Στυλιστικά Ανοιξιάτικα λάθη και πως να τα αποφύγετε.

Όλες κάνουμε λάθη. Συμβαίνει ακόμα και στις πιο στιλάτες γυναίκες. Είναι όμως μερικά λάθη που γίνονται εύκολα συνήθεια αν δεν τα διορθώσουμε άμεσα. Αν θες να είσαι μέσα στη μόδα της φετινής σεζόν και να μην παραστρατήσεις, διάβασε τα παρακάτω λάθη που πρέπει, πάση θυσία να αποφύγεις αυτή τη σεζόν.

Μακριά από παραφορτώματα

Λατρεύουμε τα αξεσουάρ. Μπορούν ένα απλό ντύσιμο, να το απογειώσουν. Αν το παρακάνεις όμως, βάζοντας μαζί πολλά –υπέροχα, δε λέω- αξεσουάρ, το αποτέλεσμα θα είναι χαοτικό και θα καταφέρεις το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προσπαθούσες να κάνεις στην αρχή, μια σικ εμφάνιση που να προσελκύει τα βλέμματα. Αν τα ρούχα που σκοπεύεις να φορέσεις είναι ουδέτερα και χωρίς κεντήματα, ζώνες κτλ, μπορείς να προσθέσεις 2-3 αξεσουάρ. Αν το ρούχο «μιλάει» από μόνο του, είναι προτιμότερο να μην φορέσεις κανένα αξεσουάρ ή να διαλέξεις ένα ζευγάρι σκουλαρίκια πχ που θα του προσθέσουν απλά λίγο στιλ περισσότερο.

Ντύσου ανάλογα με την περίσταση

Η Victoria Beckham και η Beyonce μπορούν να πηγαίνουν παντού φορώντας ψηλοτάκουνα (ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη). Εμείς οι ταπεινές κοινές θνητές πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας που έχουμε να πάμε πριν διαλέξουμε τι θα φορέσουμε. Ένας εύκολος τρόπος είναι να κάνουμε στο μυαλό μας μια κατηγοριοποίηση στα ρούχα μας ως προς την περίσταση. Αυτό δεν θα είναι απόλυτο αλλά θα μας δώσει ένα αρχικό μπούσουλα. Μπορείς, για παράδειγμα, να τοποθετήσεις στην ντουλάπα σου τα ρούχα ανά περίσταση και να «δανείζεσαι» από κάθε ομάδα ένα κομμάτι όταν θες να κάνεις τη διαφορά. Ένα παράδειγμα -που όλες έχουμε κάνει- είναι να «δανειστούμε» το καθημερινό μας τζιν και να το φορέσουμε με βραδινό μπλουζάκι, αξεσουάρ και παπούτσια για μια casual αλλά βραδινή έξοδο. Αντίστροφα, ένα «βραδινό» αξεσουάρ όπως πχ ένα εντυπωσιακό κόσμημα, μπορεί να συνοδέψει ένα απλό πρωινό ντύσιμο.

Μην κολλάς στα σετ

Αν τα φοράς όλα ασορτί, η εμφάνισή σου θα μοιάζει μονοδιάστατη. Αν λοιπόν αποφάσισες να «τιμήσεις» μια από τις φετινές τάσεις της μόδας μπορείς να παίξεις με ένα κομμάτι από διαφορετική τάση, έτσι για να σπάσεις τη μονοτονία. Πριν βγεις από το σπίτι, κοιτάξου στον καθρέφτη. Η τσάντα πηγαίνει με τα παπούτσια, που πηγαίνουν με το σακάκι, που έχει το ίδιο χρώμα με τη ζώνη και που η αγκράφα της είναι ακριβώς ίδια με τα σκουλαρίκια σου; Βγάλε κάτι απ’ όλα αυτά και αντικατάστησέ το με ένα nude κομμάτι ή –αν είσαι λίγο τολμηρή- με ένα statement αξεσουάρ που να ταιριάζει μεν αλλά δεν είναι το ίδιο με τα υπόλοιπα.

Ό,τι δεν σου κάνει βγαίνει εκτός

Οτιδήποτε πολύ στενό, πολύ φαρδύ, πολύ μακρύ, πολύ κοντό δεν ταιριάζει στις επιλογές σου, δεν πα’ να το ΄χει ράψει ο Jean Paul Gaultier με τα χεράκια του. Οι υποσχέσεις «θα αδυνατίσω», «θα ψηλώσω» κτλ είναι πολύ πιθανό να μείνουν υποσχέσεις, γι’ αυτό όταν αγοράζεις κάτι, δοκίμασέ το και φρόντισε να είναι το σωστό νούμερο. Αν θέλει μεταποίηση, δώσε το σε κάποια μοδίστρα να στο διορθώσει. Μακάρι να αδυνατήσεις και να το πας και για στένεμα.

Μην βγάζεις «ρίζες»

Το πιο εύκολο είναι να βρεις ένα συγκεκριμένο στιλ που να σου πηγαίνει τέλεια, και να καταλήξεις να φοράς τα ίδια και τα ίδια κάθε σεζόν. Έτσι όμως χάνεις την ουσία της μόδας που είναι να διασκεδάζεις, αλλάζοντας την εμφάνισή σου. Φυσικά και δεν σου προτείνω να πετάξεις όλα σου τα περσινά και να αγοράσεις καινούργια, αλλά να κάνεις όσες περισσότερες προσθήκες μπορείς σε κομμάτια που καθορίζουν το φετινό στιλ και θα δώσουν νέα πνοή στην εμφάνισή σου. Μια εντυπωσιακή τσάντα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα «φρέσκο» σακάκι μπορούν να συνοδεύουν τα περσινά σου ρούχα και να σε κάνουν να δείχνεις μέσα στη φετινή μόδα χωρίς να έχεις ξοδέψει μια περιουσία.

 

fe-mail.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *