Μάθαμε πώς γίνεται η αλκαλική δίαιτα και είναι πολύ εύκολη

yes1_630_450

Η Έλε Μακ Φέρσον κυκλοφορεί με ένα τεστ ούρων στην τσάντα της για να μπορεί να ελέγχει το pH της ανά πάσα στιγμή. Αυτή και μόνο η πληροφορία μας κάνει να θέλουμε οπωσδήποτε να μάθουμε γιατί είναι τόσο σημαντική η οξύτητα των υγρών του σώματος για την υγεία του και πώς μπορεί να βοηθήσει μία γυναίκα να είναι πιο όμορφη στα 50 απ’ ό,τι στα 20.
Η δίαιτα στηρίζεται στο γεγονός ότι το σώμα πρέπει να έχει ένα φυσιολογικό pH 7,35-7,4. Οι τροφές που καταναλώνουμε όμως το επηρεάζουν. Χαμηλότερα ή υψηλότερα επίπεδα συνεπάγονται αυξομειώσεις στο βάρος μας, καθώς και προβλήματα υγείας, από έλλειψη ενέργειας και κακό μεταβολισμό μέχρι χρόνιες νόσους. Μία έρευνα σε 60.000 γυναίκες που έγινε το 2013 στη Γαλλία έδειξε ότι εκείνες που ακολουθούσαν ιδιαίτερα όξινες δίαιτες (πλούσιες σε ζωικά λιπαρά, ζάχαρη και λευκό αλεύρι) διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη.
Στην πραγματικότητα, το pH των περισσότερων από εμάς είναι κάτω από 7,0, δηλαδή είμαστε πολύ όξινοι, ακριβώς επειδή καταναλώνουμε όξινες, υπερμαγειρεμένες, επεξεργασμένες, και όχι αρκετές ωμές αλκαλικές τροφές.
Για να διατηρήσουμε το pH μας σε φυσιολογικά επίπεδα, πρέπει, σύμφωνα με τις αρχές της αλκαλικής δίαιτας, να καταναλώνουμε 60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες, ενώ για να θεραπεύσουμε ένα όξινο pH τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 80% και 20%.

       Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.


Το pH των τροφών
Πολύ αλκαλικές τροφές (pH 8,5-9,0): Λεμόνια, καρπούζι, πεπόνι, σταφύλια, ακτινίδια, ανανάς, δαμάσκηνα, μαϊντανός, μάνγκο, νεροκάρδαμο, σπαράγγια, αχλάδι, ξερά σύκα, σταφίδες, ξεροί χουρμάδες, αντίδια, λάιμ, passion fruit.
Μέτρια αλκαλικές τροφές (pH 7,5-8,0): αβοκάντο, φρέσκος αρακάς, βερίκοκα, καρότα, γλυκιά κολοκύθα, μαρούλι, μήλα, μπανάνες, ροδάκινα, σέλινο, σπανάκι, φρέσκα σύκα, κουνουπίδι, λάχανο, φράουλες, φρέσκα φασολάκια.
Ελαφρώς αλκαλικές προς ουδέτερες (pH 7,0-7,5): αμύγδαλα, αγγούρι, αγκινάρα, γιδίσιο γάλα, ελιές και ελαιόλαδο, φρέσκια καρύδα, ψημένα κάστανα, κεράσια, κινόα, κρεμμύδι, λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια, μέλι, μελιτζάνα, μουστάρδα, μπάμιες, ντομάτες, σουσάμι.
Ελαφρώς όξινες τροφές προς ουδέτερες (pH 6,5-7,0): ασπράδι των αβγών, βατόμουρα, βούτυρο, γάλα, δημητριακά πρωινού, διάφορα έλαια εκτός του ελαιολάδου, καρύδια, κράνμπερι, φιστίκια, μαργαρίνη, τυριά (ελαφρά και λεπτά), όσπρια, φρουκτόζη, ψωμί σίκαλης.
Μέτρια όξινες τροφές (pH 6,0-6,5): κρασί, φύτρο σιταριού, ψάρια, καλαμπόκι, βρώμη, ρύζι, αβγά βραστά, κέτσαπ, μαγιονέζα, πατάτες, τυριά με πολλά λιπαρά, φαγόπυρο.
Πολύ όξινες τροφές (pH 5,0-5,5): τεχνητά γλυκαντικά, ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, μοσχαρίσιο κρέας, χοιρινό, αιγοπρόβειο κρέας, κρέας πουλερικών, ζυμαρικά, καφές, τσάι, αλκοόλ.
marieclaire.gr

                                                                                              


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *