Αυτός ο χάρτης δείχνει σε τι είναι καλύτερη κάθε χώρα. Και η Ελλάδα ήταν μία έκπληξη

n-DIET-large570

Ο designer, David McCandless, από το Information is Beautiful, μία ομάδα που δημιουργεί infographic και χάρτες βασισμένους σε δεδομένα, δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη που ονομάζεται «International Number Ones» (διεθνείς πρωτιές). Στον χάρτη αναφέρεται σε τι είναι καλύτερη η κάθε χώρα, είτε πρόκειται για φαγητό, είτε για αξίες και ιδανικά. Άλλωστε όπως λέει και ο ίδιος ο McCandless «κάθε χώρα είναι η καλύτερη σε κάτι». Επίσης, όπως αναφέρει το Modern Met, τονίζει ότι ο χάρτης είναι αποτέλεσμα δεδομένων που έχει συλλέξει.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio 


Το να είσαι ο καλύτερος σε κάτι είναι σίγουρα κομπλιμέντο. Από την άλλη, σύμφωνα με τον χάρτη στην Ελλάδα είμαστε οι καλύτεροι στο να τρώμε τυριά (κάπως αλήθεια, αλλά σίγουρα όχι ο έπαινος που περιμέναμε). Βέβαια, είναι σίγουρα πρόοδος σε σχέση με τον αντίστοιχο χάρτη που είχαν φτιάξει το 2010 και η χώρα μας δεν ήταν καν μέσα.

Όσον αφορά άλλες χώρες, η Ισπανία έχει την μεγαλύτερη αποδοχή στην LGBT κοινότητα, η Ιρλανδία έχει τις ιδανικότερες συνθήκες εργασίας και ο Καναδάς είναι ο καλύτερος στις προσωπικές ελευθερίες.

 

huffingtonpost.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *