Χριστούγεννα προετοιμασία και προσδοκίες

Δεκέμβριος και αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή όλων των παιδιών, μικρών και μεγάλων. Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα των εορτών. Υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε την ανάλογη ατμόσφαιρα και το ανάλογο κλίμα των εορτών ώστε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες όλων για αυτά τα Χριστούγεννα.

golden bellsΚλασικές ιδέες για τις ημέρες αυτές …

Φτιάχνουμε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Δημιουργούμε με τα παιδιά μας χριστουγεννιάτικες κατασκευές και διακοσμούμε με αυτές το σπίτι μας. Γράφουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Διαβάζουμε στα παιδιά μας βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Στέλνουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες σε συγγενείς και φίλους που μένουν μακριά. Φτιάχνουμε τη λίστα με τα δώρα και τις υποχρεώσεις που έχουμε για τις γιορτές. Βάζουμε τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάχνουμε μαζί μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Προετοιμάζουμε το τραπέζι των Χριστουγέννων και κάνουμε την λίστα των καλεσμένων μας φίλων, συγγενών, κτλ και τους ενημερώνουμε έγκαιρα..

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, τα Χριστούγεννα ως κατεξοχήν οικογενειακή γιορτή πρέπει να τα περνάμε όμορφα και χαρούμενα με τα παιδιά μας, τους συγγενείς μας και τους φίλους μας. Η επιτυχία όμως είναι να αισθανθούν και να εισπράξουν όλοι το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων που είναι  η αγάπη και η ελπίδα!

 

about-woman.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *