Χρήσιμα πασχαλινά tips!

Πασχαλινά κουλουράκια, τσουρέκια, πίτες, κόκκινα αυγά: Η μαγειρική το Πάσχα έχει την τιμητική της… Παρακάτω σας παρουσιάζουμε χρήσιμα smart tips ώστε να αποφύγετε μικρές «κουζινικές» κακοτοπιές και να στεφθούν οι πασχαλινές δημιουργίες σας με επιτυχία!

  • Τι κάνουμε για να μην κολλάει η ζύμη;

Αν κολλάει η ζύμη όταν προσπαθείτε να ανοίξετε φύλλο μια έξυπνη λύση είναι να τη βάλετε για λίγο μέσα στο ψυγείο τυλιγμένη με διαφανή μεμβράνη!

  • Τι κάνουμε για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο;

Τα βγάζουμε από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν το βράσιμο, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, άλλο ένα smart tip είναι να βάλουμε μέσα στο νερό που βράζει ένα μεταλλικό κουταλάκι.

  •  Τι κάνουμε για να βγουν τα λίπη από την κατσαρόλα;

Βάζουμε στο σκεύος μας νερό και προσθέτουμε αλεύρι και το βάζουμε να βράσει!

  • Τι κάνουμε αν το κρέας που βράζουμε δεν μαλακώνει;

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

  • Τι κάνουμε για να μην δημιουργούνται σβόλοι στο αλεύρι;

Ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού λίγο αλάτι.

  • Ένα όμορφο tip για το βράσιμο των οστρακοειδών και των ψαριών είναι να τα βράσουμε σε θαλασσινό νερό.
  •  Πώς θα διαπιστώσουμε αν είναι φρέσκα τα ψάρια;

Ελέγχουμε πρώτα τα μάτια του ψαριού να είναι λαμπερά και τα βράγχιά του να έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ή ροζ και να είναι υγρά. Επίσης, αν το πιέσουμε με το δάχτυλο και το κρέας του ψαριού επανέλθει γρήγορα στην αρχική του κατάσταση, τότε το ψάρι έχει σάρκα ελαστική και είναι φρέσκο.

  • Πώς διατηρούμε μαλακά τα μπισκότα;

Για να διατηρηθούν αφράτα και φρέσκα τα μπισκότα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.

livesmart.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *