Τι προσπαθούν να σου πουν οι λιγούρες σου;

Πόσο συχνά έχεις όρεξη για πατατάκια, για ψωμί και ζυμαρικά, για τόστ με μπόλικο λιωμένο τυρί ή σοκολάτα; Μήπως ο οργανισμός μέσα από τις λιγούρες προσπαθεί να μας πει κάτι;

Τις περισσότερες φορές οι λιγούρες έχουν να κάνουν με τη διάθεσή μας εκείνη τη στιγμή, μερικές φορές όμως, αν αυτές συνεχίζονται επί μακρόν, μπορεί να είναι και μηνύματα πως κάτι συμβαίνει στον οργανισμό μας.

Θέλω κάτι αλμυρό τώρα!

Θέλεις συχνά να τσιμπολογήσεις πατατάκια, αλμυρούς ξηρούς καρπούς ή άλλα σνακ τίγκα στο αλάτι; Μήπως το σώμα σου σε ενημερώνει για πρόβλημα στον θυρεοειδή;

Όταν κάποιος αγχώνεται υπερβολικά ο οργανισμός σταματά να παράγει τις σωστές ποσότητες ορμονών όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη διαταράσσοντας την ισορροπία και την ποσότητα των αλάτων στο σώμα. Αυτό ίσως εξηγεί τον διακαή πόθο που μπορεί να έχουμε για αλμυρά σνακ, δίχως ωστόσο να είναι ο μόνος λόγος. Θα μπορούσε επίσης να συνδέεται και με έλλειψη ιωδίου ή με χαμηλή πίεση.

Λαχταρώ κάτι παγωμένο!

Οσο απίθανο κι αν σου φαίνεται, η λαχτάρα σου για παγωμένα ροφήματα, ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο μπορεί να συνδέεται με την αναιμία.

Αν έχεις αναιμία το σώμα σου έχει λιγότερα ερυθρά αιμοσφαίρια λόγω έλλειψης σιδήρου. Αυτός είναι και ο λόγος της αδυναμίας που νιώθεις.

Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα με χαμηλό σίδηρο αρέσκονται στο να πίνουν παγωμένα ροφήματα αλλά και να πιπιλίζουν πάγο, δίχως ωστόσο να μπορούν να εξηγήσουν την αιτία. Αμερικάνοι ερευνητές πάντως υποστηρίζουν πως ο συσχετισμός πάγου – αναιμίας εστιάζεται στο γεγονός των φλεγμονών της γλώσσας λόγω αναιμίας. Ο πάγος όπως υποστηρίζουν μειώνει την ενόχληση στη γλώσσα, που μπορεί να αισθάνεται κάποιος με αναιμία.

Να είχα ένα αναψυκτικό!

Πεθαίνεις να πίνεις ανθρακούχα ποτά. Ήξερες ότι για τη λιγούρα σου αυτή μπορεί να ευθύνεται η έλλειψη ασβεστίου; Μπορεί να έχεις συνδέσει το ασβέστιο με το γάλα, όπως και είναι φυσικό, όμως δεν είναι απίθανο ο οργανισμός να ζητά ανθρακικό στη έλλειψή του.

Αυτό βέβαια είναι επιζήμιο για την υγεία των οστών ενώ είναι σίγουρα πολύ καλύτερο να τροφοδοτήσεις τον οργανισμό σου με ασβέστιο τρώγοντας πράσινα λαχανικά και πίνοντας άπαχο γάλα.

Δώσε μου ψωμί και μακαρόνια και πάρε μου τη ψυχή!

Δε σε δελεάζει τίποτα άλλο παρά μόνο το ψωμάκι και τα ζυμαρικά σε κάθε τους μορφή. Εκτός από τα ψωμάκια που σίγουρα θα έχεις βάλει με τόσο υδατάνθρακα και άμυλο μήπως πάσχεις και από κατάθλιψη;

Έρευνες έχουν δείξει πως οι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης και σε κάνουν να αισθάνεσαι ευτυχής, καταπολεμώντας την κακή σου διάθεση. Αν λοιπόν αισθάνεσαι την ανάγκη για «τονωτικές ενέσεις» ζυμαρικών και ψωμιού για να αλλάξεις τη διάθεσή σου, μήπως πρέπει να ψάξεις και να βρεις την αιτία;

Θέλω να τρώω χώμα & πηλό. Να ανησυχήσω;

Αυτή είναι σίγουρα μια ασυνήθιστη λιγούρα! Κι όμως αρκετές γυναίκες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχουν αυτή την περίεργη λαχτάρα. Πιθανότατα για την επιθυμία αυτή ευθύνονται τα χαμηλά μέταλλα στον οργανισμό όπως σίδηρος, ψευδάργυρος και μαγνήσιο και τα οποία βρίσκονται και στο έδαφος! Μάλιστα, η περίεργη αυτή επιθυμία μπορεί να εμφανιστεί και σε γυναίκες που χάνουν αρκετό αίμα στην περίοδο αλλά και σε άτομα που δεν τρέφονται σωστά.

Σοκολάτα και πάλι σοκολάτα!

Την ονομάζεις γλυκιά αμαρτία ενώ για εσένα είναι το γλυκό παντός καιρού και πάσας διάθεσης. Είτε είσαι στεναχωρημένη, αγχωμένη είτε πετάς στα σύννεφα από χαρά θέλεις να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με μια σοκολατίτσα!

Όπως και με τα ζυμαρικά, έτσι και με τη σοκολάτα συμβαίνει το ίδιο καθώς τα αλκαλοειδή που περιέχει ανεβάζουν τα επίπεδα της ορμόνης που ρυθμίζει τη διάθεση. Η σοκολάτα είναι επίσης πηγή μαγνησίου και βιταμίνης Βπου χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για να παράγει ενέργεια, κάτι που χρειάζεται ο οργανισμός μας όταν βρίσκεται υπό πίεση.

 

womenonly.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *