Φροντίστε το σώμα σας με προϊόντα ομορφιάς που θα φτιάξετε εσείς!!!!

Εξοικονομήσετε χρήματα και διασκεδάσετε!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα ομορφιάς στο σπίτι.

Σκεφτείτε το. Τα προϊόντα ομορφιάς που φτιάχνετε στο σπίτι είναι εντελώς φυσικά, δεν δοκιμάζονται σε ζώα (η γάτα σας δεν μετράει) και δεν περιέχουν σκληρά χημικά και συντηρητικά. Δείτε πώς θα ικανοποιήσετε τον αλχημιστή ομορφιάς που κρύβετε μέσα σας!

Σώμα

ΑΠΟΛΕΠΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΣ (scrub) ΜΕ ΧΟΝΔΡΟ ΑΛΑΤΙ.

Σε ένα γουδί ή σε πολυμίξερ, αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ), το ξύσμα ενός λάιμ, 6 ροδέλες αγγουριού και 15ml αμυγδαλέλαιο.

SCRUB ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ.

Αυτό το σκραμπ είναι αρκετά ήπιο για χρήση σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως το ντεκολτέ και το μπούστο. Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας φύλλα πράσινου τσαγιού, 1 κουταλιά της σούπας αμαγείρευτο καστανό ρύζι (με το φλοιό του), 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 15ml γλυκό αμυγδαλέλαιο.

Το αλάτι ενεργεί σαν ισχυρό μέσο καθαρισμού και εξουδετέρωσης των βακτηρίων, καθώς επίσης και σαν φυσικό μέσο απολέπισης.

ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ρίξτε σε ένα γυάλινο μπουκάλι τα εξής υλικά: 
 50ml λάδι jojoba, 30ml αμυγδαλέλαιο, 
15ml λάδι από κουκούτσι βερίκοκου, 5ml λάδι από φύτρα σταριού, 18 σταγόνες αιθέριο έλαιο ylang-ylang, 10 σταγόνες λάδι γλυκού πορτοκαλιού, 
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Βάλτε ελάχιστη ποσότητα μετά από το μπάνιο ή το ντους. Αυτό το λάδι διατηρείται για έξι μήνες σε αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

ΛΑΔΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ρίξτε σε ένα γυάλινο μπουκάλι τα εξής υλικά: 50ml λάδι από κουκούτσι ροδάκινου, 
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου. Αυτό το λάδι διατηρείται για έξι μήνες σε αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αρώματα


Η απόλυτη ικανοποίηση όταν φτιάχνετε τα δικά σας αρώματα είναι ότι διατηρούνται φρέσκα σχεδόν για πάντα. Συνδυάστε τα ακόλουθα υλικά σε ένα ποτήρι ή σε ένα μπουκάλι αρώματος.  Βάλτε ελάχιστη ποσότητα στα σημεία του σώματος όπου χτυπάει ο σφυγμός.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΑΝΘΕΩΝ: 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, 
4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρινιού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού, 
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βενζόης, 
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου, 
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας.

ΦΡΕΣΚΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΓΜΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ: 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, 
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρινιού, 
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γερανιού, 
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού, 
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο ylang-ylang, 
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας.

ΜΙΓΜΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ: 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού, 
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί, 
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, 
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γερανιού, 
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο νερολίου.

Μάσκα μαλλιών

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΨΑΛΙΔΑΣ Σε ένα μικρό μπολ για φούρνο μικροκυμάτων προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι. Αναμίξτε καλά και τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα σε στεγνά άλουστα μαλλιά και χτενίστε τα. Παρόλο που το μέλι κολλάει κάπως, κάνει θαύματα στα ξηρά μαλλιά. Αφού απλώσετε τη μάσκα ομοιόμορφα, τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μία ζεστή πετσέτα ή καλύψτε τα με σκουφάκι του ντους. Αφήστε τη για 30 λεπτά, μετά ξεβγάλτε τη, λουστείτε και βάλτε κοντίσιονερ όπως συνήθως.

epithimies.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *