Ώρα να διώξεις τη… σαβούρα από το σπίτι: 8 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις.

γρηγορο

Αν είσαι κι εσύ ένα από τα άτομα εκείνα που τα κυριεύει ο ψυχαναγκασμός και η αδυναμία τους να πετάξουν αντικείμενα που πραγματικά δεν χρειάζονται, αποθηκεύοντάς τα στο σπίτι και δημιουργώντας στοίβες «σκουπιδιών», σε πληροφορούμε πως αυτό αποτελεί ψυχική διαταραχή, ονόματι σύνδρομο των αδελφών Κολιέρ, και μάλιστα, κάποιες φορές, χρήζει ιατρικής βοήθειας. Ωστόσο, αν δεν βρίσκεσαι ακόμα σε τόσο προχωρημένο στάδιο και αποφάσισες να αλλάξεις σκέψη και τακτική πετώντας οτιδήποτε άχρηστο, σου έχουμε παρακάτω 8 κατηγορίες αντικειμένων, ιδανικές για να κάνεις μια καλή αρχή.


1.Διακοσμητικά που σου θυμίζουν κάτι δυσάρεστο ή σου προκαλούν άσχημες μνήμες

Μπορεί τα δώρα που σου έκανε κατά καιρούς ο πρώην σου να είναι αρκετά ωραία για να τα πετάξεις, όμως αν κάθε φορά που τα βλέπεις τον σκέφτεσαι ακόμα και στενοχωριέσαι ή θυμώνεις, καλύτερα να τα ξεφορτωθείς.
2. Κάτι που είναι κατεστραμμένο και έχεις υποσχεθεί πως κάποτε θα επιδιορθώσεις
Δεν χρειάζεται κάθε φορά να προειδοποιείς τους επισκέπτες σου να μην κάτσουν στη σπασμένη καρέκλα, που κάποτε, ίσως μπορεί και να επιδιορθώσεις. Απλά πέταξέ την τώρα.
3.Τα περιττά δοχεία φαγητού
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα ντουλάπι στην κουζίνα μας αφιερωμένο στα… μπολ φαγητού. Ωστόσο, επειδή καταλήγεις να χρησιμοποιείς ελάχιστα από αυτά, καλό θα ήταν, να κάνεις λίγο περισσότερο χώρο πετώντας όσα δεν χρειάζεσαι.
4.Πράγματα που δεν γνωρίζεις αρκετά καλά τη χρήση τους
Ναι, μιλάμε για εκείνη τη μαγειρική συσκευή που παραλίγο να καταστρέψεις όταν προσπάθησες να χρησιμοποιήσεις ή το μηχάνημα γυμναστικής που ποτέ δεν θα καταφέρεις να μάθεις πως λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις, απλά φρόντισε να τα χαρίσεις κάπου που θα πιάσουν τόπο, αδειάζοντάς σου παράλληλα τη γωνιά.
5. Κάθε σωρό άχρηστων πραγμάτων που αποκαλείς… «συλλογή»
Όπως καταλαβαίνεις αντικείμενα όπως, οι πέτρες που μαζεύεις από τις παραλίες που παραθερίζεις ή τα μαγνητάκια που ποτέ δεν θα βάλεις στο ψυγείο σου, φυσικά και δεν αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια αλλά ούτε και πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ σου.
6. Οτιδήποτε θα σου κοστίσει ελάχιστα χρήματα για να το αντικαταστήσεις
Το γουρουνάκι κουμπαράς, που έχεις και περιμένεις να το γεμίσεις… κάποτε, μπορεί να αντικατασταθεί άνετα από ένα καινούριο, όποτε πάρεις πραγματικά την απόφαση να κάνεις οικονομία. Και πραγματικά κοστίζει λιγότερο από ένα… σάντουιτς, οπότε ξεφορτώσου το.
7. Οποιοδήποτε αντικείμενο είναι επισφαλές
Μπορεί η πιατέλα που έχει ραγίσει να ήταν η αγαπημένη σου και να θέλεις να την χρησιμοποιήσεις στο επόμενο τραπέζι που θα κάνεις, όμως πρέπει να εμπεδώσεις πως… η ζωή της έχει τελειώσει και το φαγητό που θα βάλεις σε αυτήν σκοπεύεις να το απολαύσουν οι καλεσμένοι σου και όχι να πέσει στο πάτωμα και να το πετάξεις.
8.Πράγματα που είσαι σίγουρη πως θα χρησιμοποιήσεις μια μέρα
Και τα ντουλάπια, όπως και η αποθήκη σου, γεμίζουν με άχρηστα μικροπράγματα που ποτέ, μα ποτέ, δεν θα χρησιμοποιήσεις τελικά.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -70% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *