«Σύντεκνε, πιάσε μρε συ μια τσικουδιά επαέ» – Δέκα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κρήτη

kritispace

Η έκδοση της Αγγλικής Express, σε εκτεταμένο της άρθρο προτείνει 10 μέρη όπου πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάποιος όταν πάει στην Κρήτη. Φυσικά η Κρήτη δεν είναι μόνο αυτά τα μέρη που προτείνει η εφημερίδα. Είναι τα χωριά που δεν πάνε οι τουρίστες και εκεί θα σε φιλέψουν μια τσικουδιά στο καφενείο, είναι οι γαλαζοπράσινες παραλίες που δεν ξέρουν οι τουρίστες και νομίζεις ότι κολυμπάς κάπου εξωτικά, είναι τα πανηγύρια που κρατάνε μέχρι το πρωί και διασκεδάζεις ακόμη και εάν είσαι άγνωστος…

Ας δούμε όμως τις προτάσεις της Sarah Welsh, που είναι μια καλή αρχή για να εξερευνήσει κάποιος το νησί.

 

– Φαράγγι Σαμαριάς. Μόνο με τα πόδια μπορεί να το διασχίσεις. Θέλει το λιγότερο 6 ώρες πεζοπορίας. Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης στο νοτιότερο της άκρο.

– Παλάτι της Κνωσού. Πρόκειται για τον δημοφιλέστερο αρχαιολογικό προορισμό του νησιού και βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο. Τα ερείπια του ανακαλύφθηκαν το 1900 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Sir Arthur Evans.

– Και αφού βρίσκεστε κοντά στον Ηράκλειο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και το αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Είναι από τα σημαντικότερα μουσεία όλης της Ελλάδας με ευρήματα 5.500 ετών.

– Ελαφονήσι: πρόκειται για μια ανοιχτή λιμνοθάλασσα στα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Θα σας μαγέψει η διαύγεια του νερού, το γαλαζοπράσινο μέχρι και λευκό χρώμα του και φυσικά η ροζ άμμος της παραλίας. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι τουρίστες έβαζαν την άμμο σε μπουκαλάκια και την έπαιρναν μαζί τους. Αυτό απαγορεύτηκε

– Το νησί των Λεπρών, η Σπιναλόγκα, απέναντι από το παραθαλάσσιο χωριό Πλάκα και κοντά στην Ελούντα. Έγινε δημοφιλής προορισμός των τουριστών ύστερα και από το μυθιστόρημα της Βικτώρια Χίσλοπ.

– Ο Μπάλος. Άλλη μια παραλία που σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν βρίσκεσαι στην Κρήτη ή σε κάποιο εξωτικό μέρος. Λευκή άμμος και τυρκουάζ νερά. Αυτό και μόνο αρκεί για να μην θες να φύγεις.

– Ελούντα. Ο δημοφιλής προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ξενοδοχεία πολλών αστέρων, καθαρά νερά, και εάν είστε και τυχεροί μπορεί να συναντήσετε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ή τη Lady Gaga.

– Χανιά. Τα υπέροχα Χανιά με το λιμάνι το κουμ Καπί και τα σοκάκια τους. Θεωρούνται η πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού.

– Mεταφερόμαστε ανατολικά και πάλι και πάμε στο οροπέδιο του Λασιθίου κοντά στο χωριό Ψυχρό. Εκεί βρίσκεται το σπήλαιο Δικταίο Άντρο σε υψόμετρο 1020 μέτρα. Εκεί μέσα η Ρέα γέννησε τον Δία Λίγο δυτικότερα υπάρχει και το Ιδαίο Άντρο στον Ψηλορείτη, όπου ανατράφηκε ο πατέρας των Θεών.

– Για το τέλος η δημοσιογράφος άφησε τον Άγιο Νικόλα και το γραφικό του λιμανάκι, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει βασικός προορισμός πολλών τουριστών.

 

topontiki.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *