Τσάι… Μην το πιείτε! χρησιμοποιήστε το για να δώσετε λύσεις σε beauty προβλήματα.

Το τσάι είναι ίσως το δημοφιλέστερο χειμερινό ρόφημα. Ήξερες όμως ότι είναι και το καλύτερο προϊόν περιποίησης για το πρόσωπο ή τα μαλλιά σου (και όχι μόνο); Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιγυραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το τσάι είναι ένα πραγματικό beauty δώρο!

Και για του λόγου το αληθές, να μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδιότητές του:

Δίνει λάμψη στα μουντά μαλλιά: Βάλε μερικά φακελάκια τσαγιού σε βραστό νερό για 15’ και άφησέ το να κρυώσει. Ρίξ’ το στα μαλλιά σου, άφησέ το για 10’ και μετά χρησιμοποίησε κανονικά το σαμπουάν και το conditioner σου.

Ανακουφίζει από το κάψιμο του ήλιου: Αρκεί να κάνεις κρύες κομπρέσες με φακελάκια τσαγιού. Θα ανακουφίσουν τον πόνο και θα μειώσουν την κοκκινίλα

Ελαχιστοποιεί τα τσιμπήματα από τα κουνούπια: Αρκεί μια (χρησιμοποιημένη) σακούλα χαμομηλιού!

Μειώνει το πρήξιμο στα μάτια και τους μαύρους κύκλους: Η καφείνη του τσαγιού είναι σωτήρια καθώς βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και των αντιαισθητικών κύκλων

Εξαλείφει την κακοσμία των ποδιών: Βράσε μερικά φακελάκια τσαγιού, άφησε το διάλυμα να κρυώσει και μούλιασε τα πόδια σου σε αυτό. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του τσαγιού θα κάνουν θαύματα!

Τονώνει και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα: απλά ψέκασε το πρόσωπό σου 2 φορές τη μέρα με πράσινο τσάι (αφού το αφήσεις να κρυώσει)

Ανακουφίζει το δέρμα μετά το ξύρισμα: Πίεσε μια κρύα σακούλα μαύρου τσαγιού πάνω στο πόδι σου για να καταπολεμήσεις τη φαγούρα και την κοκκινίλα.

Ενισχύει το χρώμα των μαλλιών: Το τσάι είναι η μη χημική εναλλακτική της βαφής μαλλιών καθώς προσθέτει χρώμα στα φυσικά ξανθά ή καστανά μαλλιά.

Βοηθά στο μαύρισμα: Αρκεί να τρίψεις το σώμα σου με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε κρύο μαύρο τσάι.

missbloom.g

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *