Τα λάθη που κάνουν το δέρμα να γερνάει

Λάθος #1: Δεν φοράς αντηλιακό το χειμώνα
Ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ρυτίδων προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία ευτυχώς το γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες θεωρούμε πως το χειμώνα δεν είναι και τόσο σημαντικό να φοράμε αντηλιακό – τουλάχιστον όχι όσο το να το φοράμε το καλοκαίρι. Εδώ είναι που κάνουμε το λάθος. Πρέπει επιτέλους να εμπεδώσουμε το γεγονός ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό 365 ημέρες το χρόνο αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη νεανικότητα της επιδερμίδας μας – οι UV ακτίνες θα παραμονεύουν πάντα, απειλώντας την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα τoυ απροστάτευτου προσώπου (ναι, οι ρυτίδες και οι μαύρες κηλίδες οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό σε αυτές ακριβώς τις ακτίνες). Επένδυσε λοιπόν σε ένα καλό αντηλιακό, ιδανικά με SPF από 15-30 και φόρα το όλο το χρόνο.
Λάθος #2: Δεν φοράς γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου δεν τα φοράμε μόνο σαν αξεσουάρ – τα φοράμε και για να προστατεύσουμε τα μάτια μας, και την επιδερμίδα γύρω από αυτά, από τον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες του. Και επειδή η περιοχή αυτή είναι η κατεξοχήν πιο ευαίσθητη του προσώπου (και η πιο επιρρεπής σε ρυτίδες και ερεθισμούς) είναι σχεδόν απαραίτητο να επενδύσουμε σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ήλιου – αφού βέβαια ελέγξουμε την ετικέτα και βεβαιωθούμε ότι πράγματι, το συγκεκριμένο μοντέλο προστατεύει από τις UV ακτίνες. Τα γυαλιά ηλίου δεν τα φοράμε μόνο σαν αξεσουάρ – τα φοράμε και για να προστατεύσουμε τα μάτια μας, και την επιδερμίδα γύρω από αυτά, από τον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες του. Και επειδή η περιοχή αυτή είναι η κατεξοχήν πιο ευαίσθητη του προσώπου (και η πιο επιρρεπής σε ρυτίδες και ερεθισμούς) είναι σχεδόν απαραίτητο να επενδύσουμε σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ήλιου – αφού βέβαια ελέγξουμε την ετικέτα και βεβαιωθούμε ότι πράγματι, το συγκεκριμένο μοντέλο προστατεύει από τις UV ακτίνες.
Λάθος #3: Τρίβεις τα κουρασμένα μάτια σου
Ναι, το να τρίβεις τα μάτια σου και την περιοχή γύρω από αυτά όταν αισθάνεσαι κουρασμένη είναι πολύ ανακουφιστικό. Δυστυχώς αυτή ακριβώς η συνήθεια είναι που καταστρέφει την ελαστικότητα του δέρματος και το κάνει να δείχνει άτονο και κουρασμένο. Είναι απαραίτητο λοιπόν να διατηρήσεις την επιδερμίδα των ματιών σου όσο πιο σφιχτή και ενυδατωμένη μπορείς – ιδανικά με μία ενυδατική σε μορφή gel που είναι αρκετά ελαφριά και καθόλου λιπαρή σε σχέση με τις συμβατικές κρέμες.
Λάθος #4: Δεν δίνεις μεγάλη σημασία στο στήθος, το λαιμό και τα χέρια
Λένε πως η ηλικία της γυναίκας φαίνεται από το λαιμό, το στήθος και τα χέρια. Αυτό γιατί το δέρμα σε αυτές τις περιοχές, στερείται τη λιπαρότητα της υπόλοιπης επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να είναι συγκριτικά πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και τη χαλάρωση. Συν του ότι είναι και οι περιοχές στις οποίες πάντα ξεχνάμε να απλώσουμε αντηλιακό– παρόλο που είναι και εκείνες που εκτίθενται την περισσότερη ώρα στον ήλιο.
marieclaire.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *