Πως να μεταμορφώσετε εύκολα και γρήγορα το παλιό σας τζιν παντελόνι σε ολοκαίνουργιο hot σορτσάκι

Ακούω φίλες μου να παραπονιούνται πως έχουν δύο στοίβες με τζιν και φοράνε μόνο  τα τρία από αυτά. Και για πες μου τα υπόλοιπα τι θα γίνουν; Δεν βγάζω την ουρά  μου απ’ έξω τα ίδια λέω κ εγώ αλλά δεν τελειώνει εκεί η φράση μου, καθώς  συνεχίζω και λέω «ΩΡΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ». Δε θα σας κουράσω πολύ. Φορέστε τα άνετα και  ζεστά σας παντοφλάκια για να πάμε μια βόλτα μέχρι την ντουλάπα μας όπου θα  βρούμε ρούχα περσινά, προπέρσινα και ίσως φτάσουμε να ανακαλύψουμε και ρούχα  δεκαετίας.

Σήμερα θα πάρουμε ένα παλιό μας τζιν ή κάποιο που δεν  πολυφοράμε (το δικό μου για παράδειγμα είναι 4ετίας και το’ χω βάλει  μόνο δύο φορές) και θα δημιουργήσουμε από αυτό ένα νέο hot κομμάτι για  την γκαρνταρόμπα μας. Αν θέλετε το τζιν σας να κάνει ξέφτια τότε  επιλέξτε κάποιο σταθερό ή με λίγη ελαστικότητα. Προσοχή τα ελαστικά τζιν δεν θα  σας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να ξεκινήσουμε πρέπει να έχουμε ένα ψαλίδι μεγάλο, έναν ειδικό μαρκαδόρο για υφάσματα, σε  περίπτωση που θέλουμε να ζωγραφίσουμε πάνω στο τζιν, ένα κοπίδι, μία  μεζούρα (θα σας δείξω πως θα το κάνουμε χωρίς μέτρηση) και φυσικά αν  θέλετε κάποιο διακοσμητικό στοιχείο όπως καρφιά, αλυσίδες, μπαλώματα  κλπ. Ας δούμε την διαδικασία βήμα-βήμα.

1.  ΤΟ  ΚΟΨΙΜΟ: Διπλώνουμε το παντελόνι και προσέχουμε να είναι καλά στρωμένο  το ένα μπατζάκι πάνω στο άλλο και οι ραφές να είναι αντικριστά η μία στην άλλη. Στην συνέχεια διπλώνουμε τα μπατζάκια ως τον καβάλο και από εκεί ξαναδιπλώνουμε  για να φτιάξουμε μια βερμούδα. Αν τώρα θέλουμε να κάνουμε σορτσάκι  ξαναδιπλώνουμε, μετράμε τρία δάχτυλα από τον καβάλο και  κόβουμε.

2.  ΤΑ ΞΕΦΤΙΑ: Παίρνουμε το κοπίδι και  ξεκινάμε να τραβάμε οριζόντιες, παράλληλες γραμμές. Μετά γυρίζουμε το κοπίδι από  την μεριά που δεν είναι το ξυράφι και με την ίδια φορά απομακρύνουμε τα χνούδια. Σε περίπτωση που θέλετε περισσότερη ένταση στο σορτς μπορείτε να τραβήξετε και  να σκίσετε κάποια σημεία.

3.  ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ: Εδώ είστε  ελεύθεροι να δημιουργήσετε. Φτιάξτε ότι σας αρέσει, από μια ωραία φράση μέχρι τα  αγαπημένα σας λουλούδια. Χρώματα και μαρκαδόρους για υφάσματα θα βρείτε σε  βιβλιοπωλεία και σε μεγάλα χρωματοπωλεία.

4.  Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Εγώ επέλεξα καρφάκια βιδωτά, όχι γιατί είναι καλύτερα απλά αυτά είχα, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε σας αρέσει. Αν θέλετε καρφιά τότε θα  σας πρότεινα τα ραφτά, που είναι πολύ πιο φθηνά και θα τα βρείτε και πιο εύκολα. Τοποθετήστε τα διακοσμητικά σας στις πλαϊνές τσέπες και στο ζωνάκι για να δώσετε  περισσότερη έμφαση κ στυλ.

Τόσο απλά φτιάξατε ένα καινούριο σορτσάκι στη  στιγμή.
Η κρίση θέλει έμπνευση. Μην κάθεστε, φτιάξτε μόνες σας το  δικό σας σορτσάκι, που φυσικά δε θα το φοράει καμιά άλλη. Καλή σας  επιτυχία.

1 2 3 4 5 6 7

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *