Στιλάτος και στην παραλία.

Μπορεί να σε απασχολεί το αν θα βρεις ξαπλώστρα, αν θα έχει αέρα, αν θα είναι η θάλασσα καθαρή, αν θα έχει ωραία κορίτσια η πλαζ να περιφέρονται ημίγυμνα πάνω – κάτω. Το τελευταίο, πάντως, που σε απασχολεί πριν κατευθυνθείς στην παραλία είναι το τι θα φορέσεις. Γι’ αυτό και σε γενικές γραμμές, σε αυτές τις θεικές ώρες χαλάρωσης, οι στιλιστικοί κανόνες είναι ελαστικοί σαν τσίχλα. Όχι όμως πως δεν υπάρχουν. Άλλωστε το ότι βρίσκεσαι κοντά στο νερό, δεν σημαίνει πως πρέπει το στιλ σου να πάει να πνιγεί – ο ίδιος άνθρωπος είσαι, απλά με λιγότερα ρούχα και πιο χύμα διάθεση. Με εξίσου χύμα διάθεση, συντάσσουμε και εμείς μια λίστα με στοιχειώδη do & don’ts για να διαφυλάξουμε την στιλιστική σου ακεραιότητα.

ΤΑ DΟ’s & DON’Ts ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Do Η πετσέτα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την δική σου αισθητική όσο και για την συνολική αισθητική της πλαζ. Μη βρωμίζεις το περιβάλλον με πετσέτες tweety.

 

Πετσέτα παραλίας, €31

 

Do Πόνταρε στην άνεσή σου. Γενικά η παραλία είναι το πιο cool μέρος του πλανήτη. Οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσεις είναι να ενσωματωθείς στο περιβάλλον, άρα να είσαι – και να φαίνεσαι – cool και εσύ. Καμία θέση δεν έχουν εδώ τα κολλητά μπλουζάκια, καμία θέση τα στενά παντελόνια και τα κλειστά, σοβαρά παπούτσια πόλης. Όσο πιο άνετα ντυμένος, τόσο πιο σωστά ντυμένος.

Don’t από την άλλη, άνετα ντυμένος δεν σημαίνει ρακένδυτος. Όχι, όποια σαβούρα βρίσκεις στην ντουλάπα σου δεν την κρατάς “για την παραλία”, την πετάς επιτόπου. Τα ξεβαμμένα t-shirt είναι καλοδεχούμενα, τα τρύπια όχι. Καταλαβαίνεις τη διαφορά;

 

T-shirt με V, €14,99

 

Do Μιας που είπαμε μια t-shirt, εδώ είναι η ευκαιρία σου να φορέσεις όχι μόνο τα πιο φθαρμένα σου αλλά και τα πιο ζωηρά σου, τα πιο καλοκαιρινά σου. Έντονα χρώματα και ιδιαίτερες στάμπες μπορούν να υποστηριχθούν μια χαρά σε παραλιακές συνθήκες.

 

T-shirt με στάμπα, €26

 

Don’t Αυτό δεν σημαίνει πως εδώ μπορείς να φορέσεις κάτι που σε εκθέτει, όπως φλούο χρώματα που ίσως δεν σου ταιριάζουν και προσβλητικές στάμπες από τουριστικά μαγαζιά. Κράτα σαν γενικό κανόνα πως κάτι που δεν θα φόραγες ποτέ στην πόλη, καλύτερα να μην το βάλεις ούτε στην παραλία. Είσαι ο ίδιος άνθρωπος.

Do Το πουκάμισο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική του t-shirt. Αρκεί να είναι χύμα, άνετο πουκάμισο, κατά προτίμηση από μαλακό λινό ή βαμβακερό ύφασμα.

 

Λινό πουκάμισο, €29,99

 

Don’t Προσπάθησε να αποφύγεις τα χοντροκομμένα αθλητικά παπούτσια και προτίμησε ένα ζευγάρι ελαφριά πάνινα sneakers.

 

Πάνινα sneakers, €12,99

 

Do Αν και βέβαια, το πλέον ενδεδειγμένο παπούτσι για την άμμο και τα βότσαλα ήταν, είναι και θα είναι οι σαγιονάρες.

 

Σαγιονάρες, €26,51

 

Don’t Μην φοράς τζιν. Σε βλέπουμε και σκάμε.

Do Φόρα καπέλο. Αφενός για να προστατευτείς από τον ήλιο, αφετέρου γιατί η πλαζ είναι το ένα μέρος στον κόσμο όπου το καπέλο δεν μοιάζει με fashion statement, αλλά με κάτι πολύ φυσιολογικό. Οι safe επιλογές είναι το κλασικό ψάθινο καπέλο και το τζόκεϊ.

 

Ψάθινο καπέλο, €18,56

 

Don’t Μην φοράς διαφημιστικό καπέλο. Εκτός και αν στοχεύεις στο να σε σταματήσουμε για να μας πάρεις παραγγελία.

Do Όσον αφορά το μαγιό, βρες τη γραμμή που σου ταιριάζει. Σε κάποιους σωματότυπους ταιριάζουν τα κοντά και σχετικά στενά (στους μικροκαμωμένους και στους αδύνατους), σε άλλους τα πιο μακριά και αεράτα (στους ψηλούς και στους πιο μεγαλόσωμους).

 

Μαγιό, €24,99

 

Don’t Προς θεού όμως, μην πας στα άκρα. Τα πολύ φαρδιά και μακριά μαγιό δεν κολακεύουν κανέναν, ενώ το speedo είναι κάτι που θα έπρεπε να απαγορευτεί μαζί με τις ρακέτες. Για την ακρίβεια, σε έρευνα που διεξήγαγε το Tripadvisor σε 3,800 ερωτηθέντες, το 35% απάντησε πως τα πολύ στενά μαγιό παραβιάζουν τους άγραφους κανόνες ευπρέπειας της παραλίας.

Do Γίνε τολμηρός με το μαγιό σου. Μπορεί για τα t-shirts και τις βερμούδες σου να οφείλεις να μείνεις στα ίδια πλαίσια με εκείνα που φοράς στις υπόλοιπες δραστηριότητές σου, όμως το μαγιό είναι μαγιό, δηλαδή είναι το μοναδικό πράγμα που φτιάχτηκε αποκλειστικά για μπάνιο και δεν φοριέται πουθενά αλλού. Οπότε τα έντονα χρώματα και τα prints παίρνουν άφεση αμαρτιών, ακόμη κι αν δεν θα φορούσες ποτέ αυτό το μοτίβο σε βερσιόν πουκάμισου.

 

Μαγιό, €24,95

 

Don’t Μην φοράς το μαγιό σου υπερβολικά χαμηλά. Ήρθαμε να δούμε τη θάλασσα, όχι τα οπίσθιά σου.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *