Ακούστε τα μηνύματα του οργανισμού.

Ο οργανισμός μας πολλές φορές θέλοντας να μας κάνει να αντιληφθούμε προβλήματα που τυχόν να έχουμε μάς στέλνει κάποια «μηνύματα» τα οποία ίσως να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν δεν είμαστε σωστά ενημερωμένοι.


Ποια είναι όμως αυτά τα μηνύματα και που οφείλονται;

Κίτρινες κηλίδες γύρω από τους αγκώνες ή τα μάτια

Λέγονται ξανθελάσματα. Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που τις έχουν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος στο μέλλον, περίπου 50% των περιπτώσεων σχετίζονται με τις υψηλές τιµές χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.

Έντονη τριχοφυΐα

Η τριχοφυΐα σε σημεία του σώματος όπως: το στήθος, το πρόσωπο και η κοιλιά αποτελεί συχνά ένδειξη πολυκυστικών ωοθηκών. Συνήθως οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές.

Τριχόπτωση

Συνήθως η τριχόπτωση οφείλεται σε στρες και άγχος. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή μας προκειμένου να την καταπολεμήσουμε. Αν δεν δούμε κάποια αλλαγή μέσω της διατροφής, τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον δερματολόγο.

Φούσκωμα

Το φούσκωμα συνήθως στις γυναίκες έχει να κάνει με την έμμηνο ρύση. Ο τρόπος αντιμετώπισης του είναι να πίνουμε πολύ νερό μιας και βοηθάει στο να καθαρίσει ο οργανισμός μας. Πρέπει, επίσης, να μην καταναλώνουμε αλάτι διότι προκαλεί κατακράτηση υγρών. Αντιθέτως, θα πρέπει να καταναλώνουμε φυτικές ίνες και φρούτα.

Πρησμένα δάχτυλα

Όταν όλα τα δάχτυλα είναι πρησμένα οφείλεται στην κατακράτηση υγρών. Η κατακράτηση υγρών με τη σειρά της, μπορεί να οφείλεται είτε στην κακή διατροφή είτε σε κάποια ρευματικά νοσήματα.

Καλό είναι, λοιπόν, να βλέπουμε και να αναγνωρίζουμε τα μηνύματα που στέλνει ο οργανισμός μας, προκειμένου να αποφύγουμε διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον.

 

epithymies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *