katastimata-kiriaki

 

 
Ανοιχτά θα είναι τα μαγαζιά την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου. Η ΟΙΥΕ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την μέρα αυτή.

Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά και οι καταναλωτές ανυπομονούν να απολαύσουν προϊόντα και υπηρεσίες σε χαμηλότερη τιμή. Την ίδια ώρα, η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Φωτογραφία του χρήστη ''Palettino''.

Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά με χειμερινές εκπτώσεις 2018

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά, προαιρετικά, με ωράριο από τις 11:00 έως τις 20:00. 

Σημειώνεται ότι οι έμποροι και οι καταστηματάρχες αναμένουν την περίοδο των εκπτώσεων προσβλέποντας σε τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή παλαιάς και νέας τιμής με την έκπτωση, καθώς επίσης και το ποσοστό της έκπτωσης.

Οι καταστηματάρχες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις τους, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του Εμπορικού Συλλόγου οι κυρώσεις είναι αυστηρές.

Σε ότι αφορά τους καταναλωτές η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) και ο Εμπορικός Σύλλογος, με ενημερωτική εγκύκλιο τους ,θέτουν κανόνες για τη σωστή αξιοποίηση των εκπτώσεων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαία η σωστή ενημέρωση και γνώση της αγοράς και των ευκαιριών όπου υπάρχουν, καθώς και η λελογισμένη κίνηση αγορών ανάλογα με τον οικονομικό προϋπολογισμό και τις οικογενειακές ανάγκες κάθε νοικοκυριού.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio

Η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ και η πραγματοποίηση απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή

Η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 14 Γενάρη 2018. Ημέρα όπου τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοικτά σύμφωνα με το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος:

«Στις 14 Γενάρη, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους. Να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν. Διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες.

Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!»


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Φωτογραφία του χρήστη ''Palettino''.