Όσοι μένουν κοντά σε αεροδρόμιο έχουν περισσότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό ή έμφραγμα

Αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου έχουν όσοι ζουν κοντά σε αεροδρόμιο…
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες ο θόρυβος από τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών χαλάει πολύ την ποιότητα ζωής των πολιτών και μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο κακό στην υγεία των κατοίκων.


Όπως εξηγεί η Δρ Χάνσελ, η επικεφαλής μιας έρευνας για το ζήτημα «αν κανείς εκτεθεί ξαφνικά σε δυνατό θόρυβο, ο ρυθμός της καρδιάς του και η πίεση του αίματός του αυξάνουν, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια».

Την ίδια ώρα αμερικανική μελέτη, από ερευνητές των Σχολών Δημόσιας Υγείας των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και της Βοστόνης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Φραντσέσκα Ντομίνιτσι, εξέτασε την υγεία περισσότερων από έξι εκατομμυρίων ανθρώπων άνω των 65 ετών, οι οποίοι ζουν γύρω από 89 αμερικανικά αεροδρόμια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για κάθε 10 ντεσιμπέλ πρόσθετου θορύβου από τα αεροπλάνα αυξάνεται 3,5% κατά μέσο όρο ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Πάντως, και στις δύο έρευνες διευκρινίζεται ότι δεν αποδεικνύεται πώς η ίδια η ηχορύπανση αποτελεί τη βασική και άμεση αιτία για την πρόκληση ασθενειών.

star.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *