Πώς η Donna Karan αδυνάτισε χωρίς δίαιτα

«Δεν με ένοιαζε να χάσω κιλά, αν και πιστεύω ότι κάθε γυναίκα το εύχεται κατά βάθος. Περισσότερο απ’ όλα ήθελα ν’ αλλάξω. Να νιώσω διαφορετικά, όμορφα, ν’ ανανεωθώ. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να χαίρεται τη ζωή και θεωρώ ότι η στέρηση είναι μία μικρή κατάρα. Αποφάσισα όμως να βάλω τον εαυτό μου σ’ ένα πρόγραμμα για να μάθω μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις μου και τι γίνεται μετά από αυτό». Η Ντόνα Κάραν στα 64 της εξηγεί το μυστικό που την κρατάει πάντα νέα.
Η ζωή της άλλαξε από τότε που προσέλαβε την Τζιλ Πετιτζόν, τη σεφ που έχει δουλέψει στο παρελθόν για σταρ όπως η Νικόλ Κίντμαν, ο Τομ Κρουζ και η Ντριου Μπάριμορ. Η Νεοζηλανδή ειδικός εφαρμόζει τις αρχές της ωμοφαγίας, μίας φιλοσοφίας διατροφής που στοχεύει να αποκαταστήσει την ισορροπία του οργανισμού. Αντιμετωπίζει τις διάφορες διαταραχές της υγείας και συγχρόνως αποβάλει τα περιττά κιλά.
Η απώλεια βάρους έγινε σταδιακά, κάτι που την έκανε να νιώθει ακόμη πιο ασφαλής. Τα κιλά έφευγαν λίγο λίγο. «Ίσως γι’ αυτό να έχει και διάρκεια το αποτέλεσμα. Στο παρελθόν έκανα διάφορες δίαιτες και έβλεπα τη ζυγαριά να ανεβοκατεβαίνει. Στα πενήντα μου πια σοκαρίστηκα με το βάρος που είχα πάρει».
Τα πρώτα βήματα στην καινούργια διατροφή
«Το φαγητό έχει τη δική του εσωτερική δύναμη» εξηγεί η σεφ των σταρ. «Είναι ζωντανό. Οι τροφές περιέχουν ένζυμα τα οποία βοηθούν τα κατεστραμμένα κύτταρα του οργανισμού να αναγεννηθούν. Οτιδήποτε επεξεργασμένο, ραφιναρισμένο, κονσερβοποιημένο ή γενετικά τροποποιημένο απαγορεύεται. Ξεχάστε τα δημητριακά, τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και τα ανθρακούχα. Επιτρέπεται όμως ο καφές! Στην πράξη έχει αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να μην το παρακάνετε».
Οι συμβουλές της Ντόνα
*Η δίαιτα αυτή μπορεί να γίνει πολύ απλή. Το πρώτο που κάνεις το πρωί είναι να πιεις ζεστό νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού ή τζίντζερ με τσάι μέντας.
*Για την υπόλοιπη μέρα παίρνω μαζί μου ένα θερμός με ζεστή σούπα που την τρώω όποτε νιώθω πεινασμένη.
*Αντί για «αμαρτωλά» σνακ παίρνω μαζί μου αρκετούς ξηρούς καρπούς και οτιδήποτε είναι αποξηραμένο, όπως ξερά βερίκοκα.
*Το βράδυ συνήθως τρώω έξω. Παραγγέλνω σαλάτα, μία σούπα ή λαχανικά στον ατμό. Μερικές φορές προτιμάω ψάρι, αν και δεν προβλέπεται στη δίαιτα
*Αν το σώμα μου ζητάει επιτακτικά κάποια τροφή, δεν φοβάμαι να χαλάσω τη δίαιτα. Όταν νιώθω μία επιτακτική επιθυμία να φάω ένα φιλέτο, θα ακούσω το σώμα μου. Αυτό ξέρει καλύτερα.
Τι πρέπει να θυμάστε
*Αποφεύγετε όλες τις λευκές τροφές: σιτάρι, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες και ζάχαρη.
*Μην τρώτε καρότα, παντζάρια και μπανάνες. Είναι πλούσια σε άμυλο και ζάχαρη.
*Τρώτε κανονικά γεύματα και μασάτε σωστά για να διεγείρετε τα πεπτικά ένζυμα.
*Τρώτε όσο περισσότερα ωμά λαχανικά και φρούτα μπορείτε. Έτσι θα διεγείρετε τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.
Πίνετε τουλάχιστον δύο πράσινους χυμούς τη μέρα, όπως από σέλερι, αγγούρι και μήλο.
*Αποφεύγετε να τρώτε ένα βαρύ γεύμα στο τέλος της μέρας. Όσο πλησιάζει η νύχτα να τρώτε λιγότερο.
*Περιορίστε την κατανάλωση οινοπνευματωδών και καφέ.
*Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, είναι πολύ δύσκολο να καταναλώσει κανείς πάνω από 800 θερμίδες την ημέρα.
marieclaire.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *