Πως να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες στα πόδια

Πολλές φορές μπορεί να έχει συμβεί να σας χτυπήσουν τα στενά σας παπούτσια, δημιουργώντας επώδυνες φουσκάλες στα πέλματά σας. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τρεις μικρές συμβουλές για την πρόληψη ή και την αντιμετώπισή τους.

 

1. Επειδή οι φουσκάλες δημιουργούνται από την πίεση στα πόδια ή την τριβή από τα στενά παπούτσια, να επιλέγετε να φοράτε πάντα άνετα υποδήματα και να διατηρείτε στεγνά τα πόδια σας. Όταν όμως αυτό δεν είναι δυνατό, φροντίστε πριν φορέσετε τα παπούτσια σας, να βάζετε στα πόδια σας μία ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη η οποία θα μειώσει την τριβή.

2. Αν όντως βάλατε ενυδατική κρέμα αλλά και πάλι δεν αποφύγατε τη δημιουργία φουσκάλας, δε χρειάζεται να περιμένετε κλεισμένη μέσα στο σπίτι μέχρι να γίνει καλά. Πάρτε ένα βαμβακερό ύφασμα, κόψτε το στο σχήμα του πέλματός σας και στο σημείο που πονάτε δημιουργήστε μια τρύπα από την οποία θα φαίνεται η φουσκάλα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται κενό μεταξύ της φουσκάλας και του παπουτσιού οπότε θα αποφύγετε την περαιτέρω τριβή. Εναλλακτικά, καλύψτε τη φουσκάλα με ειδικά επιθέματα που θα βρείτε στην αγορά.

3. Κανονικά πρέπει να αφήσουμε τη φουσκάλα να γιατρευτεί μόνη της, αλλά αν εσείς δεν αντέχετε άλλο τον πόνο ή φοβάστε ότι θα σκάσει κάποια στιγμή που δε θα μπορείτε να την περιποιηθείτε, μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Απολυμάνετε το σημείο με χλιαρό νερό και σαπούνι. Πάρτε μία βελόνα, κάψτε την άκρη της με έναν αναπτήρα και πλύντε τη με καθαρό οινόπνευμα. Σκάστε προσεκτικά τη φουσκάλα με τη βελόνα και αδειάστε το υγρό που περιέχει (προσοχή μην αφαιρέσετε την πέτσα γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης). Τέλος, βάλτε στην πληγή οινόπνευμα και Betadine ή απλώστε μια αντιβιοτική αλοιφή ή χρησιμοποιήστε ένα επίθεμα σιλικόνης για να καλύψετε την περιοχή.
beautinkyriaki.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *