Τα μοντέλα του αύριο ομορφαίνουν τις ατέλειες

Αν ακούσω για ακόμη μία φορά τη φράση ”αντικειμενικά όμορφος” νομίζω πως θα διαδηλώσω στην πλατεία Συντάγματος με πλακάτ και ντουντούκα. Η ομορφιά δεν είναι τα μπλε μάτια, το λευκό δέρμα και η γαλλική μύτη. Ναι, φυσικά και όποιος τα διαθέτει δεν είναι κατάπτυστος αλλά ο κόσμος δεν είναι πλασμένος μόνο για αυτούς.

Στην αυτοκρατορία της εμφάνισης όλες οι γυναίκες πρέπει να χωρέσουν στο ”πακέτο 90-60-90” και όλοι οι άνδρες να φέρνουν έστω και ελαφρά στον David Beckham.

Για την σωματική και ψυχική υγεία όλων μας η απομυθοποίηση της ψηφιακής ομορφιάς των περιοδικών ευτυχώς έχει συντελεστεί. Η τέλεια γυναίκα δεν υπάρχει. Ο κάθε άνθρωπος είναι όμορφος όταν η ψυχή του είναι καλλιεργημένη.

Ας σταματήσουμε να κρίνουμε κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση κι ας εστιάσουμε στην ομορφιά του εσωτερικού του κόσμου.

Οι ατέλειές μας είναι αυτές που μας κάνουν μοναδικούς. Οι ατέλειές μας κάνουν τέλειους. μας διαφοροποιούν, μας χαρακτηρίζουν, είναι δικές μας, είναι κομμάτι του εαυτού μας.

Τα μοντέλα του σήμερα και του αύριο κάνουν τη δική τους επανάσταση και αναγκάζουν τη βιομηχανία της μόδας να τους αποδεχθεί ως έχουν.

Winnie Harlow

 

 

Η Winnie Harlow είναι μάλλον μία από τις πιο μεγάλες πηγές έμπνευσης. Σε νεαρή ηλικία διαγνώσθηκε με λεύκη, όμως αυτό δεν της στέρησε τη δυνατότητα να γίνει μοντέλο και μάλιστα περιζήτητο. Μάχεται για τα διακαιώματα των ανθρώπων με την ίδια πάθηση και αρνείται πεισματικά να καλύψει τα λευκά σημάδια πάνω στο σώμα της για τις ανάγκες κάποιας φωτογράφισης.

Aimee Mullins

 

 

Η Aimee Mullins γεννήθηκε το 1976 στην Πενσιλβανία. Είναι μοντέλο, ηθοποιός και αθλήτρια με σημαντικές διακρίσεις. Έχασε και τα δύο κάτω άκρα της όταν διαγνώσθηκε με ημιμέλεια κνήμης. Είναι μία από τις πρωτοπόρες στο θέμα της προσθετικής μελών και αποτελεί πρότυπο για όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Το πρόσωπό της έχει κοσμήσει δεκάδες εξώφυλλα μόδας, όπως Harper’s Bazaar, Elle, Vogue, i-D, Another και Numero.

Amber Jean Rowan

 

 

Στα 19 της έμαθε πως πάσχει από γυροειδή αλωπεκία με αποτέλεσμα να χάσει μέρος από το τριχωτό της κεφαλής της. ”Έδινα την προσωπική μου μάχη αλλά θέλω να μιλήσω για αυτό, εξηγώντας σε όλους πως δεν είναι ντροπή. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω την κατάσταση μου”, είπε η Amber Jean Rowan σε συνέντευξή της.

Anna Fitzpatrick

 

 

Η σπάνια ομορφιά της Anna Fitzpatrick αποδεικνύει πως η ομορφιά είναι εσωτερική και δεν σχετίζεται με όσο διακρίνει το μάτι. Στην ηλικία των 7 η Anna έχασε όλα της τα μαλλιά. ”Ξεκίνησα να χάνω τις βλεφαρίδες μου και μέσα σε λίγο καιρό μου έπεσαν όλα τα μαλλιά. Ένιωθα απαίσια και στο σχολείο με κορόιδευαν”. Όλα άλλαξαν όταν τυχαία ανακαλύφθηκε από ένα πρακτορείο μοντέλων. Δεν ήθελε ποτέ να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα αλλά σήμερα δηλώνει ευγνώμων για την τροπή που πήρε η ζωή της.

Diandra Forrest

 

 

Η Diandra Forrest πάσχει εκ γενετής από αλφισμό. Κατάφερε από τα υποτιμητικά σχόλια του περίγυρού της να περάσει στην απόλυτη επιτυχία. Διάσημα πρακτορεία μόδας επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να την κερδίσουν. Περπατά σαν γαζέλα και απαιτεί από όλους να της συμπεριφέρονται σαν βασίλισσα. Η ομορφιά της σου κόβει την ανάσα και να σκεφτεί κανείς πως κάποτε δεν έβγαινε από το σπίτι λόγω ντροπής.

Shaun Ross

 

 

Ο Shaun Ross είναι το πρώτο αλμπίνο μοντέλο και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές καμπάνιες. Alexander McQueen και Givenchy τον έχουν εμπιστευθεί. Το 2013 ήταν το κεντρικό πρόσωπο μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας με το σύνθημα ”Be Unique” πουτ είναι και το μότο της ζωής του.

Kelly Knox

 

 

Κορυφαίο μοντέλο από την Βρετανία με ειδικές ανάγκες, υπέρμαχος της διαφορετικότητας. Αμφισβήτησε την ιδανική ομορφιά όταν έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις στο χώρο της μόδας. Το πρόσωπό της είναι τόσο φωτεινό που δύσκολα βλέπεις πως το αριστερό της χέρι είναι ακρωτηριασμένο.

Lindsey Wixson

 

 

Η Lindsey Wixson κατάργησε κάθε κανόνα ομορφιάς. Αρνήθηκε να βάλει σιδεράκια, αρνήθηκε να βάλει πορσελάνινες θήκες στο μπροστινά της δόντια και γνώρισε την καταξίωση, επιβεβαιώνοντας πως η κάθε ατέλεια σε κάνει ξεχωρίζει από το πλήθος και σε κάνει να φαίνεσαι τέλεια. Το θέμα είναι πως σε πλασάρεις.

Stacey McKenzie

 

 

Πρόσωπο γεμάτο φακίδες και δόντια που δεν είναι ίσια. Ποιος είπε πως αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι ικανά για να εκτοξεύσουν μία γυναίκα στην κορυφή. Η Stacey McKenzie είναι η απόδειξη πως όταν πιστέψεις στον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

 

cosmo.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *