Σήμερα η χειρότερη μέρα του χρόνου – Λέω να κάτσω σπίτι…

Oι Βρετανοί ονόμασαν την τρίτη Δευτέρα της χρονιάς Blue Monday. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν στις γιορτές των Χριστουγέννων, τα προβλήματα των ζευγαριών, ο άσχημος καιρός, οι αποφάσεις που δεν υλοποιήθηκαν κάνουν αυτές τις 24 ώρες τις χειρότερες της χρονιάς.

Το Blue Monday ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2005 από τον Cliff Arnall, έναν ψυχολόγο που ειδικεύεται στις αλλαγές συμπεριφοράς εξαιτίας των αλλαγών στις εποχές. Ετσι ανέπτυξε μια φόρμουλα για να ανακαλύψει την πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς για το πρακτορείο ταξιδίων Sky Travel.

Παρότι ο εν λόγω ψυχολόγος επικρίθηκε για τις εργασίες του εντούτοις το κοινό επιβεβαίωσε ότι η Μπλε Δευτέρα του Ιανουαρίου υπάρχει, με εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα στο twitter.

Πράγματι, για πολλούς είναι η πρώτη Δευτέρα που επιστρέφουν στην εργασία τους μετά τις διακοπές των γιορτών. Εχει διαπιστωθεί ότι οι άνδρες είναι πιο καταθλιπτικοί από τις γυναίκες τη σημερινή ημέρα ενώ οι αιτήσεις για διαζύγια είναι περισσότερες από κάθε άλλη ημέρα της χρονιάς.

 

thestival.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *