για την άνοιξη. Η υφή του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένη η τσάντα που θα διαλέξεις, είναι ένα πρόσθετο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά . Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να δραπετεύσεις από τις συνηθισμένες επιλογές και να διαλέξεις κάτι ανάμεσα σε ψάθα και σε ύφασμα. Αυτά τα δυο υλικά, από τη φύση τους “μυρίζουν” άνοιξη και μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που η καρδιά σου επιθυμεί.
3 .   To μέγεθος

Το μέγεθος είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας, που θα πρέπει να εξετάσεις, πριν καταλήξεις για την αγορά μιας τσάντας για την άνοιξη. Εδώ χρειάζεται προσοχή, γιατί η απόφασή σου θα έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα της επιλογής σου. Χρειάζεσαι μια τσάντα αποκλειστικά για το γραφείο και δεν θέλεις να φορτώνεσαι με πολύ βάρος; Είσαι μητέρα και χρειάζεσαι μια τσάντα που θα κουβαλήσεις και την προίκα του παιδιού σου; Θέλεις μια τσάντα, που θα την χρησιμοποιείς όχι μόνο στη δουλειά, αλλά και μετά για να βγεις για ένα καφέ ή το βραδάκι για ένα ποτό; Σκέψου κι αποφάσισε, τι είναι ακριβώς αυτό που πραγματικά σου χρειάζεται.
4 .   Σκέψου πού θα κρατήσεις αυτήν την τσάντα

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ιδιαίτερες εκδηλώσεις, τις οποίες έχεις προγραμματίσει γι’ αυτήν την άνοιξη; Σκέφτεσαι λοιπόν ότι η τσάντα που θα αγοράσεις, θα πρέπει να ταιριάζει με την περίσταση; Ενδεχομένως τα έντονα και φωτεινά χρώματα, να μην είναι η καλύτερη λύση, στην περίπτωση που θα θέλεις να την χρησιμοποιήσεις σε πολλές επαγγελματικές εκδηλώσεις, όπου θα χρειαστεί να παρευρεθείς. Όλα αυτά θέλουν προσεκτική σκέψη, γιατί το κριτήριο της απόφασης είναι μια πολύ προσωπική σου υπόθεση. Είναι καλύτερο να το σκεφτείς αυτό από τώρα, έτσι ώστε να είσαι έτοιμη και να μην ψάχνεσαι με άγχος, την τελευταία στιγμή.
5 .   Για πόσο καιρό θέλεις να την φοράς

Κάτι άλλο λοιπόν που θα πρέπει να εξετάσεις, είναι για πόσο καιρό θα θέλεις να κρατάς αυτήν την τσάντα. Σκοπεύεις να την χρησιμοποιήσεις μόνο για την άνοιξη; Θα την κρατάς όλο το καλοκαίρι; Τι θα την κάνεις το φθινόπωρο; Εάν σκέφτεσαι ότι θα την φορέσεις και τους φθινοπωρινούς μήνες, ίσως θα πρέπει να διαλέξεις μια τσάντα που θα ταιριάζει σε περισσότερες  εποχές, επιλέγοντας υλικό και χρώμα, που θα είναι πιο εύκολο στους συνδυασμούς και στις χρήσεις.
6 .   Τί χρήματα να διαθέσεις;

Η τιμή είναι κάτι που σίγουρα θέλει σκέψη, όταν αποφασίζεις να αγοράσεις μια τσάντα. Μπορείς πολύ εύκολα να ξοδέψεις μια περιουσία κι επειδή φιλενάδες μου την έχω πατήσεις αρκετές φορές, έχω καταλήξει σ’ ένα βασικό κανόνα, που στις δύσκολές εποχές που περνάμε τον ακολουθώ με θρησκευτική ευλάβεια. Έτσι λοιπόν, επιτρέπω στον εαυτό μου να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για μια τσάντα που υπολογίζω ότι θα χρησιμοποιήσω για μεγαλύτερο χρόνο. Εάν πρόκειται να αγοράσω μια τσάντα που θα την φορέσω εποχιακά μερικούς μήνες, ο προϋπολογισμός μου θα κινηθεί γύρω στα πενήντα ευρώ. Αν ψάχνω κάτι που θα το κρατάω για έξι μήνες ή περισσότερο, θα επιτρέψω στον εαυτό μου να ξεφύγει σε κάτι πιο ακριβό κι αν οι συνθήκες το ευνοούν, θα ρίξω μια ματιά και σε πιο επώνυμες επιλογές .
7 .   Η γνώμη των άλλων αν δεν είσαι σίγουρη Μου έχει τύχει πολλές φορές να ενθουσιαστώ με κάποια κομμάτια και να μην μπορώ τελικά να διαλέξω τι να πάρω. Παλιότερα δεν το πολυσκεφτόμουν και αγόραζα δυο ή τρεις τσάντες μαζί, αλλά όλα αυτά ανήκουν δυστυχώς στο μακρινό παρελθόν. Τώρα όταν δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για την επιλογή μου, καλώ ενισχύσεις. Μπορεί να είναι η μητέρα μου, ο καλός μου –όταν έχει καλή διάθεση και με ακολουθεί στα ψώνια ή όπως κάνω εγώ τον τελευταίο καιρό που συμβουλεύομαι την κόρη μου. Μια καλοπροαίρετη και έμπειρη τρίτη γνώμη, μπορεί να σου επισημάνει τις αδυναμίες της επιλογής σου και να σε βοηθήσει σε μια πιο επιτυχημένη αγορά.

fe-mail.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *