Χωρίς παρκά δεν πας πουθενά

Η πιο σοβαρή επένδυση για τη χειμερινή σου γκαρνταρόμπα είναι κάποια από αυτές τις 10 παραλλαγές επάνω στο πιο άνετο, ζεστό και cool πανωφόρι που φτιάχτηκε ποτέ.

Ας πούμε ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι hot τάσεις της μόδας. Ας υποθέσουμε επίσης ότι δεν σε νοιάζει ένα ρούχο να σε αναβαθμίζει στιλιστικά. Ας θεωρήσουμε, λοιπόν, πως το μόνο που σε νοιάζει είναι να βρεις ένα παλτό που θα σε κρατάει ζεστό ακόμη και στις πιο κρύες μέρες του χειμώνα – που, ως γνωστόν, στην Ελλάδα είναι αυτές που πλησιάζουν τώρα. Α, και να είναι ταυτόχρονα ένα casual, χαλαρό, για να είσαι άνετος. Και αν είναι δυνατόν να ψιλοταιριάζει με όλα, γιατί δεν είμαστε τώρα να αγοράζουμε πολλά ρούχα. Ωραία. Πρόσθεσε τώρα όλα εκείνα για τα οποία αδιαφορείς και όλα εκείνα που σε νοιάζουν και κάνε τη πράξη. Το αποτέλεσμα βγάζει παρκά.

 

Τι κοινό έχουν οι Εσκιμώοι, ο Kenny και το πείραμα της Dharma;

Θέλεις να μιλήσουμε λίγο για τις επιδόσεις του παρκά στις αντίξοες καιρικές συνθήκες; Ίσως να σου λέει κάτι το γεγονός ότι πρωτοδημιουργήθηκε από τους Εσκιμώους που έπρεπε κάτι να φορέσουν για να αντιμετωπίσουν και το κρύο αλλά και την υγρασία της Αρκτικής. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε μόνο ένα απόλυτα ζεστό παλτό, αλλά συγχρόνως και αδιάβροχο (όταν είναι κατασκευασμένο από τα ανάλογα υλικά). Κάπως έτσι εξηγείται και η γούνα στην κουκούλα, που βέβαια πλέον δεν απαντάται σε όλες τις εκδοχές του ρούχου, αλλά όταν υπάρχει είναι ενδιαφέρουσα οπτικά και παραπέμπει στην original εκδοχή του.  Το default χρώμα του, το χακί, το πήρε αργότερα, στη δεκαετία του 50, όταν υιοθέτησαν το ρούχο οι αμερικανοί στρατιώτες για να προστατευτούν από τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας. Και έπειτα ήρθαν οι Mods, για να δείξουν τον πιο stylish τρόπο να φορέσει κανείς το παρκά, όχι με βαριά χειμερινά κομμάτια από μέσα, αλλά πάνω από πουκάμισα και λεπτές γραβάτες – ένα look που στέκει απόλυτα και σήμερα, δίνοντας λύση σε περίπτωση που σου αρέσει το sleek ντύσιμο αλλά βαριέσαι τα σοβαρά, ίσια καμηλό παλτό που παραδοσιακά ταιριάζουν στα tailored σύνολα. Τα παραπάνω ίσως να μην τα ήξερες ή ίσως να μην τα θυμόσουν. Σίγουρα όμως θα θυμάσαι κάποιους από τους παρακάτω τύπους που -εδώ που τα λέμε- δεν πέρασαν και πολύ καλά φορώντας το παρκά τους:

 

 

 

Με κάποια από τις παρακάτω 10 παραλλαγές, πάντως, εσύ θα περάσεις καλύτερα.

 

Παρκά με επένδυση και κουκούλα, €49,99

 

 

 

 

Βαμβακερό ίσιο παρκά, €99

 

 

 

 

Παρκά με γούνα στην κουκούλα, €120

 

 

 

 

Παρκά με γούνα στην κουκούλα και σούρα στη μέση, €153,80

 

 

 

 

Παρκά με αποσπώμενο καπιτονέ μπουφάν από μέσα, €216

 

 

 

 

Παρκά με γούνινη κουκούλα, €90,95

 

 

 

 

Παρκά με γούνινη κουκούλα, €49,95

 

 

 

 

Παρκά με επένδυση και κουκούλα, €129,87

 

 

 

 

Παρκά με αποσπώμενη κουκούλα, €135

 

 

 

 

Παρκά με γούνινη κουκούλα, €97,50

oneman.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *