Τα ωραιότερα συντριβάνια στον κόσμο.

Fontana di Trevi, Ρώμη: Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι στη Ρώμη, με 26 μέτρα ύψος και 20 μέτρα πλάτος. Ο θρύλος λέει ότι αν ρίξεις ένα νόμισμα, θα επιστρέψεις στη Ρώμη μια μέρα. Εξαιτίας του θρύλου αυτού περίπου € 3.000 ρίχνονται στο σιντριβάνι καθημερινά. Τα χρήματα που μαζεύονται το βράδυ από τους αρμόδιους χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του μνημείου.

 

Bellagio, Λας Βέγκας: Το σιντριβάνι-ορόσημο της Αμαρτωλής Πόλης δίνει πολλές παραστάσεις την ημέρα με τους κατάπληκτους επισκέπτες να μαγεύονται από τα νερά που μοιάζουν να χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής. Το βράδυ το σιντριβάνι γίνεται φαντασμαγορικό με πολλά χρωματιστά φώτα να φωτίζουν το νερό.

 

Βερσαλλίες, Παρίσι: Τα σιντριβάνια του παλατιού των Βερσαλλιών στη Γαλλία χρειάστηκαν περισσότερα από 20 χρόνια για την κατασκευή τους και μαζί με τους κήπους των Βερσαλλιών, βρίσκονται στη λίστα της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

 

Montjuic, Βαρκελώνη: Το Μαγικό Σιντριβάνι του Montjuic της Βαρκελώνης δημιουργήθηκε μέσα σε ένα χρόνο από 3.000 ανθρώπους και έκανε την πρώτη του μαγική εμφάνιση το 1929. Ο συνδυασμός της μουσικής, τα φώτα και τα ακροβατικά του νερού, κάνουν το σιντριβάνι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε.

 

Σιντριβάνι του Ντουμπάι: Βρίσκεται στην 30 στρεμμάτων λίμνη Burj Dubai και ολοκληρώθηκε το 2010. Για να λειτουργήσει χρειάζεται περίπου 83.000 λίτρα νερού το οποίο φτάνει μέχρι και τα 152 μέτρα ψηλά στον ουρανό κατά τη διάρκεια του show. Επίσης, φωτίζεται από 6.600 φώτα και 50 έγχρωμους προβολείς, κάνοντας το σιντριβάνι ακόμα πιο εντυπωσιακό το βράδυ.

 

Το σιντριβάνι του πλούτου, Σιγκαπούρη: Είναι αναγνωρισμένο από το βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως το μεγαλύτερο σιντριβάνι στον κόσμο, και βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Σιγκαπούρης το Suntec City. Χτισμένο το 1995, το σιντριβάνι είναι 13, 8 μέτρα ψηλό, και καταλαμβάνει μια έκταση 1.683 τετραγωνικών μέτρων.

touristorama.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *