Χείμαρροι οι δρόμοι της Αθήνας , μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Κερατσίνι.(Video)

aytokinitasklavenitis

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και το Κερατσίνι έχει προκαλέσει αυτήν την ώρα η έντονη καταιγίδα στην Αττική. Κλειστή είναι η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη λόγω συσσώρευσης υδάτων.

baner-palettino
Συγκεκριμένα, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργηθεί στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Σχιστού έως τη λεωφόρο Δημοκρατίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι.

Στο Κερατσίνι η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Ακόμη, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, και στη λεωφόρο Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα.

Ακόμη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.


 Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Σε επιφυλακή ο Πειραιάς

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί, επίσης, του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

baner-palettino

Προβλήματα άφησε πίσω της η βραδυνή καταιγίδα στην Αττική

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε, το βράδυ της Πέμπτης, την Αθήνα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε όλη την Αττική, ενώ ειδικά η περιοχή της Δυτικής Αττικής εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την κακοκαιρία.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Η Πυροσβεστική έλαβε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια, από όλη σχεδόν την Αττική και κυρίως από την Γλυφάδα, Βούλα, την λεωφόρο Ποσειδώνος και την Λ. Βουλιαγμένης, καθώς και από το κέντρο την Κυψέλη, κέντρο Αθήνας, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Αχαρνές.

Συγκεκριμένα, στην Αττική από τις 9 το βράδυ έγιναν 70 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ στην έγιναν οι κλήσεις ανέρχονται στις 35. Στη Μάνδρα ο έως τώρα αριθμός κλήσεων στην Πυροσβεστική ανέρχεται σε 910, εκ των οποίων 280 ήταν για παροχή βοήθειας και 630 για αντλήσεις υδάτων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους.


 Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Κλειστοί δρόμοι

Σε ότι αφορά στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Αττικής, παραμένουν κλειστοί λόγω συσσώρευσης υδάτων:

  • Στο 39ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Στο 35ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στον κόμβο διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Νέα Πέραμο.
  • Στον κόμβο της Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
  • Στο 4ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
  • Στη διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα.
  • Στην οδό Στρατηγού Ροκα στο ύψος του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
  • Στο ύψος του κόμβου Οινόης, επί της Π.E.O. Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στην Έξοδο 1 της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα.
  •  in.gr

    Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

    baner-palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *