Συμβουλές για υγιή μαλλιά.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα μαλλιά σας όπως ξηρότητα, θαμπάδα κι αν μοιάζουν ταλαιπωρημένα και χωρίς “ζωή”, μάλλον τα ‘χετε κακομεταχειριστεί και σας εκδικούνται. Είτε θα συνεχίσετε να τα κακοποιείτε κι αυτά να σας εκδικούνται ή θα αλλάξετε 5 πράγματα, που θα τους δώσουν πάλι πίσω την χαμένη τους ζωή και σε εσάς την χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

 

Συχνό κούρεμα Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται κούρεμα κάθε 6-8 εβδομάδες. Τα κοντά μαλλιά χρειάζονται φρεσκάρισμα σχεδόν κάθε μήνα. Το συχνό κούρεμα θα σας γλιτώσει από την ψαλίδα και τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο απαλά και πιο όμορφα.

 

Λούσιμο, όχι κάθε μέρα Το καθημερινό λούσιμο είναι πιθανό να αφαιρέσει εντελώς τα φυσικά έλαια της τρίχας αφήνοντας τα μαλλιά σας θαμπά και άτονα. Όσο κι αν δυσκολεύεστε να το αποδεχθείτε, το καθημερινό λούσιμο βλάπτει. Το καλύτερο είναι να τα λούζετε μέρα παρά μέρα και αν χρειάζεται, τις ενδιάμεσες μέρες να τα ξεπλένετε απλά με χλιαρό νερό.

Ταμποναριστό στέγνωμα Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη ζημιά παθαίνουν τα μαλλιά όταν τα τρίβετε δυνατά με την πετσέτα. Αντί γι’ αυτό δοκιμάστε να τα στεγνώσετε ταμποναριστά με την πετσέτα αντί για να τα τρίβετε. Στην συνέχεια, όποτε είναι εφικτό αποφεύγετε το πιστολάκι ή άλλες θερμαντικές συσκευές styling και αφήστε τα να στεγνώνουν φυσικά.

Το καλό κομμωτήριο Τα κακά κουρέματα και οι κακές βαφές μπορούν να καταστρέψουν την συνολική σας εμφάνιση. Επενδύστε λοιπόν λίγο χρόνο να βρείτε ένα καλό κομμωτήριο. Προσοχή: καλό δεν σημαίνει απαραίτητα ακριβό, αλλά ένας κομμωτής ή μία κομμώτρια που να ξέρει καλά τη δουλειά της. Αν δείτε κάποια στο δρόμο με ένα όμορφο κούρεμα ρωτήστε την σε ποιο κομμωτήριο πηγαίνει. Αν σκοπεύετε να αλλάξετε κούρεμα βρείτε φωτογραφίες σε περιοδικά ή στο internet που να δείχνουν όσο γίνεται καλύτερα το στιλ που θέλετε και δείξτε το στην κομμώτρια.

Τα φυσικά προϊόντα Το αλκοόλ και διάφορα άλλα χημικά συστατικά των σαμπουάν και των προϊόντων styling μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά. Επιλέξτε φυσικά ή οργανικά σαμπουάν και conditioner που να περιέχουν θρεπτικά συστατικά από βότανα.

 

fe-mail.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *