Υπάρχει μία μυστική συνήθεια για τα ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα μαζί

Υπάρχει μία μυστική συνήθεια για τα ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα μαζί

Μπορεί να τον αγαπάμε τον άλλον, μπορεί να τον λατρεύουμε, αλλά να μην αντέχουμε ούτε στιγμή την επικοινωνία μαζί του. Κάθε φράση που ανταλλάσσουμε να μοιάζει με βουτιά στο κενό. «Μπαταρισμένη επικοινωνία» το λένε οι ψυχολόγοι, «λάθος προσέγγιση» το αποκαλούν κάποιες καινούργιες έρευνες που έσκασαν μύτη και προβάλουν σαν ένα και μοναδικό γιατρικό για αυτή την «μπαταρισμένη επικοινωνία» το τσούγκρισμα των ποτηριών.

Ναι, μάλιστα, αυτό που καταλάβατε. Τα ζευγάρια που βγαίνουν για ποτό μαζί, τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους στην υγειά τους και κάνουν «ζαλισμένες» και χαλαρές συζητήσεις, περνούν καλύτερα, δένονται περισσότερο και υπογραμμίζουν με «αλκοολούχο φλούο μαρκαδόρο» τον έρωτά τους.

Μία έρευνα με τίτλο «The Journal of Gerontology: Psychological Sciences»κατέγραψε τις συνήθειες 4.864 παντρεμένων ανθρώπων, στο 2008 έως 2012. Όλοι είχαν συμπληρώσει κάποια χρόνια γάμου και ήταν πάνω από 40 ετών. Μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν τα εξής:

1. Τα ζευγάρια που πίνουν μαζί περνούν περισσότερο χρόνο μαζί με αποτέλεσμα η ποιότητα της σχέσης τους να στηρίζεται σε πιο ουσιαστική βάση.

2. Οι άντρες πίνουν περισσότερο από τις γυναίκες (σε γενικές γραμμές).

3. Τα ζευγάρια που πίνουν και τα δύο μέλη έχουν περισσότερες πιθανότητες να μακροημερεύσουν από τα ζευγάρια που πίνει μόνο ο ένας από τους δύο. Στη δεύτερη περίπτωση δε, η απόσταση και ο χωρισμός είναι δεδομένα.

4. Υπάρχει μια «συνενοχή» που μοιράζεται με τη συνήθεια του να βγαίνουν και να πίνουν τα ζευγάρια μαζί.

5. Οι πιθανότητες για σεξ αυξάνονται υπό την επήρεια του αλκοόλ.

6. Οι πιθανότητες για γέλιο και διασκέδαση αυξάνονται υπό την επήρεια του αλκοόλ.

 

womantoc.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *