Βρες το μικρό μαύρο φόρεμα που σου ταιριάζει

Το μικρό μαύρο φόρεμα (little black dress) είναι το Νο1 κομμάτι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στην ντουλάπα της. Πόσο εύκολη είναι βέβαια η επιλογή ενός απλού μαύρου φορέματος, είναι ζήτημα αμφιλεγόμενο. Το σωστό μαύρο φόρεμα πρέπει να κολακεύει τη σιλουέτα και σωματότυπό σου. Δες ποιό LBD πρέπει να διαλέξεις.

Ξεκινάμε με τις ειδικές περιπτώσεις:

Εγκυμοσύνη: Τα φορέματα σε γραμμή αμπίρ, που ανοίγουν κάτω από το στήθος, επιμηκύνουν το σώμα και κρατούν την κοιλίτσα και τους γοφούς «incognito».

Μεγαλύτερες ηλικίες: Το ζητούμενο συχνά εδώ είναι να κρύψουμε τη χαλάρωση στα χέρια. Διάλεξε φορέματα  με πιο φαρδιά μανίκια ή συνδυάστε τα με ένα σακάκι ή μπολερό.

for-1

Σιλουέτα «Μήλο» 

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να φορέσεις κάτι φαρδύ ή με σχέδια στο πάνω μέρος, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο όγκο. Σκοπός είναι να δημιουργήσεις την οφθαλμαπάτη μιας πιο ισορροπημένης σιλουέτας. Τα φορέματα που αφήνουν τον έναν ώμο ακάλυπτο πετυχαίνουν ακριβώς αυτή την ψευδαίσθηση. Ένα λεπτό φίνο ύφασμα θα κάνει το αποτέλεσμα να δείχνει ακόμη πιο κομψό.

Τip: Τόνισε τα δυνατά σημεία της σιλουέτας, όπως π.χ. τα αδύνατα πόδια σας, με μια κοντή επιλογή ή ένα σκίσιμο.

02. Σιλουέτα «Κλεψύδρα» 

Ανήκεις στην κατηγορία των υπερτυχερών. Αυτό είναι το σώμα που θα ήθελε κάθε γυναίκα, με καμπύλες, αλλά συμμετρικό. Δεν χρειάζεται να καλύψεις ή να αναδείξεις τίποτα. Αφήστε το να «μιλήσει» από μόνο του. Τα φορέματα bodycon -τύπου Herve Leger- εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα και αναδεικνύουν τις υπέροχες καμπύλες του. Το μήκος μπορεί να παίξει από πολύ κοντό μέχρι λίγο κάτω από το γόνατο.

Τip: Απόφυγε τα πολύ φορτωμένα -με πέτρες, λουλούδια κ.λπ.-φορέματα. Ίσως σε κάνουν να φαίνεσαι «γεμάτη».

03. Σιλουέτα «Αχλάδι» 

Είσαι μια κλασική μεσογειακή γυναίκα, θηλυκή και λίγο πιο «βαριά» στο κάτω μέρος του σώματος. Βάλε στο μάτι φορέματα σε γραμμή Α ή με πιο γεμάτη φούστα, που θα καλύψουν κάτω από τον ευρύχωρο σχεδιασμό τους την προβληματική περιοχή, κάνοντας τη μέση να δείχνει λεπτότερη. Δεν χρειάζεσι κάτι πολύ κοντό. Ισως λίγο πάνω από το γόνατο.

Τip: Αν έχεις σιλουέτα «αχλάδι», ένα strapless φόρεμα που αφήνει ακάλυπτους τους ώμους είναι σύμμαχός σου.

 

FORRR

04. Σιλουέτα με καμπύλες 
Μην προσπαθείς να κρύψεις τις καμπύλες σου πίσω από τεράστια και ριχτά ρούχα. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να προσθέσεις ακόμη περισσότερο όγκο στην εικόνα σου. Τα wrap dresses, τα φορέματα που δένουν γύρω από το σώμα, είναι ιδανική επιλογή. Δημιουργούν την αίσθηση λεπτότερης μέσης, ενώ το ανοιχτό ντεκολτέ τους δίνει έμφαση στο δυνατό σας σημείο. Φρόντισε το μήκος να φτάνει μέχρι το γόνατο.
Τip: Μη φοβηθείς τα prints, ξεγελούν το μάτι. Και μην ξεχάσεις το σέξι attitude. Σου ταιριάζει!

05. Ψηλόλιγνη σιλουέτα 

Πρόκειται για μια προνομιούχα σιλουέτα, που το μόνο που έχει ανάγκη είναι το να μη φαίνεται άχαρη. Ιδανικά, επίλεξε ένα φόρεμα που αγκαλιάζει και αναδεικνύει το λεπτοκαμωμένο σώμα σου, που θα έχει όμως και λεπτομέρειες που ξεφεύγουν από αυτό (το σώμα). Απόφύγε τα στενά και μακριά φορέματα, που νομίζεις ότι σε δείχνουν πιο εντυπωσιακή. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουν είναι να δείχνουν το καλούπι σου μονοδιάστατο.

Τip: Μη φοβάσαι τα τακούνια, θα χαρίσουν στο βήμα σου έναν πιο θηλυκό αέρα.

FOR-3

 

αδύνατη σιλουέτα 

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να «γεμίσεις» τη σιλουέτα σου, στα σωστά σημεία. Μπορείς να το πετύχεις με στρατηγικά τοποθετημένα βολάν, που δίνουν όγκο και δημιουργούν την εντύπωση καμπυλών εκεί που δεν υπάρχουν. Προσοχή, όμως, μη χαθείς μέσα σε αυτά, σε τεράστιους φιόγκους ή φουσκωτά μανίκια. Ενας τρόπος να προσθέσεις όγκο είναι και τα κρόσσια, που με την κίνησή τους δείχνουν πιο γεμάτη σιλουέτα.
Τip: Το μαλλί ή το μπροκάρ είναι στη μόδα, ιδανική επιλογή υφάσματος για τη συγκεκριμένη σιλουέτα.

07. Μικροκαμωμένη σιλουέτα 

Παρατήρησε το θαύμα που μπορούν να κάνουν για εσένα οι τιράντες που ξεκινούν πάνω από το στήθος και δένουν γύρω από τον λαιμό. Αυτό το τρικ δίνει την εντύπωση ενός πιο γεμάτου μπούστου, άρα και πιο πλούσιας σιλουέτας, και μακραίνει τον λαιμό, κάνοντας το μέρος του σώματός σου που «τραβάει» πρώτο το βλέμμα των άλλων να «ανοίξει». Επίσης, ένα μακρύ φόρεμα σου ταιριάζει, καθώς βοηθάει να δείξει μια τέτοια σιλουέτα.

Τip: Για επιπλέον πόντους, πιάσε τα μαλλιά σε έναν ψηλό κότσο ή κοτσίδα.

womenonly.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *