Τελικά η σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία;

Στη μερική «απενοχοποίηση» της σοκολάτας γάλακτος προχώρησαν Αμερικανοί επιστήμονες. Μέχρι τώρα έρευνες τόνιζαν ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, ενώ αντίθετα η σοκολάτα γάλακτος «βοηθούσε» στην αύξηση κιλών. Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη Αμερικανών ειδικών, η σοκολάτα γάλακτος ενισχύει σημαντικά την πνευματική λειτουργία.

Σύμφωνα με τον Δρ. Bryan Raudenbush από το Πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit της Δυτικής Βιρτζίνια, η σοκολάτα περιέχει πολλά συστατικά που λειτουργούν ως τονωτικά, όπως η θεοβρωμίνη, η φαιναιθυλαμίνη και η καφεΐνη. Οι ουσίες αυτές έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την πνευματική εγρήγορση και τη συγκέντρωση, άρα, σύμφων με την έρευνα και η κατανάλωση σοκολάτας με τη σειρά της, μπορεί να διεγείρει την πνευματική λειτουργία. Προκειμένου να μελετήσουν τα αποτελέσματα διαφορετικών τύπων σοκολάτας, σχετικά πάντα με την πνευματική λειτουργία, ο Δρ. Raudenbush και οι συνεργάτες του μελέτησαν τέσσερις ομάδες εθελοντών. Η μία κατανάλωσε 85 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος, η άλλη 85 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, η τρίτη 85 γραμμάρια χαρούπι και η τελευταία τίποτα.

Καλύτερες επιδόσεις μετά τη σοκολάτα

Μετά από 15 λεπτά, οι εθελοντές κλήθηκαν να συμπληρώσουν νευροψυλογικά τεστ σχεδιασμένα για να εκτιμήσουν την νοητική λειτουργία, δηλαδή τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την εγρήγορση στα αντανακλαστικά και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Οι επιδόσεις αυτών που είχαν καταναλώσει σοκολάτα γάλακτος ήταν υψηλότερες, ειδικά όσον αφορά στη μνήμη, ενώ ο συνδυασμός και των δύο ειδών σοκολάτας σχετίστηκε με τη βελτίωση του χρόνου αντίδρασης και την ικανότητα ελέγχου των παρορμήσεων.

Στις περιόδους των εξετάσεων, δοκιμάστε να φάτε λίγα γραμμάρια σοκολάτας πριν αρχίσετε το διάβασμα και δείτε από μόνοι σας αν συμφωνείτε με τα αποτελέσματα του Δρ. Raudenbush και της ομάδας του.

lovecooking.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *