Χ. Ρώμας: ” Όταν βγήκε η φήμη ότι έχω ΑIDS βίωσα τον κανιβαλισμό”

Tην εποχή της απόλυτης τηλεοπτικής σου δόξας είχες εισπράξει το σνομπάρισμα των “ κουλτουριάρηδων” του χώρου;

Θα ήταν ψέμα να πω όχι. Αισθάνθηκα την πίεση της κριτικής των τρίτων. Κάποιοι ηθοποιοί είναι στο απυρόβλητο και κάποιοι αγωνίζονται μια ζωή για να επαναπροσδιοριστούν στον χώρο. Αυτό που στην αρχή μοιάζει κουραστικό και σκληρό σε κάνει τελικά έναν καλλιτέχνη που βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση. Έγραψα έργα μόνο και μόνο γιατί ήμουν πληγωμένος. Όμως θέλεις να σου πω κάτι; Τα χρόνια πέρασαν και κάποια πράγματα έδειξαν την αξία τους. Ένας ήταν ο Δάγκας, ένας ο Πόποτας και ένας ο Κατακουζηνός, τύποι ανθρώπων με τους οποίους ταυτίζεται το ευρύ κοινό. Αυτά που παλιά αποτελούσαν για εμένα επαγγελματική ρετσινιά, τώρα αποδεικνύονται τρόπαια.


Ποια ήταν η δυσκολότερη περίοδος της ζωής σου;

Όταν εγκατέλειψα την Ιατρική και χώρισα από έναν γάμο που έκανα σε ηλικία 25 ετών , με αποτέλεσμα να έρθω σε πλήρη ρήξη με τους γονείς μου. Όταν αμφισβήτησα την αστική νοοτροπία του πατρικού μου σπιτιού σύμφωνα με την οποία έπρεπε να γίνω επιστήμονας – και μάλιστα γιατρός καθότι πρώτος μαθητής στη Σχολή Μωραϊτη και οικογενειάρχης. Στα μάτια των δικών μου ήμουν ένα πολλά υποσχόμενο golden boy. Μια μέρα ξύπνησα και είπα “ Ευχαριστώ δεν θέλω άλλο”. Πήρα την απόφαση να ακολουθήσω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες και να αποκτήσω την ελευθερία μου, ζώντας και πάλι σαν εργένης. Αγωνίστηκα σκληρά για την επιβίωση καθώς οι δικοί μου είχαν κλείσει εντελώς τις πόρτες και στην τσέπη δεν υπήρχε δεκάρα. Ο πατέρας μου έκοψε μαζί μου κάθε δίαυλο επικοινωνίας. Τα ξαναβρήκαμε λίγο πριν πεθάνει.

Η αναγνωρισιμότητα σε έχει καταπιέση στην προσωπική σου ζωή;

Η άγαρμπα εκδηλούμενη αγάπη είναι πολλές φορές πιεστική. Μου έχει τύχει να βρίσκομαι σε μαγαζί και να μιλώ έντονα βάζοντας τέλος σε μια σχέση και κάποιοι που δεν καταλάβαιναν αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή ήρθαν πάνω από το κεφάλι μου και προκειμένου να με αγκαλιάσουν, να με φιλήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου.

Ποια υπερβολή έχεις κάνει ως ερωτευμένος;

Για χάρη ενός έρωτα πήγα για δυο μέρες στη Νέα Υόρκη. Έχω κάνει υπερβολές που τις πλήρωσα.

Θα ήθελες, αλήθεια, ένα παιδί στη ζωή σου;

Πέρασα μια φάση που σκεφτόμουν πολύ έντονα, που προβληματιζόμουν για το αν λείπει από τη ζωή μου κάτι που σου δίνει μια άλλη οπτική στα πράγματα σε έναν άλλο προορισμό. Νομίζω πως θα γινόμουν καλός πατέρας, αν κρίνω από τη σχέση που έχω με τους μαθητές μου.

Φαντάζομαι τι σοκ έπαθες όταν πριν από χρόνια ένα δημοσίευμα σε παρουσίαζε ψευδώς ως φορέα του AIDS…

Ήταν αναμφισβήτητα μεγάλο το σοκ. Απάντησα με μήνυση την οποία και κέρδισα. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα με τάραξε γιατί ένιωσα έντονα το συναίσθημα της κακίας. Βίωσα τον πλήρη κανιβαλισμό μιας μερίδας του Τύπου και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Το περιβάλλον μου ταράχτηκε, η μητέρα μου λιποθύμησε όταν έμαθε αυτό που κυκλοφορούσαν για μένα, κι εγώ πέρασα μια ακόμη δύσκολη φάση στη ζωή μου. Από το περιστατικό αυτό, όμως, βγήκα εντέλει κερδισμένος. Ξεκαθάρισα ποιοι είναι πραγματικά δικοί μου, θέλησα να δοθώ στον έρωτα ολοκληρωτικά και έγραψα μια σειρά από σημαντικά έργα όπως το “ Αυτός που θα έσωζε τον κόσμο” που ανεβάζουμε φέτος στο θέατρο “Αγγέλων Βήμα”. Βρήκα τον πραγματικό μου εαυτό, εγκαταλείποντας κάθε είδους προσωπική δειλία.

 

tlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *