Τα χωριά του Άη Βασίλη ανά την Ελλάδα.

Όχι, ο Άη Βασίλης δεν μένει (μόνο) στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Μένει όπου υπάρχει χριστουγεννιάτικη διάθεση, όπου υπάρχουν παιδικά χαμόγελα, και όπου η αθωότητα και η διασκέδαση μπορούν ακόμη να επισκιάσουν το συνεχές κατσούφιασμα της υπόλοιπης χρονιάς.

Εντοπίσαμε δέκα… διευθύνσεις κατοικίας του Άη Βασίλη στην Ελλάδα, από την Αθήνα ως την Θεσσαλονίκη και από την Δράμα ως το Ηράκλειο, και σας παρουσιάζουμε όλες τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις που είναι έτοιμες να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στα «Χωριά του Άη Βασίλη» σε δέκα ελληνικές πόλεις.

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στην Αθήνα
santa 1
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε θεματικά πάρκα όπου εδρεύει ο Άη Βασίλης και το πνεύμα των Χριστουγέννων στήνονται αυτήν την χρονιά στην Αθήνα. Διαβάστε και διαλέξτε (ή επισκεφθείτε τα όλα):

-«Χριστουγεννιάτικο Χωριό 2» στα Αηδονάκια
Για δεύτερη χρονιά στήνεται ένα πολύχρωμο καταφύγιο για παιδιά στο λούνα παρκ «τα Αηδονάκια», όπου φτάνει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο ο Άγιος Βασίλης. Η Santa Claus Airways απογειώνεται προς φαντασμαγορικούς προορισμούς, όπως πάρκο με τρενάκι, εργοστάσιο παιχνιδιών, σκεπαστό παγοδρόμιο, carousel και άλλες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Info: Διονυσίου 155 και Α. Παπανδρέου, Μαρούσι, Έξοδος 11 Αττικής οδού, τηλ: 210 6196948
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 16.00-23.00, Σαββατοκύριακα και ημέρες γιορτών 10.00-0.00, Από 23/11 ως 6/1

-Christmas Kids Festival
Ένα ολοήμερο πάρτι χριστουγεννιάτικων εκπλήξεων θα στηθεί στο Smart Park των Σπάτων δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, όπου θα βρείτε δέντρο με ευχές, χώρο για χορό, παραμύθια, laser shows, δημιουργικές δραστηριότητες, εργαστήρια παιδοψυχολογίας και πολλά happenings – δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Info: Εμπορικό Κέντρο Smart Park, E. Πουλάκη, Σπάτα.
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, Ώρες εκδήλωσης: 10:00 το πρωί έως 22:00 το βράδυ

-Santa Claus Kingdom
Σε ένα θεματικό πάρκο 12.000 στρεμμάτων έρχεται ο Άη Βασίλης να στήσει άλλο ένα επιβλητικό βασίλειο για τους μικρούς του Αθηναίους φίλους, όπου θα βρουν παγοδρόμιο, ειδικό πάρκο μυθολογίας, χιονοτσουλήθρες, 3D shows, παραστάσεις, συναυλίες και ένα σωρό νοστιμιές. Μάθετε περισσότερα για το πιο γιορτινό «Βασίλειο» στο σχετικό δημοσίευμα του in2life.
Info: Τιμή εισιτηρίου: 3€ τις καθημερινές, 4€ τα Σαββατοκύριακα (χωρίς το κόστος κάθε παιχνιδιού)
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00 ως τις 23:00
Διεύθυνση Μ.E.C. Παιανίας: Λεωφόρος Αθηνών- Λαυρίου 301, Αττική Οδός, έξοδος 17 (Κάντζα). Μετρό, σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας (δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία προς το M.E.C.) Πληροφορίες: 215 5305014

-«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» στην Τεχνόπολη
Στην Τεχνόπολη θα ξετυλίξει ο Δήμος Αθηναίων το κουβάρι των γιορτών για μικρούς και μεγάλους: Εκεί από τις 20 Δεκεμβρίου θα στηθεί εορταγορά, με σειρά δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια σε προσιτές τιμές. Μάθετε περισσότερα στο σχετικό δημοσίευμα του in2life.
Info: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ: 210 3475518
20/12-7/1 Είσοδος ελεύθερη, Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: 12.00 -22.00, Αργίες, Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 00.00

-Christmas Family Park
Στο εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση διοργανώνεται για τρίτη χρονιά το Οικογενειακό πάρκο των γιορτών, που θα περιλαμβάνει έναν τεράστιο κλειστό χώρο με θερμαινόμενο παιδότοπο, παγοδρόμιο, πισίνα με φουσκωτά παιχνίδια, τραμπολίνο, carousel και εξομοιωτή για εικονικές εναέριες πτήσεις μέχρι το διάστημα ή βουτιές στον βυθό.
Info: ΕΚΕΠ, 12° χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2846006-10
Η είσοδος είναι δωρεάν, και υπάρχει ξεχωριστή χρέωση, που ξεκινά από τα 0,50€, για κάθε παιχνίδι.

*Ο Άη Βασίλης φτάνει στην Θεσσαλονίκη
santa 2
Εκτός από την πλατεία Αριστοτέλους της συμπρωτεύουσας, όπου επιτέλους ξεχνάμε τον επί δεκαετίες πανομοιότυπο στολισμό «δέντρο-καράβι» και βλέπουμε καινούριες ιδέες, όπως fun park με carousel, παιχνίδια, παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και στολισμένα δέντρα, η Θεσσαλονίκη προσκαλεί τους μικρούς φίλους της στο «Χωριό της Αγάπης». Πρόκειται για ένα τεράστιο πάρκο με εορταστικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Νεάπολη, εκεί όπου ανάμεσα στα φυσικά δέντρα θα κυριαρχήσουν τα λαμπιόνια, τα ελαφάκια, τα πόνι του Άη Βασίλη που θα μεταφέρουν τα παιδιά στην φάτνη. Παράλληλα, θα υπάρχουν θεματικές δραστηριότητες σε μεγάλη πισίνα για χειμερινά παιχνίδια, κλόουν, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, μονοπάτι προς το σπίτι του αγαπημένου Άγιου των παιδιών, παιχνιδούπολη, ξύλινα σπιτάκια με ζαχαρωτά και χριστουγεννιάτικο BBQ.
Info: Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, οδός Οδυσσέα Ελύτη, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τηλ: 2310 634450
Είσοδος στο πάρκο για τα παιδιά ελεύθερη, είσοδος για ενήλικες: 3€, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το ρόφημά τους.
Ώρες λειτουργίας: 10.00-23.00, ως τις 6 Ιανουαρίου 2013

in2life.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *