Ας ταξιδέψουμε μέχρι τη Βενετία!

Σε μία από τις πιο ξακουστές και ρομαντικές πόλεις του κόσμου, τη Βενετία, θα ταξιδέψουμε έστω και νοερά τέτοια μέρα και θα πάμε να ξεναγηθούμε σε ένα πανέμορφο palazzo που σήμερα στεγάζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Aman Canale Grande Hotel!
Τα πάντα περιστοιχίζονται από νερό στη Βενετία και το Aman βρίσκεται στο Grand Canal του San Polo. Είναι από τις πιο παλιές γειτονιές της Βενετίας και το παλάτσο χτίστηκε τον 16ο αιώνα!


Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο γίνεται φυσικά δια θαλάσσης αφού το ξενοδοχείο είναι πάνω στο νερό!


Τον 19ο αιώνα τα αδέλφια Nicolò και Angelo Papadopoli Aldobrandini αγόρασαν το οίκημα και έκαναν κάποιες εσωτερικές παρεμβάσεις σε στιλ ροκοκό και νεοαναγεννησιακό.


Το εσωτερικό μεγαλείο ενός παλάτσο φαίνεται παντού: τοιχογραφίες, πολυέλαιοι, γύψινες δημιουργίες κοσμούν τα σαλόνια και τα δωμάτιά του!


Η κόκκινη τραπεζαρία είναι ένας εντυπωσιακός χώρος με κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο!


Αντίστοιχα, η κίτρινη τραπεζαρία με θέα φυσικά στο κανάλι κυριαρχείται από το κίτρινο.


Το ξεχοδοχείο έχει μοναδική θέα από κάθε του σημείο.


Όποιος έχει την τύχει να κοιμηθεί σε αυτή τη σουίτα θα το κάνει αγκαλιά με την ιστορία της αρχιτεκτονικής και της τέχνης!


Μια μοναδική καινοτομία που εισήγαγαν οι αδελφοί Papadopoli τον 19ο αιώνα ήταν ότι έφτιαξαν κήπους στο παλάτσο τους, κάτι που δεν υπάρχει σε άλλα παλάτσο της Βενετίας!

 

tlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εορταστικό 15νθήμερο προσφορών Palettino, έως -30%,στο : http://eshop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *