Στον βυθό της θάλασσας

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν κατά την περσινή σεζόν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με θέμα Το ναυάγιο των Αντικυθήρων… Τριάντα οργιές κάτω από τη θάλασσα με τη συμμετοχή 2.800 παιδιών, επαναλαμβάνονται και κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Τα προγράμματα οργανώνονται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο – οι Θησαυροί – ο Μηχανισμός, μια έκθεση που έχει κερδίσει τα διεθνή εύσημα ως μια από τις καλύτερες περιοδικές που διοργανώθηκαν την περασμένη σεζόν και έχει πάρει παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου. Από τον Μάρτιο του 2014 μάλιστα, και για έναν χρόνο, θα ταξιδέψει στο Μουσείο της Βασιλείας στην Ελβετία.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις προσφέρονται δωρεάν, ξεκίνησαν από τον Ιούνιο και θα διαρκέσουν έως τις 9 Αυγούστου. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών, δίνοντάς τους την ευκαιρία για μια καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση «στον βυθό της θάλασσας». Προσφέρουν ένα μαγικό ταξίδι στο πέρασμα των αιώνων και τη δυνατότητα να δουν και να ξεναγηθούν σ’ αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό αλλά και ν’ αντλήσουν ενδιαφέρουσες και πολύτιμες πληροφορίες για την ενάλια αρχαιολογία. Θα πραγματοποιηθούν, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 32 προγράμματα με μέγιστο αριθμό συμμετοχών 20 παιδιά ανά πρόγραμμα. Οργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και η διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 2 ώρες. Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Antikythira 5

Το ναυάγιο των Αντικυθήρων… Τριάντα οργιές κάτω από τη θάλασσα
Έναρξη: 11:00 και 13:00
Υπεύθυνη προγραμμάτων: Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος
Tηλ. επικοινωνίας: 2132144813, 2132144814 και 213 214 4837
talcmag.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *