Πως θα κρατήσει το μανικιούρ περισσότερο

nails_00

Μόλις φτιάξατε το καταπληκτικό σας μανικιούρ και μια μέρα αργότερα, η απόλυτη καταστροφή. Η αλήθεια είναι πως πολλά από τα νέα επαναστατικά βερνίκια έχουν περικόψει πολύ χρόνο αναμονής έως ότου στεγνώσει το μανό. Ωστόσο όλα αυτές οι τεχνικές των μανικιούρ φτιαγμένα από τζελ είναι αμφίβολα για την υγεία μας.

Διαβάστε εδώ πως θα διατηρήσετε λαμπερό ένα μανικιούρ και με μεγάλη διάρκεια

Να είστε υπομονετικές

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο που πραγματικά μπορούν να στεγνώσουν το μανικιούρ σε 1 μόνο λεπτό. Ωστόσο, ένα μανικιούρ χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως. Οπότε μέχρι να περάσει αυτό το διάστημα αποφύγετε να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά που είναι πιθανόν να τα χαλάσει – όπως χλώριο, τρίψιμο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα θαμπώσει ή να τα κάνει τραχιά. Επιλέξτε ένα καλό top coat που κλειδώνει το χρώμα και προστατεύει το μανικιούρ.

Καλύψτε με προστατευτική βάση το νύχι σας

Πρέπει πάντα χρησιμοποιείτε μια τέτοια βάση, ασχέτως ποιας απόχρωσης είναι το βερνίκι σας. Προφυλάσσει τα νύχια σας από κηλίδες.

Πόσα στρώματα θα περάσετε το βερνίκι

Μια παράμετρος η οποία πάντα εξαρτάται από το πόσο χρόνο έχετε στη διάθεση σας και έπειτα από το χρώμα του βερνικιού. Υπάρχουν χρώματα που δείχνουν μια χαρά με μια μόνο στρώση και αυτά είναι τα πιο διαφανή. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα χρώματα που στρώνουν καλύτερα είναι εκείνα που περιέχουν λιγότερο άσπρο χρώμα στη σύνθεση τους – όλα τα σκούρα δηλαδή, έναντι όλων των baby pink, baby blue, του αδιαφανές λευκού κ.ο.κ. Το μανικιούρ όμως με μια στρώση δε πρόκειται να διαρκέσει για πολύ.

Δημιουργήστε μια ομαλή επιφάνεια

Κάποιο buffer βοηθά πολύ σε αυτή τη δουλειά, με απαραίτητη προϋπόθεση πως χρησιμοποιείτε τη σωστή λίμα για να μην προκληθεί ζημιά στην επιφάνεια του νυχιού σας.

Επιλέξετε την απόχρωση του μανό σοφά

Μερικές φορές τα πιο σκούρα χρώματα και τα neon θέλουν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν και ανάλογα με τη μάρκα φυσικά. Τα πιο σκούρα και αδιαφανή χρώματα έχουν περισσότερη χρωστική ουσία στη σύνθεση τους και άρα περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν.

Το σχήμα των νυχιών παίζει ρόλο

Τα νύχια με στρογγυλεμένες άκρες και πιο κοντά τείνουν να χαλάνε λιγότερο εύκολα. Μικρότερη επιφάνεια νυχιού και μεγαλύτερη προστασία από τις άκρες των δαχτύλων δημιουργεί αυτή την ασφάλεια.

Φροντίστε να ενυδατώνετε με κάποιο έλαιο τα νύχια σας

Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ. Καθώς ενυδατώνεται η βάση του νυχιού και άρα μπορεί να κρατήσει για περισσότερο καιρό το βερνίκι.

Γυαλιστερά ή Ματ

Τα ματ βερνίκια χαλάνε πιο εύκολα έχετε υπόψη, από ότι εκείνα με το γυαλιστερό φινίρισμα. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι που έχει εκτεθεί σε φως, θερμότητα ή αέρα.

Φανείτε ιδιαίτερα προσεχτικές με την εφαρμογή του τζελ μανικιούρ

Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες τους έχουν κατηγορηθεί για πολλά. Είναι πιο ισχυρές από αυτές για το τεχνητό μαύρισμα. Για ποιο λόγο να κάνει κάποιος κάτι, όταν η εφαρμογή του πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

 

marymary.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *