Τελευταία άρθρα
Home » Τα νέα μας » Palettino » Covid-19 self test: Για ποιούς θα είναι υποχρεωτικό και πότε θα ξεκινήσει η διάθεσή του.
    

Covid-19 self test: Για ποιούς θα είναι υποχρεωτικό και πότε θα ξεκινήσει η διάθεσή του.

Μάρτιος 26, 2021 6:59 μμ Category: Palettino, Επικαιρότητα A+ / A-

100259-selftest-kit1280

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, έκανε γνωστό για ποιους πολίτες θα είναι υποχρεωτικό το εβδομαδιαίο self test.

Όπως έγινε γνωστό υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για ναυτιλία, εστίαση, τουρισμό και δικαστήρια, ενώ self Test θα προβλέπεται μια φορά την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

BANNER PALETTINO SALE

Παράλληλα, η διάθεση των τεστ θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης είπε: «Η κυβέρνηση υλοποιεί μια νέα δράση, η οποία θα μας επιτρέψει να επανεκκινήσουμε με ασφάλεια τις δραστηριότητες. Αφορά στην χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ- self test, κυρίως για την έγκαιρη ανεύρεση των ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες, οι τακτικοί έλεγχοι με τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού συνδράμουν στη μείωση της διασποράς. Θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, δηλαδή τα rapid test και τον εμβολιασμό.

Κάνοντας τεστ μία φορά την εβδομάδα έχουμε τη δυνατότητα να οδηγηθούμε με σχέδιο και ασφάλεια σε επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κυκλοφορούν ήδη στην Ε.Ε. και πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές με τα rapid test.

Πρόκειται για ρινικά τεστ ή τεστ λήψης σιέλου, πολύ απλά στη χρήση τους, ώστε να μπορεί καθένας να τα κάνει μόνος του. Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου. Κάθε πολίτης θα δικαιούται 1 τεστ για δύο μήνες. Αρχικά, θα απευθύνεται στους πολίτες έως 67 ετών. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, τότε οι πολίτες με δεύτερο τεστ θα μπορούν να επιβεβαιώνουν το θετικό αποτέλεσμα.

BANNER PALETTINO SALE

Για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και το άνοιγμα της κοινωνίας, απαιτείται να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο, τις επιχειρήσεις, την εστίαση, τον τουρισμό, την μεταποίηση και τα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μία φορά την εβδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Για τη δήλωση του θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ενώ όλα τα δικαιώματα π.χ. απουσία από το σχολείο, άδεια από την εργασία, θα κατοχυρώνονται με το επιβεβαιωμένο τεστ.

Πρόκειται για ένα καθολικό μέτρο, προαιρετικό για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, υποχρεωτικό όμως για ορισμένους κλάδους, δεδομένου ότι σχετίζονται με το άνοιγμα της αγοράς».

newsbeast.gr

Palettino ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ANEKKE 2021 . Τσάντα πλάτης Anekke AN30715-05 από δερματίνη, με μοτίβο πολύχρωμο. ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ : http://shop.palettino.gr/jungle-tsantes-anekke2/anekke-jungle-tsanta-AN30715-05

Covid-19 self test: Για ποιούς θα είναι υποχρεωτικό και πότε θα ξεκινήσει η διάθεσή του. Reviewed by on . Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, έκανε γνωστό για ποιους πολίτες θα είναι υποχρεωτικό το εβδομαδιαίο self test. Όπως έγινε γνωστό υποχρεωτικ Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, έκανε γνωστό για ποιους πολίτες θα είναι υποχρεωτικό το εβδομαδιαίο self test. Όπως έγινε γνωστό υποχρεωτικ Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top