Τι πρέπει να κάνετε όταν το μωρό σας κλαίει τη νύχτα;

Το κλάμα ενός παιδιού, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες συχνά σας ανησυχεί και σας γεμίζει ερωτηματικά. Οι περισσότερες από εσάς θα αναρωτιέστε : πονάει; πεινάει; είδε άσχημο όνειρο;

Η άμεση αντίδρασή σας, είναι να τρέξετε κατευθείαν στο δωμάτιο που κοιμάται. Μπορεί η αντίδραση αυτή να είναι η σωστή για εσάς, ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν είναι πάντα και η καλύτερη και η καταλληλότερη.

Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές, για το τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας κλαίει τη νύχτα.

• Μόλις ακούσετε το κλάμα του, μην ανταποκριθείτε αμέσως. Περιμένετε λίγα λεπτά. Εάν το κλάμα συνεχιστεί δώστε λίγο χρόνο. Μπορεί να μην είναι κάτι ανησυχητικό και να κλαίει μέσα στον ύπνο του.
• Πρέπει να του δίνετε την διαβεβαίωση ότι είστε δίπλα του. Ακόμη και να κλαίει κάντε την παρουσία σας αισθητή, όχι όμως αρχίζοντας τα παιχνίδια μαζί του.
• Όταν μπαίνετε στο δωμάτιο αποφύγετε να ανάψετε τα φώτα. Τα περισσότερα παιδιά χάνουν μετά τον ύπνο τους.
• Κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιό του μείνετε λίγα μέτρα μακριά από το κρεβάτι του. Μπορείτε να καθησυχάσετε το παιδί σας και από αυτήν την απόσταση. Αρκεί να νιώθει ότι είστε εκεί κοντά του.
• Όταν το παιδί σας, σας φωνάζει, πρέπει να του υπενθυμίζεται με ευγενικό τρόπο ότι είναι η ώρα για ύπνο.

 

mothersblog.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *