Αν είσαι τύπος που αγαπάς τη γυμναστική, τότε ήδη θα γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει καλύτερη ώρα για να γυμνάσεις το σώμα σου από το πρωί! Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το βάλεις στο πρόγραμμα, αλλά άπαξ και το προσπαθήσεις, θα διαπιστώσεις ότι η ημέρα σου θα ξεκινάει τόσο δυναμικά και ευχάριστα, που θα γίνεις αμέσως fan της πρωινής γυμναστικής. Η πρωινή άσκηση σου δίνει ενέργεια, τονώνει την ψυχολογία και τη διάθεσή σου, με αποτέλεσμα να ξεκινάς την ημέρα σου δυναμικά και με όρεξη. Ενεργοποιεί το σώμα, ξυπνάει το μυαλό και σε βοηθάει να οργανώσεις σωστά το πρόγραμμά σου, να είσαι παραγωγική και δημιουργική στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις.

palettinoss17

Καλά όλα αυτά, αλλά αν δεν το «έχεις» με το πρωινό ξύπνημα; Εμείς είμαστε εδώ και σου έχουμε τη λύση! Βρήκαμε 14 trick για να σε κάνουν fan της πρωινής γυμναστικής:
 #1 Αρχικά, πρέπει να ξυπνήσεις πιο νωρίς! Δεν ξυπνάς εύκολα το πρωί; Συνηθίζεις να απενεργοποιείς το ξυπνητήρι, να γυρνάς πλευρό και να βυθίζεσαι και πάλι σε βαθύ ύπνο; Βάλε περισσότερα ξυπνητήρια, με απόσταση 5 λεπτά το ένα από το άλλο. Πού θα πάει; Στο τρίτο, άντε τέταρτο, θα σηκωθείς!

 

#2 Άλλαξε ήχο στο ξυπνητήρι σου! Βάλε ένα τραγούδι που σε ξεσηκώνει, για ήχο αφύπνισης, ή μια φράση που σε εμπνέει. Κάτι που θα σε πείσει πιο εύκολα να ανοίξεις τα μάτια σου και να εγκαταλείψεις το χουχουλιάρικο και λαχταριστό κρεβατάκι σου. Μπορείς να ηχογραφήσεις τον εαυτό σου, ώστε το πρωί η φωνή σου να σου υπενθυμίζει το σημαντικό λόγο που έχεις για να πετάξεις τα σκεπάσματα από πάνω σου.

#3 Φρόντισε να κάνεις το βραδινό σου γεύμα 2 ώρες πριν πας για ύπνο, ώστε να έχεις πρώτα χωνέψει και να μην ξαπλώσεις με γεμάτο στομάχι. Έτσι, θα κοιμηθείς πιο γρήγορα και καλύτερα, με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις ευκολότερα το πρωί.

 #4 Απόφυγε το αλκοόλ το βράδυ. Όπως επίσης και τα βαριά πιάτα, με πολλά λιπαρά.

#5 Φτιάξε την τσάντα της προπόνησης από το βράδυ. Διάλεξε και τα ρούχα που θα φορέσεις και στη γυμναστική αλλά και αργότερα στη δουλειά, αν πηγαίνεις απευθείας μετά την προπόνηση, ώστε να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά τη δικαιολογία ότι δεν πρόλαβες να ετοιμαστείς, επομένως, δεν θα πας γυμναστήριο. Αν τα έχεις όλα έτοιμα από το προηγούμενο βράδυ, θα δεις ότι η πρωινή σου ετοιμασία, θα είναι πολύ πιο σύντομη και ευχάριστη.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


#6 Πρώτη κίνηση με το που σηκωθείς από το κρεβάτι: Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι, δυνατά! Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου και να ανοίξει το μάτι ευχάριστα; Ok, μαζί με έναν καφέ! Κάπως έτσι σου έρχεται και η όρεξη για γυμναστική.

palettinoss17

#7 Σκέψου πόσο καλά νιώθεις μετά την πρωινή γυμναστική. Πόσο ανανεωμένη είσαι, την καλή διάθεση που έχεις, αλλά και το καλό που κάνεις στην υγεία και το σώμα σου. Αυτές οι σκέψεις θα σε βοηθήσουν να μην την αναβάλλεις. Σκέψου επίσης, το αποτέλεσμα που θα δεις σε λίγο καιρό πάνω σου και οραματίσου την βελτιωμένη version του εαυτού σου, για την οποία παλεύεις και ανυπομονείς.
 #8 Φτιάξε το πρόγραμμα γυμναστικής σου από το προηγούμενο βράδυ. Συγκέντρωσε τις ασκήσεις που θα κάνεις, ξεκαθάρισε ποια σημεία του σώματός σου θα δουλέψεις αύριο, ώστε να μη χάσεις πολύ χρόνο το πρωί.

#9 Μην ξεχνάς τον στόχο σου. Να υπενθυμίζεις συνέχεια στον εαυτό σου τον λόγο που ξεκίνησες αυτή την προσπάθεια. Αυτό θα σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις, ακόμα και τις ημέρες που νιώθεις κουρασμένη ή ότι βαριέσαι.

#10 Κάνε την πρωινή γυμναστική το καινούριο χόμπι σου, με το οποίο θα ασχολείσαι για μία μόνο ωρίτσα καθημερινά. Σε λίγο καιρό που θα αρχίζεις να το συνηθίζεις και θα δεις τρομερά αποτελέσματα στο σώμα σου, δεν θα την αλλάζεις.

#11 Αν βαριέσαι να γυμνάζεσαι μόνη σου και θέλεις παρέα, ή κάποιον να σε παροτρύνει, προσπάθησε να πείσεις μια φίλη σου να σε ακολουθήσει, ή ακόμα καλύτερη λύση είναι να γνωρίσεις κάποια ή κάποιον στο γυμναστήριο, ώστε να έχεις έναν λόγο να πηγαίνεις καθημερινά. Αν κλείνεις ραντεβού για γυμναστική με κάποιον, δύσκολα την αναβάλλεις.

 #12 Μπορείς επίσης να κλείσεις έναν personal trainer, ο οποίος θα σε βάλει σε πρόγραμμα, ή να παρακολουθείς μαθήματα yoga ή aerobic, ακόμα και να γραφτείς σε μια ομάδα ή σύλλογο.

Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


#13 Μετά την πρωινή γυμναστική, να κάνεις πάντα καλές διατάσεις στο σώμα σου, ώστε να ξεκουράζεται και να διατείνονται σωστά οι μύες σου, που καταπονήθηκαν από τη γυμναστική.

 

#14 Δεν προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο το πρωί; Τότε απλά ξύπνα νωρίτερα από την ώρα που πρέπει, για να πας στη δουλειά σου, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και ξεκίνα jogging στη γειτονιά, ή γρήγορο περπάτημα. Τριάντα με τριανταπέντε λεπτά την ημέρα είναι αρκετά και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου, αν έχεις ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα που δεν σου επιτρέπει να συμπεριλάβεις κάποια μορφής προπόνηση σε αυτό.

followme.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17