Τα 6 λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες

20947784_landd.limghandler

Υπερβολικά σκούρο κραγιόν
Οι σκούρες αποχρώσεις στα κραγιόν κάνουν τα χείλη να φαίνονται μικρότερα. Για νεανικά σαρκώδη χείλη προτιμήστε κραγιόν και lipgloss σε φυσικά, φωτεινά χρώματα. Αποφύγετε τις ματ υφές που ξηραίνουν την επιδερμίδα.
Βάζετε μολύβι μόνο στο κάτω μέρος των ματιών
”Το μολύβι στο πάνω μέρος των ματιών είναι υποχρεωτικό” λέει η make up artist Kimberly Soane. Αλλιώς τα μάτια θα δείχνουν μικρότερα, το πρόσωπο άτονο και δίχως λάμψη.
Φρύδια χωρίς χρώμα
Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουμε, τα φρύδια χάνουν το φυσικό τους όγκο και χρώμα. Γεμίστε τα διακριτικά με ένα μολύβι στη σωστή απόχρωση για πιο νεανικό λουκ. Το σωστό μολύβι πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση με τις ρίζες των μαλλιών.
Κατάχρηση concealer
Οι υπερβολικές ποσότητες concealer μπαίνουν μέσα στις μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τελικά τις κάνει να φαίνονται εντονότερες. Για αυτό αναμείξτε λίγη ενυδατική μαζί με το concealer σας πριν το εφαρμόσετε γύρω από τα μάτια. Έτσι θα δώσετε και εκείνη την έξτρα ενυδάτωση που έχει ανάγκη η ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.
Λάθος απόχρωση ρουζ
Βάλτε λίγο από το ρουζ στην παλάμη του χεριού σας και συγκρίνετέ το με το χρώμα που έχουν οι άκρες των δαχτύλων σας, για να καταλάβετε αν έχετε διαλέξει τη σωστή απόχρωση. Τα υπερβολικά σκούρα χρώματα στο ρουζ, τονίζουν όλα τα λάθος σημεία, (ρυτίδες, ουλές, κλπ)
Λάθος χρώμα βάσης
Το χρώμα της βάσης πρέπει να ταιριάζει με το φυσικό χρώμα του προσώπου – στόχος μας είναι να αναδείξουμε το χρώμα της επιδερμίδας, όχι να το αλλάξουμε.Το σημείο που δοκιμάζουμε το makeup είναι πάντα στην περιοχή δεξιά ή αριστερά του σαγονιού και στο λαιμό – προσοχή, το πρόσωπο πρέπει να είναι καθαρό. Πάντα κατεβάζουμε προς το λαιμό – για να μην είναι λες και φοράμε μάσκα. Για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα ανακατεύουμε το makeup με την ενυδατική μας.

marieclaire.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *