Ήξερες πως η καλή διάθεση σε παχαίνει;

Και όμως! Ποια είναι αυτά;

Το κρύο.
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Yale, όταν βρισκόμαστε σε ψυχρό κλίμα έχουμε την τάση να τρώμε πιο πολύ, ενώ αποθηκεύεται και περισσότερο λίπος, αφού ο οργανισμός το χρησιμοποιεί για να «μονωθεί» από το κρύο.

palettino


Η διάθεση.

Θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ, πως όταν είσαι χαρούμενη το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει είναι οι θερμίδες και το να διατηρήσεις το βάρος σου. Σύμφωνα με έρευνα της Μ.Βρετανίας, δεν είναι μόνο η στεναχώρια αλλά και η καλή διάθεση που σε… στέλνει στο ψυγείο.

Ο φωτισμός.
«Τι σημασία να έχει ο φωτισμός στο αν εγώ θα φάω πολύ;», θα αναρωτηθείς. Λοιπόν, έρευνα του πανεπιστημίου Cornell αποκαλύπτει πως όταν βρισκόμαστε κάπου με χαμηλό φωτισμό και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μπορεί να μείνουμε περισσότερη ώρα στο τραπέζι και το φαγητό. Φαντάσου, τι μπορεί να σημαίνει αυτό!


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radioΤο διάβασμα.

Τρως ενώ παράλληλα ξεφυλλίζεις ένα περιοδικό; Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Φιλανδία, οι άνθρωποι που τρώνε ενώ παράλληλα διαβάζουν, σπάνια θα σταματήσουν το φαγητό πριν τελειώσουν το διάβασμα, ακόμα κι αν έχουν χορτάσει αρκετή ώρα πριν.


Η παρέα.

Άλλη έρευνα του πανεπιστημίου της Georgia έδειξε πως για κάθε άτομο που προστίθεται στην παρέα μας, καταναλώνουμε 11% περισσότερο φαγητό. Ο λόγος είναι, και θα το έχεις παρατηρήσει, πως συνεχίζεις το τσιμπολόγημα μέχρι να ολοκληρώσουν όλοι το φαγητό τους.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *