Home » Χωρίς κατηγορία » Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα για χαλάρωση των μέτρων αφού oλοκληρωθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.
    

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα για χαλάρωση των μέτρων αφού oλοκληρωθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Πιθανότατα οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα,σε περίπτωση μακράς διάρκειας της συνεδρίαση οι ανακοινώσεις ενδεχομένως μετατεθούν για αύριο ή μεθαύριο.

Μάρτιος 31, 2021 1:34 μμ Category: Χωρίς κατηγορία A+ / A-

img_2216

Ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ττης επιτροπής των ειδικών.

BANNER PALETTINO SALE

Η επιτροπή συνεδριάζει σε λίγη ώρα και όπως είπε και ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα λάβει υπόψιν της δυο δεδομένα. Από την μια τα πολύ ψηλά επιδημιολογικά στοιχεία και από την άλλη την κόπωση των πολιτών.

Κατά πάσα πιθανότητα οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα στις 6 το απόγευμα, ωστόσο σε περίπτωση που η συνεδρίαση κρατήσει περισσότερη ώρα οι ανακοινώσεις ενδεχομένως μετατεθούν για αύριο ή μεθαύριο.

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Στις 13:30 ξεκινάει η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων υπό το βάρος του νέου μαύρου ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Στόχος της κυβέρνησης είναι η χαλάρωση του lockdown καθώς οι πολύμηνες απαγορεύσεις έχουν φέρει κόπωση στους πολίτες. Από αυτό το Σαββατοκύριακο απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγων θα προσπαθήσουν να βρουν ένα modus vivendi για το τρόπο αποσυμπίεσης της κατάστασης. Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι το lockdown και τα σκληρά μέτρα απέδωσαν ότι ήταν να αποδώσουν ενώ τώρα αναζητείται ένα μείγμα απελευθέρωσης χωρίς ωστόσο να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία..

BANNER PALETTINO SALE

Δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους

Στόχος η αποφυγή ενδοοικογενειακών μολύνσεων περιορίζοντας κατ’ αυτόν των τρόπο τις συγκεντρώσεις σε σπίτια και χώρους που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Γι’ αυτό μίλησε χτες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς, όπως είπε, «Δεν θέλουμε να δώσουμε το σήμα ότι όλα επανέρχονται στην κανονικότητα τους, αλλά είναι σίγουρα προτιμότερο τώρα που βελτιώνεται ο καιρός να είμαστε διάχυτα σε μεγάλη κλίμακα στην ύπαιθρο αντί να βρισκόμαστε σε οικιακές συναθροίσεις».

Τα δεδομένα αναλύθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε αυτήν συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, ο υπουργός Υγείας, η υπουργός Παιδείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Σε αυτήν συζητήθηκε η εισήγηση της κυβέρνησης και το πλαίσιο λήψης των αποφάσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα κάνει και την τελική εισήγηση προς το Μέγαρο Μαξίμου.

BANNER PALETTINO SALE

Προς αναθεώρηση το μέτρο των μετακινήσεων

Το πρώτο μέτρο που φαίνεται πως έχει κλειδώσει από αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η διαδημοτικές μετακινήσεις. Συνεπώς, κατά πάσα πιθανότητα, από το Σάββατο οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν σε άλλους δήμους στέλνοντας τον κωδικό 6 χρησιμοποιώντας και το ΙΧ. Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν οι μετακινήσεις σε άλλους δήμους μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη για το ενδεχόμενο αύτο είπε χαρακτηριστικά χτες είπε «Κι εγώ θεωρώ ότι αν απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα έχουμε μικρότερους συνωστισμούς σε πλατείες και καφέ».

palettino

Στόχος, επίσης, είναι το άνοιγμα «με κάποιο τρόπο» και του λιανεμπορίου. Η εισήγηση που έχει καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι να ξεκινήσει η λειτουργία των επιχειρήσεων με φυσική παρουσία ύστερα από αποστολή μηνύματος στο 13032 και χρονικό όριο για τις αγορές, τις τρεις ώρες. Επικρατέστερο σενάριο, όμως, είναι η αρχή να γίνει με την μέθοδο του click away και στη συνέχεια, ύστερα από μια εβδομάδα, οι πρώτοι πελάτες να περάσουν εντός των καταστημάτων. Με βάση και τα όσα συζητούν οι επιστήμονες, αρχικά η χαλάρωση θα αφορά τις μικρές επιχειρήσεις και όχι τα πολυκαταστήματα.

Palettino ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ANEKKE 2021 . Τσάντα πλάτης Anekke AN30715-05 από δερματίνη, με μοτίβο πολύχρωμο. ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ : http://shop.palettino.gr/jungle-tsantes-anekke2/anekke-jungle-tsanta-AN30715-05

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα για χαλάρωση των μέτρων αφού oλοκληρωθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Reviewed by on . Ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ττης επιτροπής των ειδικών. Η επιτροπή συνεδριάζει σε λ Ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ττης επιτροπής των ειδικών. Η επιτροπή συνεδριάζει σε λ Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top