Όσκαρ 2017: Aπρόοπτη εξέλιξη στην λαμπερή τελετή απονομής των βραβείων .(Video)

oscars-2017-class

Έδωσαν το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας στο La La Land αλλά το πήραν πίσω γιατί έκαναν… λάθος! – Δείτε όσα διαδραματίστηκαν στην 89η (ιστορική όπως έγιναν τα πράγματα) απονομή των Όσκαρ

OSCARS 2017Με στιγμές έντονης συγκίνησης, πολιτικό σχολιασμό, αντιρατσιστικά μηνύματα, χιούμορ με την υπογραφή του οικοδεσπότη των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας, Τζίμι Κίμελ, και τη μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία του θεσμού ολοκληρώθηκε η 89η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου (ώρα Ελλάδος).

https://youtu.be/sJl6ad5lCyY

 Μεγάλη νικήτρια της βραδιά η ταινία “Moonlight” του Μπάρι Τζένκινς η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, αφότου αρχικά το βαρύτιμο βραβείο δόθηκε εκ παραδρομής στο μιούζικαλ “La La Land”.

palettino
Το απίστευτο απρόοπτο προκάλεσε σύγχυση, σάλο και αμηχανία, καθώς οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί και των δύο ταινιών στέκονταν αμήχανα πάνω στη σκηνή. Μάλιστα δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, το οποίο θεωρείτο το μεγάλο φαβορί εδώ και εβδομάδες, ευχαριστούσαν ήδη την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την τιμή, όταν ένας από αυτούς αντιλήφθηκε το λάθος ενώπιον εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών σε μια βραδιά που μεταδιδόταν ζωντανά παγκοσμίως.

«Υπάρχει ένα λάθος, ‘Moonlight’, εσείς κερδίσατε το βραβείο καλύτερης ταινίας», εξήγησε o παρουσιαστής Γουόρεν Μπίτι που βρισκόταν στη σκηνή μαζί με την συμπαρουσιάστριά του Φαίη Νταναγουέι λέγοντας ότι τους δόθηκε λάθος φάκελος και γι αυτό αναγκάσθηκε να υψώσει την καρτέλα με τον όνομα του νικητή και τον κόκκινο φάκελό της.


Οι βετεράνος ηθοποιός προσπάθησε να εξηγήσει ότι αυτός και η Φαίη Νταναγουέι ανακοίνωσαν λάθος νικητή γιατί ο φάκελος που τους δόθηκε είχε λανθασμένα το όνομα της νικήτριας του α΄ γυναικείου ρόλου Έμα Στόουν και της ταινίας “La La Land” στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Στη αρχή, όλοι πίστεψαν ότι ήταν κάποιου είδους αστείο αλλά η καρτέλα πάνω στην οποία ήταν γραμμένο το όνομα του νικητή προβλήθηκε σε γκρο πλαν, ως τελευταία απόδειξη ότι πράγματι το “Moonlight” είχε πάρει το βραβείο.

oscars

«Θέλω να σας πω τι συνέβη. Άνοιξα τον φάκελο και έγραφε “Εμα Στόουν, ‘La La Land’», είπε ο Μπίτι.

«Γι’ αυτό κοίταξα τόσο παρατεταμένα τη Φαίη και εσάς. Δεν προσπαθούσα να είμαι αστείος», πρόσθεσε ξεσπώντας στη συνέχεια σε γέλια. Η Ντάναγουεϊ ήταν αυτή που τελικά είπε το “La La Land”.

3000

«Είναι αλήθεια. Δεν είναι φάρσα», αναφώνησε ο σκηνοθέτης του “Moonlight” Μπάρι Τζένκινς. «Στέλνω στην αγάπη μου στο La La Land, την αγάπη μου σε όλους».

Ήταν η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο λάθος γίνεται στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας, της μεγαλύτερης βραδιάς του Χόλιγουντ.

Από την πλευρά της, η ελεγκτική εταιρία, αρμόδια για την απονομή των βραβείων Όσκαρ, ζήτησε σήμερα συγγνώμη για το λάθος που έγινε με την ανακοίνωση του Όσκαρ καλύτερης ταινίας, τονίζοντας ότι επιδόθηκε λάθος φάκελος στους ηθοποιούς και παρουσιαστές Γουόρεν Μπίτι και Φαίη Ντάναγουεϊ.

«Λυπούμαστε βαθιά γι αυτό που συνέβη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία PriceWaterhouseCoopers, που ηγείται για 83η φορά της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων για τα βραβεία Όσκαρ εκ μέρους της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.


 Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio 


Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Ένα χρόνο μετά το περίφημο #OscarsSoWhite, στο οποίο αναδείχθηκε η έλλειψη της διαφορετικότητας στο Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια, τα φετινά βραβεία είχαν σαν επίκεντρο τις 14 υποψηφιότητες για την ταινία «La La Land» και την 20ή υποψηφιότητα της Μέριλ Στριπ.

Από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο καθώς υποψήφιο για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου ήταν το «The lobster» (Ο αστακός) του Γιώργου Λάνθιμου. Μαζί με τον συνεργάτη του και συνσεναριογράφο, Ευθύμη Φιλίππου, ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικούσε και πάλι Οσκαρ, έξι χρόνια μετά τον «Κυνόδοντα», που είχε φτάσει στην πεντάδα των Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Επίσης, μία Ελληνίδα δημιουργός, η Δάφνη Ματζιαράκη, βρέθηκε στις υποψηφιότητες των Όσκαρ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, με την ταινία της «4.1 Miles».

Η αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους υποψηφίους…

oscars 2017 class

Η έναρξη

Η βραδιά άνοιξε με τον Τζάστιν Ντίμπερλεϊκ και το «Can’t Stop the Feeling!» που ξεσήκωσε τους χολιγουντιανούς σταρ, που όρθιοι χόρεψαν και τραγούδησαν με τον τραγουδιστή και ηθοποιό.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε ο Τζίμι Κίμελ που καλωσόρισε τα εκατομμύρια των τηλεθεατών από τις 250 χώρες σε όλον τον κόσμο που παρακολούθησαν ζωντανά την 89η τελετή απονομής των Όσκαρ.

Ενώ όταν μίλησε για τις “υπερτιμημένες” ερμηνείες της Μέριλ Στριπ το κοινό όρθιο την αποθέωσε!

Στις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν όταν άνοιξαν οι πόρτες του Kodak Theatre κι ένα γκρουπ από τουρίστες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διάσημους χολιγουντιανούς σταρ. Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον «πάντρεψε» ένα ζευγάρι, η Τζένιφερ Άνιστον χάρισε τα γυαλιά ηλίου της, η Μέριλ Στριπ αγκάλιασε τους θαυμαστές της και ο Ράιαν Γκόσλινγκ τους χάρισε τα γλυκά που έπεσαν από τον «ουρανό» του θεάτρου.

palettino

Τα αποτελέσματα

Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου

Μαχέρσαλα Αλι για την ταινία «Moonlight»

Όσκαρ Μακιγιάζ και Κομμώσεων

Αλεσάντρο Μπερτολάτσι, Τζιόρτζιο Γκρεγκορίνι και Κρίστοφερ Νέλσον για την ταινία «Suicide Squad»

C5ovWKNUYAA0Ae9

Όσκαρ Κοστουμιών

Κολίν Ατγουντ για το«Fantastic Beasts and Where to Find Them»

C5owTwgVAAA

Όσκαρ Ντοκιμαντέρ

«OJ: Made in America» του Εζρα Εντελμαν

C5oyYV

Όσκαρ Μοντάζ Ήχου

Σιλβέν Μπελμάρ για την ταινία «Arrival»

C5o2DbLVMAARQLJ

Όσκαρ Μιξάζ Ήχου

Κέβιν Ο’ Κόνελ, Αντι Ράιτ, Ρόμπερτ Μακένζι, Πίτερ Γκρέις για την ταινία «Hacksaw Ridge»
C5o2m2kUwAAr542

Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου

Βαιόλα Ντέιβις για την ταινία «Fences»

Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

«Ο Εμποράκος» του Ασγκάρ Φαραντί – Ιράν

C5o9BoRVUAA3lqe

Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους

Άλαν Μπαριλάρο, Μαρ Σόντχαϊμερ για το «Piper»

C5o YgKVAAEXxuF

Όσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (Animation)

Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ, Τζάρεντ Μπους για το «Zootopia»

Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης

Ντέιβιντ Γουάσκο, Σάντι Ρέινολντς-Γουάσκο για την ταινία «La La Land»

C5pAwBdUwAAxha2

Η… άναρχη στιγμή της βραδιάς.
Τουρίστες εισέβαλαν στο Dolby Theatre. Για άλλους το εύρημα ήταν διασκεδαστικό, αλλά στους περισσότερους προκάλεσε αμηχανία.

Όσκαρ Οπτικών Εφέ

Ρομπέρτο Λεγκάτο, Ανταμ Βαλντέζ, Αντριου Ρ. Τζόουνς, Νταν Λέμον για την ταινία «Jungle Book»

C5pElshUoAA0MLB

Όσκαρ Μοντάζ

Τζον Γκίλμπερτ για την ταινία «Hacksaw Ridge»

C5o2m2kUwAAr542 copy


  Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio 


Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

Ορλάντο φον Αϊνσιντελ, Τζοάνα Νατασεγκάρα για το «The White Helmets»

C5pHsi7VAAAkbH5

Όσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους

Κριστόφ Ντεάκ, Ανα Ουντβάρι για το «Sing»

C5pIawBU0AArTMW

Το έκανε τελικά ο Κίμελ! Έστειλε Tweet στον Ντόναλντ Τραμπ!

Όσκαρ Φωτογραφίας

Λάινους Σάντγκρεν για την ταινία «La La Land»

Η βραδιά είχε και Mean Tweets!

Όσκαρ Μουσικής

Τζάστιν Χέργουιτς για την ταινία «La La Land»

C5pOjCEVUAELjfL

Όσκαρ Τραγουδιού

City of Stars από την ταινία «La La Land», (ερμηνεία: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εμα Στόουν. Σύνθεση – στίχοι: Τζάστιν Χούρβιτς, Πεντζ Πάσεκ και Τζάστιν Πολ)

C5pPZkFVAAEAenx

Η Τζένιφερ Άνιστον παρουσίασε το In Memoriam, για τους δεκάδες ανθρώπους του κινηματογράφου που έφυγαν το «μαύρο» 2016. Η Σάρα Μπαρέγιες τραγουδά το Both Sides Now της Τζόνι Μίτσελ.

Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου

Κένεθ Λόνεργκαν για την ταινία «Manchester by the Sea»

Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου

Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Άλβιν ΜακΚάρνεϊ για την ταινία «Moonlight»

Όσκαρ Σκηνοθεσίας

Ντέιμιεν Σαζέλ για την ταινία «La La Land»

Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου

Κέισι Αφλεκ για την ταινία «Manchester by the Sea»

Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου

Έμμα Στόουν για το «La La Land»

Γκάφα για… Όσκαρ!

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Απίστευτα πράγματα! Η μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία των Όσκαρ είναι γεγονός! Το «Moonlight» νίκησε ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί το «La La Land»!

Στη σκηνή για να παρουσιάσουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν η Φέι Ντάναγουει και ο Γουόρεν Μπίτι. Ο φάκελος που τους έδωσαν έγραφε «La La Land» και ήταν λάθος! Αλλά το κακό είχε γίνει.
Σύσσωμο το καστ είχε ανέβει στη σκηνή και είχε ξεκινήσει τις ευχαριστίες. Όμως στιγμές μετά…

oscars17vraveia

Ο Γουόρεν Μπίτι εξήγησε με απολογητικό ύφος ότι έδωσαν λάθος φάκελο και γι΄αυτό στην αρχή σάστισε και είπε διστακτικά το όνομα της ταινίας που κέρδισε το Όσκαρ.

Και πράγματι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, του είχαν δώσει το φάκελο που έγραφε «Actress in a Leading Role», δηλαδή το βραβείο που κέρδισε η Έμμα Στόουν για το «La La Land»!

C5po3skUoAID6uZ


 Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio 


LvS V0wx

… Και αφού λύθηκε αυτή η… “μικρή” παρεξήγηση… ήταν η σειρά των συντελεστών του «Moonlight» να πανηγυρίσουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας!

Το κόκκινο χαλί…

8a44c9897bdfc5 683x1024

la et mn oscars 2017 red carpet arrivals pictu 035

la et mn oscars 2017 red carpet arrivals pictures

5a9f6a5e3a767fda4da3ccbc72dc76a9d5bd79a67fd445afe3c8f123e7334654 683x1024


 Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio 


5dd3c47bfb6f6f 707x1024

4a80339fba0898f6964d4d261d3e02298d9 683x1024

dbbce3ece0 683x1024

d5c7fa 682x1024

6291 683x1024


 Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio 


b4 683x1024

99 683x1024

 

newsbomb.gr

 


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.
palettino

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *