Απλοί τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας… όαση!

Είτε περνάτε λίγες ώρες στο σπίτι σας, είτε όλη τη μέρα σας, είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα και να χαίρεστε όταν βρίσκεστε εκεί. Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που μπορείτε να εφαρμόσετε, ειδικά για όσους μένουν στις μεγαλουπόλεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, την ψυχολογία σας και άρα την ποιότητα ζωής σας.

Ησυχία…
Ποτέ… μα ποτέ… μην αφήνετε την τηλεόραση να παίζει άσκοπα στο σπίτι σας. Κατά προτίμηση, κλείστε τη δια παντός. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ανοίξτε την μόνο όταν είναι εντελώς απαραίτητο. Όχι, η τηλεόραση δεν είναι παρέα. Ή αν είναι παρέα, είναι ο χειρότερος φίλος που θα μπορούσατε να έχετε κοντά σας. Αν σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμένετε σε ησυχία, ανοίξτε το ραδιόφωνο ή ακόμα καλύτερα βάλτε χαλαρωτική μουσική.Φυσικοί ήχοι
Μπορείτε να προσθέσετε μελωδούς με φυσικούς ήχους στα σημεία που κάνει ρεύμα στο σπίτι σας. Η επίδρασή τους, ειδικά αυτών που αποτελούνται από μπαμπού, είναι άκρως χαλαρωτική.

Επίσης μια καλή επιλογή, είναι τα συντριβανάκια τύπου Feng Shui τα οποία μπορείτε να τα βρείτε παντού. Ο ήχος του κυλιόμενου νερού επιδρά βαθιά στο νευρικό σύστημα.

BANNER PALETTINO SALE

Καθαρή ατμόσφαιρα
Προμηθευτείτε έναν καλό ιονιστή αέρος ο οποίος θα καθαρίζει την ατμόσφαιρα.
Μια άλλη καλή λύση είναι να τοποθετήσετε φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας. Τέτοια φυτά είναι η ορχιδέα, η φτέρη, η δράκαινα, τα χρυσάνθεμα και άλλα. Και φυσικά αφήστε το σπίτι σας να αερίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τάξη
Η καθαριότητα και η τάξη είναι μείζονος σημασίας για την καλή ψυχολογία σας. Δεν χρειάζεται υστερία, απλά μια τάξη. Προμηθευτείτε κούτες ράφια και αποθηκευτικούς χώρους για να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας. Ξεφορτωθείτε ογκώδη και άχρηστα έπιπλα. Αφήστε χώρο για να αναπνέετε και να κινείστε χωρίς να σκοντάφτετε. Μπορεί να σας είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από το παλιό σύνθετο ή την μεγάλη τραπεζαρία της γιαγιάς, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να αισθάνεστε άνετα στο σπίτι σας. Στο κάτω – κάτω, είστε εσείς που πρέπει να ευχαριστιέστε, όχι τα έπιπλά σας.

Φως
Αν το σπίτι σας δεν είναι φωτεινό, τότε μπορείτε να το βάψετε σε πιο φωτεινά χρώματα, να τοποθετήσετε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες ή ακόμα να προσθέσετε λάμπες ηλιακού φωτός. Αναζητήστε τες ως day light box, SAD lamp και με άλλες παρεμφερείς ονομασίες.

Ομορφιά
Βάψτε το σπίτι σας με τα χρώματα που σας αρέσουν. Οι μαυρίλες στους τοίχους ή το ταβάνι είναι ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία σας.
Βάλτε στις μεγάλες επιφάνειες έναν πίνακα με κάποιο θέμα που σας φτιάχνει τη διάθεση. Επιδιορθώστε τις μικρο-επισκευές που χρειάζεται το σπίτι σας και σας χαλάνε τη διάθεση κάθε φορά που πέφτει το μάτι σας επάνω τους.

Μυρωδιά
Το καλύτερο είναι να μην υπάρχει απολύτως καμία μυρωδιά. Επειδή ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο στις μεγαλουπόλεις, τότε μπορείτε να κάψετε αιθέρια έλαια όπως κανέλα, εσπεριδοειδή, λεβάντα, σανδαλόξυλο ή όποια άλλο άρωμα σας αρέσει.. Να προσέξετε όμως να πάρετε καλής ποιότητας αιθέρια έλαια και όχι χημικά που μοιάζουν με αιθέρια έλαια. Αν σας αρέσουν τα αρωματικά στίκς, προμηθευτείτε μόνο βιολογικά. Τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν, μην τα πλησιάζετε καθόλου.Θερμοκρασία
Προσπαθήστε το σπίτι σας να έχει μια ομοιόμορφη θερμοκρασία. Το ξέρουμε ότι δεν σας αποκαλύπτουμε το μυστικό του αιώνα, αλλά πραγματικά το κρύο και η ανομοιογενής θερμοκρασία δημιουργούν μεγάλο στρες στο σώμα σας το οποίο εκφράζεται πολλές φορές ως κούραση, κατάπτωση και κακή διάθεση.

Τέλος, μην επιτρέπετε τα φορτία της εργασίας σας και του έξω κόσμου να μπαίνουν μέσα. Αφήστε τα έξω από την πόρτα και πάρτε τα πάλι όταν ξαναβγείτε. Το σπίτι σας είναι ένα άσυλο, είναι ο ιερός σας χώρος. Αξίζει λοιπόν να του δείχνετε τον δέοντα σεβασμό και να το τιμάτε . Εξάλλου, θα σας το ανταποδώσει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *