Πώς να μεταμορφώσεις το μπάνιο σου σε spa

Όταν σχεδιάζεις το σπίτι σου, κάποιοι χώροι δέχονται περισσότερη προσοχή από κάποιους άλλους. Στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι μπορεί να βάζεις όλη σου την τέχνη ως πρωταρχικούς χώρους που ζεις, στην κουζίνα το ίδιο -ιδίως αν αγαπάς το μαγείρεμα. Ίσως όμως το πιο “αδικημένο” δωμάτιο του σπιτιού να είναι το μπάνιο. Από την άλλη, το μπάνιο εύκολα μπορεί να γίνει το προσωπικό σου ησυχαστήριο, ένας χώρος χαλάρωσης και ευεξίας, ένα spa στη διάθεσή σου όποτε το έχεις ανάγκη. Σου δείχνουμε πώς!Το χρώμα
Για αυτό το -συνήθως- μικρό δωμάτιο επίλεξε μια απόχρωση που είναι χαλαρωτική, άλλα όχι άτονη. Ένα απαλό γαλάζιο ή πράσινο της μέντας είναι μερικές από τις ιδανικές επιλογές, αλλά αν επιθυμείς ένα πιο έντονο και…εξωτικό αποτέλεσμα, μια ανοιχτή ώχρα ή ένα ζεστό cafe au lait μπορούν να λειτουργήσουν εξ’ ίσου καλά.Το τηλέφωνο
Δεν μιλάμε για τη γνωστή -και αγαπημένη- συσκευή, μιλάμε για το τηλέφωνο του ντουζ. Αν και τα πιο υπέροχα από αυτά είναι αρκετά ακριβά, δες το ως μια επένδυση για το δικό σου κήπο της Εδέμ. Επίλεξε κάποιο με πολλαπλές λειτουργίες έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις ένα έντονο τονωτικό ντους αλλά και μια χαλαρωτική “βροχή”.

Οι πετσέτες
Για τα λευκά είδη στο μπάνιο σου επίλεξε αφράτες πετσέτες με χοντρό πέλος αφού δεν είναι μόνο απαλές στο άγγιγμα αλλά και πολύ απορροφητικές. Διάλεξε τες σε χρώματα που ταιριάζουν με την παλέτα του δωματίου ώστε να δημιουργείται ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Το gadget
Επειδή η τεχνολογία έχει εισβάλει παντού στις ζωές μας φέρ’την άφοβα και στο καινούργιο σου spa τοποθετώντας μια συσκευή που ζεσταίνει τις πετσέτες. Ένα καλοριφέρ με οριζόντιες δοκούς είναι μια τέλεια επιλογή αφού μπορεί να ζεσταίνει τον χώρο και να λειτουργεί παράλληλα ως κρεμάστρα.

Η λεπτομέρεια
Τα περισσότερα spa είναι βυθισμένα σε ένα χαλαρωτικό ημίφως και όχι τυχαία, αφού η μικρή ποσότητα φωτός βοηθάει στην αποβολή του άγχους και την αυτοσυγκέντρωση. Για καθημερινή αναζωογόνηση επίλεξε να σβήσεις τα φώτα και να ανάψεις πολλά μικρά κεριά στις γυμνές επιφάνειες του μπάνιου. Ένα κερί αρωματοθεραπείας θα προσθέσει μία ακόμα πινελιά spa.

Η μουσική
Τα περισσότερα spa παίζουν χαλαρωτική, ορχηστρική μουσική. Μπορείς να φέρεις αυτή την ατμόσφαιρα στο δικό σου χώρο φέρνοντας ένα mp3 player με βάση ή ένα μικρό στερεοφωνικό και παίζοντας cd με αντίστοιχη μουσική. Μια ακόμα καλή επιλογή είναι η ethnic, η μουσική δωματίου ή οι ήχοι της φύσης.

Τα προϊόντα
Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός σωστού spa είναι, φυσικά, τα προϊόντα. Συνήθως από αγνές πρώτες ύλες, εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια και φυτικά εκχυλίσματα, τα σωστά προιόντα περιποίησης προσδίδουν πολυτέλεια ακόμα και στο πιο απλό καθημερινό τελετουργικό καθαριότητας. Επίλεξε τα με βάση τις ανάγκες του δέρματός σου, το άρωμά, αλλά και την συσκευασία τους αφού μια προσεγμένη εμφάνιση μπορεί να αναβαθμίσει ολόκληρο το χώρο.

Καλή χαλάρωση!
madamefigaro.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *