Τα επτά trendy χρώματα για το 2013

Κάθε νέα χρονιά, όπως και κάθε νέα σεζόν, υπάρχει μια ολόκληρη νέα παλέτα στον κόσμο της μόδας και ειδικά φέτος – που όλα γύρω μας φαίνονται τόσο “μουντά” – αυτή η νέα εικόνα που διαμορφώνεται πιστεύω ότι θα μας αλλάξει έστω και προσωρινά την κακή μας ψυχολογία.

Βλέποντας λοιπόν τα νέα trendy χρώματα του 2013, λαχταράω να προχωρήσω σε ριζικές ανανεώσεις στη γκαρνταρόμπα μου, αρχίζοντας από τα αξεσουάρ όπως καπέλα, τσάντες και παπούτσια και στη συνέχεια να προχωρήσω στα ρούχα μου.

Αν είσαι αποφασισμένη να με ακολουθήσεις σ’ αυτό το εικονικό ταξίδι μέσα απ’ τις σελίδες του fe-mail, έλα να δούμε παρεούλα τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν το 2013.

Κάποια βέβαια απ’ αυτά, τα φορέσαμε ήδη την προηγούμενη χρονιά, αλλά σ’ αυτά έχουν προστεθεί και πολλά καινούργια!

1. Το πράσινο της μέντας

Μπορεί να μην ταιριάζει σε όλες μας αυτή η απόχρωση του πράσινου, αλλά όσες τις κολακεύει σίγουρα θα πανηγυρίζουν για την επιστροφή του και για την καθιέρωση του στις πιο hot χρωματικές επιλογές για τη νέα χρονιά. Μπορείς για παράδειγμα να φορέσεις αυτό το όμορφο φόρεμα με ροζ συνθετική γούνα ή αν σου ταιριάζει πιο πολύ το πράσινο της ελιάς –όπως κι εμένα – υιοθέτησε την απόχρωση της μέντας στις αγορές των αξεσουάρ σου.

2. Κοραλλί

Το πορτοκαλί, που φέτος γίνεται πιο έντονο με την απόχρωση του κοραλλιού, είναι ένα ζεστό και μοντέρνο χρώμα, που εδώ και δύο χρόνια τώρα δεν δείχνει σημάδια απώλειας στη δημοτικότητά του. Αν έχεις καταφέρει μέχρι τώρα να του αντισταθείς, νομίζω ότι έφτασε η στιγμή για να το προσθέσεις στο ενδυματολογικό σου ρεπερτόριο! Φόρεσε ένα κλασικό κοραλλί φόρεμα με bleu navy ή καφέ αξεσουάρ. Δοκίμασε ένα κοραλλί πουκάμισο πάνω από το blue jean σου ή αγόρασε ένα κολιέ με κοράλλια που θα το συνδυάσεις όλες τις ώρες, με πάρα πολλά ντυσίματά σου.
3. Απαλό ροζ

Υπάρχει κορίτσια κάποιο πιο θηλυκή χρώμα από το απαλό ροζ, που μας γυρίζει νοσταλγικά στα παιδικά μας χρόνια και στο μαλλί της γριάς; Θέλει βέβαια σύνεση και προσοχή για να αποφύγουμε στην ηλικία μας το σύνδρομο της “Barbie”. Τρελαίνομαι όταν βλέπω γυναίκες, που διάολε έχουν …φορτώσει λίγο παραπάνω να κυκλοφορούν κουνάμενες – συνάμενες, σαν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιο διαφημιστικό video της Mattel! Μπορείς να διαλέξεις αυτό το μοντέρνο χρώμα για να προσθέσεις θηλυκότητα, φορώντας ένα εντυπωσιακό ροζ  κολιέ με τα menswear ντυσίματα, που φέτος είναι πολύ στη μόδα. Αν πάλι έχεις την κατάλληλη σωματοδομή κι έχεις αποφασίσει να γίνεις η πριγκίπισσά του παραμυθιού,  φόρεσε ένα φορεματάκι σε ρετρό στυλ, αντικαθιστώντας έτσι το πολυφορεμένο σου litle black dress. Αν σε προβληματίζει το αποτέλεσμα, μπορείς από πάνω να φορέσεις μια πασμίνα σε σκούρα απόχρωση του ροζ. Πίστεψέ με, θα εντυπωσιάσεις!
4. Λευκό

Το λευκό είναι κι αυτό ένα χρώμα που είχε έντονη παρουσία στις συλλογές που παρουσιάστηκαν για το Φθινόπωρο –Χειμώνα 2012/2013. Εξακολουθεί λοιπόν να πρωτοστατεί και στη νέα χρονιά, προσπαθώντας να δώσει περισσότερο φώς στη μαυρισμένη μας ψυχολογία. Οι περισσότερες συνηθίζουμε να φοράμε το λευκό χρώμα σε μπλούζες ή σε πουκάμισα. Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι για να φωτίσεις τα πράγματα, όπως αυτό το όμορφο παλτό από τον Steve Madden. Μπορείς επίσης να φορέσεις μια κατάλευκη φαρδιά μπλούζα ή μπλουζοφόρεμα με κοραλλί ζώνη στη μέση και λευκά παπούτσια.
5. Ζωηρό μπλε

Το μπλε είναι ένα από τα αγαπημένα μου χρώματα! Ιδιαίτερα το φωτεινό, ζωντανό μπλε, όπως αυτό … που αναδεικνύει τα πράσινα μάτια μου!  Πέρα βέβαια από τη δική μου συμπάθεια, το μπλε είναι ένα χρώμα με ισχυρή επιρροή στο DNA της Ελληνίδας. Για φέτος λοιπόν, σου προτείνω να αγοράσεις ένα blazer σ’ αυτή την απόχρωση και πίστεψέ με θα κάνεις τη διαφορά…! Μπορείς βέβαια – αν δεν θες να μπεις σε έξοδα – να αγοράσεις ένα τσαντάκι κι ένα ζευγάρι γόβες σ’ αυτήν την απόχρωση και να τα φορέσεις με το “litle black dress” σου. Είναι κι αυτή μια επιλογή, που θα σε βοηθήσει να κεντρίσεις την προσοχή όλων γύρω σου!
6. Το κίτρινο της ανατολής

Μια απόχρωση που είναι εξαιρετικά εύκολη στους συνδυασμούς και ιδανική για casual ντύσιμο. Φέτος το κίτρινο θα έχει πολύ έντονη παρουσία, αφού οι περισσότεροι σχεδιαστές το έχουν συμπεριλάβει στις συλλογές τους. Μπορείς λοιπόν να αγοράσεις μπλουζάκια με έξυπνες στάμπες και να τα φορέσεις μέσα από σακάκια, συνδυάζοντας τα με floral φούστες ή απλά με το αγαπημένο σου εφαρμοστό τζιν.
7. Το ουδέτερο μπεζ

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αναδείξεις τα υπόλοιπα trendy χρώματα της σεζόν, από το να τα συνδυάσεις με ένα πανέμορφο ουδέτερο χρώμα σαν βάση, όπως το μπεζ; Το μπεζ είναι ένα ζεστό χρώμα, ιδανικό για να λειτουργήσει σαν βάση, σε συνδυασμούς με το  φωτεινό μπλε, το κοράλλι, το κίτρινο ή το λευκό και φυσικά με το ροζ. Οι χρωματική πρόταση αυτή, που υιοθετούν όλοι οι σχεδιαστές, χωρίς καμιά αμφιβολία θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε χωρίς προβλήματα τα φωτεινά χρώματα της φετινής χρονιάς!

fe-mail.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *