Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 5 θαλασσινές ιδέες

pnevma_15_680_415054_G60622Φέτος η γιορτή του Αγίου Πνεύματος «πέφτει» την 1η Ιουνίου: Δεν υπάρχει σαφέστερη ένδειξη πως το τριήμερο αυτό αποτελεί την αφετηρία του φετινού καλοκαιριού. Και σαν τέτοια θα το τιμήσουμε, οργανώνοντας θαλασσινές αποδράσεις σε κοντινά (ή και μακρινά) νησιά, σε στεριανές ακτές και σε πανέμορφα μέρη της Ελλάδας, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με το καράβι, είτε με τις οικονομικές πτήσεις που εντοπίσαμε για χάρη σας.

Δυτική Πελοπόννησος
Έχει υπέροχες παραλίες, με αυτό το χαρακτηριστικό εξωτικό τιρκουάζ του Ιονίου, ενδείκνυται για φυσιολατρικές ή ιστοριοδιφικές εξερευνήσεις τριγύρω και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Αττική με το αυτοκίνητο, για όσους από εμάς βαριόμαστε τις μετακινήσεις με το καράβι.

Πού να πάτε-Τι να δείτε: Με βάση σας την Πύλο ή την Κυπαρισσία, μπορείτε να εξερευνήσετε πολλά ενδιαφέροντα σημεία των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου. Από τη γραφική Ζαχάρω μέχρι τον λόφο του Παλιόκαστρου και από τους μυκηναϊκούς τάφους και τον καταρράκτη της δροσερής Νέδας μέχρι το γραφικό λιμανάκι ή την παλιά πόλη της Κυπαρισσίας, θα ανακαλύψετε τις ομορφιές της «ενδοχώρας». Για την πρώτη σας βουτιά θα οδηγήσετε μέχρι την εξωτική, σουπερστάρ Βοϊδοκοιλιά κοντά στην Πύλο. Εναλλακτικά θα κολυμπήσετε στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας ή στις απέραντες αμμουδιές του Καϊάφα, τόσο καθαρές που τις προτιμά μέχρι και η καρέττα-καρέττα.
Πού να μείνετε:
Στο Kaiafas Lake Hotel (από 50€), που προσφέρει δωμάτια λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη λίμνη του Καϊάφα και τις παραλίες της Ζαχάρως.
Στο Olympion Village Studios (από 30€), που διαθέτει δωμάτια 100 μέτρα από την παραλία της Ζαχάρως, σε ένα συγκρότημα χτισμένο στη μέση 24 στρεμμάτων καταπράσινων κήπων.
Στο Green Villa (από 40€) στον Κακόβατο κοντά στη Ζαχάρω, που διαθέτει καθαρά, άνετα δωμάτια και διαμερίσματα με βεράντα, σε απόσταση μερικών βημάτων από την παραλία.
Στο Kyparissia Beach Hotel (από 50€) στην παραλία της Κυπαρισσίας, που διαθέτει περιποιημένα, άνετα δωμάτια μόλις 10 μέτρα από τη θάλασσα.
Στο Hotel Anezina (από 55€) στην Πύλο, που διαθέτει φωτεινά και περιποιημένα στούντιο με θέα στο Ιόνιο και μικρή κουζίνα.

Πρέβεζα
Σε λιγότερες από τέσσερις ώρες οδήγησης, θα βρεθείτε μπροστά σε μία έκπληξη: Αυτή που βιώνουν όσοι επισκέπτονται για πρώτη φορά τα παράλια της Ηπείρου έχοντας στο μυαλό τους χαμηλές προσδοκίες, και αντ’ αυτού, αντικρίζουν τρία κάστρα, κρυστάλλινες θάλασσες και ένα κουκλίστικο ιστορικό κέντρο.

Πού να πάτε-Τι να δείτε: Ξεκινήστε από το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας με τα παστέλ νεοκλασικά και τα όμορφα χαμόσπιτα με τις οθωμανικές, τις ηπειρώτικες και τις βενετσιάνικες πινελιές τους. Κατηφορίστε περπατώντας στα πλακόστρωτα καλντερίμια ως την παραλιακή περαντζάδα ή ανηφορίστε προς τις επάνω γειτονιές της παλιάς πόλης. Μην χάσετε τον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού, το Παζάρι του Διαβόλου, το σπίτι του Καρυωτάκη, και ξεκουραστείτε στην πεζοδρομημένη προκυμαία με τα café και τα ταβερνάκια που ατενίζουν τα κατάρτια των ιστιοφόρων. Φυσικά, θα κάνετε το «πέρασμά» σας από τα τρία θαλασσινά κάστρα, αυτά του Παντοκράτορα, του Άγιου Ανδρέα και του Αγίου Γεωργίου. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της μεγαλύτερης πόλης της αρχαίας Ελλάδας, της Νικόπολης. Όσο για τις βουτιές, θα τις επιχειρήσετε στην αμμουδιά της Κυανής Ακτής ή στο Μονολίθι, πολύ κοντά στην πόλη.
Πού να μείνετε:
Στο Margarita Apartments (από 28,50€) με τα λιτά, ήσυχα διαμερίσματα στην παραλία Καλαμίτσι της Πρέβεζας.
Στο Kalamitsi Apartments (από 45€) στην ίδια περιοχή, μόλις 200 μέτρα από την παραλία.
Στο Ξενοδοχείο Ουρανία (από 48€), που προσφέρει κομψά δωμάτια με κλασική διακόσμηση και μπαλκόνι στην καρδιά της πόλης της Πρέβεζας.
Στο Dioni Hotel (από 75€) στην καρδιά της Πρέβεζας με τα μεγάλα, περιποιημένα και μοντέρνα δωμάτια που διαθέτουν όλες τις ανέσεις.

Άνδρος
Δύο ώρες (και 34€ μετ’ επιστροφής) μακριά από την Αθήνα, η Άνδρος αποτελεί ιδανική λύση αν θέλετε να ξεκινήσετε το καλοκαίρι σας με εξερευνήσεις σε ολόλευκα σοκάκια, αρχοντικές βόλτες και βουτιές στις Κυκλάδες – απλώς, θα πρέπει να αρκεστείτε στο δωμάτιο στο πιο τουριστικό Μπατσί, μιας και εκεί θα βρείτε διαθέσιμα καταλύματα μέχρι και την τελευταία στιγμή, και μάλιστα σε αρκετά καλή τιμή για τα δεδομένα του νησιού.

Πού να πάτε-Τι να δείτε: Θα περπατήσετε στα ολάνθιστα σοκάκια της Χώρας με τα Μουσεία και τα arty μαγαζάκια, θα βολτάρετε στις τουριστικές περαντζάδες στο Μπατσί και θα εξερευνήσετε χωριά όπως οι Μένητες με τα τρεχούμενα νερά, τα Αποίκια με τις πηγές και τους καταρράκτες ή τις Στενιές με τα καπετανόσπιτα και τα αρχοντικά. Για βουτιές, θα καταφύγετε στον αγαπημένο των ντόπιων Ζόρκο, στην Άχλα με το ψιλό βότσαλο και τα καθαρά νερά, στις πιο οργανωμένες Χρυσή Ακτή, Νημποριό ή στις πιο ήσυχες Καλαμονάρι, Μπουρό ή Άη Γιάννη.
Πού να μείνετε:
Στο Blue Dolphin (από 30€) στο Μπατσί, με υπέροχη θέα και φιλόξενα δωμάτια.
Στη Villa Dora (από 40€) με τα όμορφα δωμάτια που διαθέτουν εξοπλισμένη κουζίνα και βεράντα με θέα στο Μπατσί.
Στα Διαμερίσματα Amorani (από 40,50€) που διαθέτει λιτά, φωτεινά δωμάτια με θέα θάλασσα, λίγα βήματα από την πλατεία του χωριού.
Στα Διαμερίσματα Moscha (από 45€) επίσης στο Μπατσί, με τα φωτεινά, κυκλαδίτικα δωμάτια που διαθέτουν κουζινάκι, σκεύη και μπαλκόνι με θέα στο χωριό.

Χανιά
Σας φαίνεται μακριά; Ευτυχώς, οι αεροπορικές συνδέσεις με το νησί της Κρήτης έχουν γίνει ιδιαίτερα φθηνές. Έτσι, για το τριήμερο εντοπίσαμε πτήσεις της Ryanair από 82.50€ και της Aegean από 100€ μετ’ επιστροφής, ώστε να φτάσετε στην πιο όμορφη πόλη της Κρήτης σε λιγότερο από μία ώρα.

Πού να πάτε-Τι να δείτε: Θα τριγυρίσετε στα λαβυρινθώδη καλντερίμια της παλιάς πόλης με τους νοσταλγικούς μαχαλάδες και τα όμορφα μαγαζάκια πίσω από το ενετικό λιμάνι, θα εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντα μουσεία του κέντρου και την αρχοντική γειτονιά της Χαλέπας, μέχρι τον λόφο του Προφήτη Ηλία με την υπέροχη θέα. Θα πάρετε άρωμα τοπικών λιχουδιών στη Δημοτική Αγορά, θα απολαύσετε υπέροχη κρητική κουζίνα και θα επιχειρήσετε τις πρώτες σας βουτιές. Κοντά στην πόλη, η οργανωμένη Αγία Μαρίνα και η εξωτική πλαζ του Λουτρακίου είναι πολύ καλές επιλογές, ενώ αν έχετε όρεξη για μίνι εκδρομή, τα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι ή η Γραμβούσα αξίζουν κάθε επιπλέον χιλιόμετρο που θα διανύσετε.
Πού θα μείνετε:
Στα Studio Kleanthis (από 40€), που διαθέτει απλά, περιποιημένα δωμάτια στην νέα πόλη.
Στο Angelika Studios (από 40€) στην καρδιά της παλιάς πόλης, σε ένα μικρό αρχοντικό δίπλα στο λιμάνι.
Στο Danaos Hotel (από 37€) στην Ακτή Παπανικολή, μπροστά στη θάλασσα της Νέας Χώρας, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο των Χανίων.
Στο Alexis Hotel (από 38€), ένα οικογενειακό ξενοδοχείο με φιλόξενα δωμάτια με θέα στην πόλη ή τη θάλασσα, κοντά στη Νέα Χώρα και την Χρυσή Ακτή.

Ρόδος
Μπορεί να είναι τριήμερο, αλλά οι τιμές στην αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το νησί των ιπποτών παραμένουν λογικές – εντοπίσαμε πτήσεις από 88€ σε βολικές ώρες από την Aegean και την Ryanair.

Πού να πάτε-Τι να δείτε: Θα εξερευνήσετε απαραιτήτως την Παλιά Πόλη της Ρόδου, με τις φουντωτές μπουκαμβίλιες που σκαρφαλώνουν τα τείχη του Κάστρου και την λιθόστρωτη οδό των ιπποτών. Θα επισκεφθείτε το Κάστρο, θα ανηφορίσετε ως την Ακρόπολη της Ρόδου και θα κάνετε μίνι-εκδρομές στη όμορφη Λίνδο, στην αρχαία Κάμειρο και την Ιαλυσό, στις Επτά Πηγές και την κοιλάδα με τις Πεταλούδες για φυσιολατρικό ντελίριο και πίσω στη νέα πόλη για ροδίτικες νοστιμιές. Θα βουτήξετε στον εξωτικό Άγιο Παύλο, στα ήσυχα Βλυχά, στην χρυσαφένια αμμουδιά της Τσαμπίκας ή στην κουκλίστικη Αγαθή κοντά στο Χαράκι.
Πού να μείνετε:
Στο Hotel Attiki (από 45€) με τα όμορφα δωμάτια αν θέλετε να μείνετε στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, της πιο ρομαντικής, γραφικής και όμορφης περιοχής του νησιού.
Στο Sunday Hotel (από 17€) στην Ιαλυσό, πέντε λεπτά από την παραλία και με ωραιότατη πισίνα, βεράντες με θέα και περιποιημένα διαμερίσματα.
Στο Sunny Sun Studios (από 16€) στο Φαληράκι, μία από τις πιο low budget επιλογές αν δεν σας πειράζουν το «τουριστικό» της περιοχής και οι παροχές των δωματίων που περιορίζονται στα βασικά.
Στο Ξενοδοχείο Ερμής (από 45€), στην καρδιά της Νέας Πόλης και μια ανάσα από τα «Ελάφια» και τα τείχη της Παλιάς Πόλης, με άνετα, μοντέρνα δωμάτια.

in2life.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *