Καζάν Ντιπι Μικρασιάτικο γλυκό !!!

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ

To Καζάν Ντιπι είναι ίσως το πιο νόστιμο και ταυτόχρονα απλό Μικρασιάτικο γλυκό!!!

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα (Αν βρείτε βουβαλίσιο ακόμα καλυτέρα)
7 ½ κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
2 καψουλες βανίλια
1 ½ ζάχαρη
λίγο βούτυρο και άχνη ζάχαρη


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio

Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και αρχίζουμε την διαδικασία μόλις αρχίσει και αχνίζει ρίχνουμε το κορν φλαουρ και χαμηλώνουμε την φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μόλις αρχίσει και πήζει η κρέμα ρίχνουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε για ακόμα δυο λεπτά και βγάζουμε από την εστία.
βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε αρκετά το βούτυρο με την άχνη ,βάζουμε στο ταψί και την κρέμα και το βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 αντιστάσεις κάτω για 15 λεπτά και μετά πάνω κάτω στους 200 μέχρι να δούμε την κρέμα να παίρνει χρώμα. Είναι σημαντικό στην αρχή να δώσετε πολύ θερμοκρασία στο κάτω μέρος του ταψιού για να καεί η άχνη ζάχαρη αλλιώς δεν λέγετε καζαν ντιπι. Το σερβίρισμα γίνετε με τα κάψιμο της άχνης προς τα πάνω.
Καλή επιτυχία!!!

 

http://mageirikikaisintages.blogspot.gr

 


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *