Φλωρεντία – Η πιο “ερωτεύσιμη” πόλη

thumbnail

Η Ιταλική πόλη που σου δίνει την εντύπωση πως περπατάς σε ένα ανοιχτό μουσείο. Το δεύτερο χαρακτηριστικό της – τα μπουτίκ, καταστήματα των μεγάλων Ιταλών σχεδιαστών καθώς και το γεγονός ότι είναι μία πόλη που εκπέμπει ένα αέρα φινέτσας και αριστοκρατίας.

baner-palettino
Είναι η πρωτεύουσα της περιοχής της Τοσκάνης καθώς επίσης και η πατρίδα της αναγέννησης. Πόλη του Λεονάρντο ντα Βίντσι και του Γαλιλαίου, «καλλιτεχνικό ορμητήριο» του Μιχαήλ Άγγελου και μούσα του Δάντη.

Σήμερα τα εμβληματικά έργα τέχνης και η εμφανής σχεδόν παντού εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, τα καταστήματα με φόντο τον ποταμό Άρνο, τα λαμπερά κοσμηματοπωλεία στη γραφική γέφυρα Ponte Vecchio αλλά και ο τρόπος ζωής των πάντα στιλάτων Φλωρεντίνων, οι οποίοι αποδεικνύουν συνεχώς ότι χαίρονται τη ζωή τους, χαρίζουν στην πόλη μια ιδιαίτερη γοητεία.Έργα των Μιχαήλ Άγγελου, Ντα Βίντσι, Ντονατέλο, Τζιότο, Μασάτσιο, Μποτιτσέλι, Ποντόρμο και μιας πλειάδας άλλων σημαντικών καλλιτεχνών φιλοξενούνται στην Galleria degli Uffizi, στο Palazzo Pitti και στην Galleria dell’Accademia.

Η Φλωρεντία επίσης φημίζεται για τις πανέμορφες πλατείες της αλλά και για τον Καθεδρικό της Ναό, το πασίγνωστο Duomo – από τα καλύτερα της χώρας.

Piazza Santa Croce
Από τις πιο κεντρικές πλατείες της πόλης, φιλοξενεί τον υπέροχο ομώνυμο καθεδρικό σε ρυθμό βασιλικής, στον οποίο αξίζει να μπείτε για να θαυμάσετε τους τύμβους του Γαλιλαίου, του Μιχαήλ Άγγελου, του Μακιαβέλι και το κενοτάφιο του Δάντη.

Palazzo Vecchio
Με τον ύψους 94 μέτρων πύργο του Arnolfo, το Παλιό Παλάτι αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα κάστρα της περιοχής και στεγάζει σήμερα το δημαρχείο της πόλης. Εδώ γυρίστηκαν και πολλές συγκλονιστικές σκηνές από την ταινία “Hannibal”.

Ponte Vecchio
Η ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό θαύμα των ετρουσκικών χρόνων. Αναστυλώθηκε το 14ο αιώνα και στέκεται ακόμη σε ξύλινους πασσάλους. Επιπλέον σήμερα έχουν στοιβαχτεί πάνω της αμέτρητα κοσμηματοπωλεία.

Piazza della Repubblica
Από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης, με χαρακτηριστικότερο αξιοθέατο το Arcone ( αψίδα φλωρεντίνικης αρχιτεκτονικής ) στη μία πλευρά και τα ιστορικά Caffe Gilli και Caffe Paszkowski στην άλλη.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

baner-palettino

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *