5 λόγοι να επισκεφτείς σήμερα κιόλας το διαιτολόγο σου

Το Φθινόπωρο κατά γενική ομολογία αποτελεί εποχή αναδιοργάνωσης, καθώς όλοι προσπαθούμε να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα μας και να προετοιμαστούμε για το χειμώνα. Αυτή η εποχή είναι και η κατάλληλη για να επισκεφτούμε και το διαιτολόγο μας!

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών κυριαρχεί η διατροφική «χαλαρότητα», που πιθανότατα να συνοδεύεται και από μία αύξηση στο σωματικό βάρος. Μήπως όταν δοκιμάσατε τα περσινά σας ρούχα, διαπιστώσατε ότι προβάλουν «αντίσταση»;

Για ποιο λόγο είναι σημαντικό να κάνετε τώρα μία επίσκεψη στο διαιτολόγο;

Από Δευτέρα.. σε Δευτέρα: Πόσες φορές δεν έχουμε πει «Από Δευτέρα θα ξεκινήσω δίαιτα»; Όμως, η συγκεκριμένη ημέρα δεν έφτασε ποτέ. Εάν λοιπόν παρατηρήσατε ότι το καλοκαίρι «τσιμπήσατε» 3-4 κιλά, τότε ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Οι συνεχείς αναβολές είναι πιθανό να έχουν σαν αποτέλεσμα, αυτά τα κιλά να παραμείνουν μόνιμα ή και να αυξηθούν.

Και σωστά και μόνιμα: Κατά την επίσκεψή σας σε ένα διαιτολόγο, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λιπομέτρηση, προκειμένου να δείτε το ποσοστό του λίπους που υπάρχει στο σώμα σας. Επιπλέον, με τη συμβολή του διαιτολόγου και ιδιαίτερα αν είναι εξειδικευμένος στην τροποποίηση συμπεριφοράς, όχι μόνο θα βάλετε τα παραπανίσια κιλά στο παρελθόν, αλλά θα σας εκπαιδεύσει προκειμένου να ενσωματώσετε τις αλλαγές στον τρόπο διατροφής σας στην καθημερινότητά σας. Έτσι, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες όχι μόνο να χάσετε, αλλά και να διατηρήσετε το νέο σας βάρος. Παράλληλα, θα είστε σίγουροι ότι χάνετε περισσότερο λίπος και λιγότερα υγρά και μυϊκή μάζα, πράγμα που συνήθως δεν συμβαίνει, όταν ακολουθούμε μόνοι μας ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα διατροφής.

Από τώρα για.. του χρόνου: Εάν αναβάλλετε συνεχώς την επίσκεψή σας στο διαιτολόγο, αφού θα έχουν μεσολαβήσει οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, που πάντα συνοδεύονται από αρκετό φαγητό, θα φτάσει και πάλι η άνοιξη την οποία και θα υποδεχτείτε με ακόμη περισσότερα κιλά. Αντί να σας πιάσει τότε πανικός γιατί να μην ξεκινήσετε από τώρα την προσπάθεια; Σκεφτείτε ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, μεσολαβούν τουλάχιστον 8-9 μήνες, δηλαδή αρκετό χρονικό διάστημα για να αποκτήσετε ένα «νέο» και υγιές σώμα.

Για την υγειά σας: Πολλοί από εσάς επιλέγουν αυτή την περίοδο να κάνουν τις καθιερωμένες εξετάσεις αίματος. Στη περίπτωση λοιπόν, που κάποιες από τις τιμές είναι εκτός φυσιολογικών ορίων (αυξημένη χοληστερόλη, τριγλυκερίδια ή χαμηλός αιματοκρίτης), κρίνεται απαραίτητο να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας. Ένας διαιτολόγος μπορεί να σας υποδείξει αυτές τις αλλαγές και να σχεδιάσει για εσάς ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο, για την παθολογική κατάσταση που αντιμετωπίζετε (π.χ. υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες, σακχαρώδης διαβήτης κα).

Υγιεινή διατροφή και για το παιδί: Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, αφού έχουν ήδη ξεκινήσει τα σχολεία και τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί στο νέο τους πρόγραμμα, κρίνεται κατάλληλη για να ξεκινήσουν και τα παιδιά ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Εάν θέλετε το παιδί σας να υιοθετήσει τις αρχές μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και ενός δραστήριου σωματικά τρόπου ζωής, ειδικά στην περίπτωση που έχει αυξημένο βάρος, μη διστάσετε να επισκεφθείτε μαζί έναν ειδικό. Ο διαιτολόγος θα διδάξει στο παιδί σας την αξία της υγιεινής διατροφής και θα το βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο του βάρους του, χωρίς να παρεμποδιστεί η ανάπτυξη του.

Επιστημονική Επιμέλεια: Διαιτολογική Ομάδα nutrimed.gr

joytv.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *