Τι είναι το Feng-shui?

Είναι επιστήμη ή δεισιδαιμονία; Από πού προέρχεται; Και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;
Σε αυτό το άρθρο, θα αντιμετωπίσουμε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την τέχνη του Feng Shui.

Εάν ψάχνετε για την ισορροπία και την αρμονία στο σπίτι, το γραφείο ή τη διατροφή σας, το Feng Shui είναι το τελευταίο θαυματουργό φάρμακο (από τα δυτικά πρότυπα) που θα απευθυνθείτε για όλα όσα σας προβληματίζουν.

Αλλά, στην πραγματικότητα, η έννοια «chi», η ενέργεια που το Feng Shui προσπαθεί να εξισορροπήσει, έχουν τις ρίζες τους στον Ταοϊσμό, μια κινεζική φιλοσοφία που χρονολογείται από τον έκτο αιώνα π.Χ. Ο ταοϊσμός υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη γλώσσα είναι ανίκανη να εξηγήσει την ύπαρξή μας στον κόσμο. Η ενέργεια είναι μια δύναμη πέρα από τον φυσικό κόσμο. Την ενέργεια δεν την βλέπεις, δεν μπορείς να την αναλύσεις ακριβώς, μπορείς μόνο να την αισθανθείς.

Κάποιοι απορρίπτουν το Feng Shui ως έναν παλιό κινεζικό μύθο, υποστηρίζοντας ότι είναι μια μόδα για νεόπλουτους, αλλά οι Feng Shui υποστηρικτές λένε ότι έχει την δύναμη να βελτιώσει τα πάντα, από την αρμονία στο σπίτι μέχρι τον πλούτο και την ευημερία.

Το Feng Shui μεταφράζεται κυριολεκτικά από την κινεζική γλώσσα ως «αέρας» (feng) και νερό («shui»). Είναι η τέχνη της τακτοποίησης των κτιρίων, των αντικειμένων, του χώρου και της ζωής για την επίτευξη της αρμονίας και της ισορροπίας. Το Feng Shui λειτουργεί με βάση την πεποίθηση ότι ο κόσμος οδηγείται από μια αόρατη δύναμη (ενέργεια). Ο σκοπός πίσω από αυτό, είναι να “ξεμπλοκάρει” το δρόμο, έτσι ώστε η ενέργεια να μπορεί να ρέει ελεύθερα και να δημιουργήσει την ισορροπία σε ένα χώρο και κατ’ επέκταση στη ζωή μας.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των πρακτικών του Feng Shui και των δυτικών παραδόσεων είναι η πεποίθηση ότι εμείς οι άνθρωποι συνδεόμαστε με τους χώρους που ζούμε. Οι πιστοί του Feng Shui βλέπουν πιο βαθιά από τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό ενός κτιρίου, από την επιφανειακή ομοιομορφία που σου προσφέρει ένα αρμονικό περιβάλλον.

Βλέπουν έναν ιερό σκοπό, βλέπουν τον κόσμο από την οπτική γωνία της κοσμικής ενέργειας.

Βλέπουν τον κόσμο …θετικά!!! :)

 

gynaika.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *