Γυρνα τον χρόνο πίσω , δώσε ξανά στο πρόσωπο σου την χαμένη του λάμψη .

Μήπως βαρεθήκατε να ξοδεύετε χρήματα σε κρέμες που υπόσχονται θαύματα, αλλά δεν κάνουν τίποτα; Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα πέντε σημάδια του χρόνου που σας προσθέτουν χρόνια και αντιμετωπίστε τα μεμονωμένα.

Καφέ κηλίδες

Τι συµβαίνει
Πρόσφατη έρευνα μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας έδειξε ότι οι πανάδες αποσπούν την προσοχή των άλλων από τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου που είναι τα μάτια και το στόμα και προσθέτουν ως και 10 χρόνια. Για την εμφάνισή τους ευθύνεται η ανισόρροπη αύξηση των μελανοκυττάρων σε ορισμένα σημεία, η οποία μπορεί να προκληθεί από ορμονικές διαταραχές, τον ήλιο, το περιβαλλοντικό στρες, ακόμα και από τη χρήση φωτοευαίσθητων ουσιών, όπως π.χ. το σαλικυλικό οξύ, ή από τραυματισμό του δέρματος.

Η τακτική σας
«Επιλέξτε καλλυντικά με λευκαντικές ουσίες, που αποχρωματίζουν ως ένα βαθμό τις δυσχρωμίες, όπως το ασκορβικό οξύ, το κοζικό οξύ, τα α-υδροξυοξέα (ΑΗΑ), και φυσικά προστατεύετε πάντα το πρόσωπο με ένα αντιηλιακό με υψηλό SPF», συμβουλεύει η γερμανίδα δερματολόγος Frauke Hansen. Αν οι καφέ κηλίδες είναι πολύ έντονες, δοκιμάστε την υδροκινόνη, ένα εξαιρετικά δραστικό συστατικό (γι’ αυτό και είναι συνταγογραφούμενο). Άλλες, πιο επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης είναι το λέιζερ, τα χημικά πίλινγκ, η δερμοαπόξεση με κρυστάλλους και η κρυοθεραπεία.

Ρυτίδες /λεπτές γραµµές

Τι συμβαίνει
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι μία στις έξι γυναίκες αρχίζει να ανησυχεί για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (το γνωστό «πόδι της χήνας») από την αρχή των 20 ετών. «Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες προκαλούνται όταν καταστρέφονται οι ίνες του κολλαγόνου. Κάτι που είναι αναπόφευκτο με την πάροδο του χρόνου, αλλά επιδεινώνεται και από τις κακές συνήθειες, όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η κακή διατροφή», εξηγεί η δερματολόγος Xριστιάνα Ιωσηφίδου.

Η τακτική σας
Κινηθείτε σε δύο μέτωπα: Επιλέξτε ένα καλλυντικό με ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, γλυκάνες (σάκχαρα που ενεργοποιούν την κυτταρική ανανέωση) και πεπτίδια, που θα ενισχύσουν την παραγωγή του κολλαγόνου και θα μειώσουν το βάθος των ρυτίδων, και μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων, που είναι οι ένοχοι για τη γλυκοζυλίωση, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη και ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση.

Απώλεια λάμψης

Τι συµβαίνει
«Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα, το κρύο, καθώς και ενδογενείς αιτίες, όπως το στρες, η κούραση και η μειωμένη με τον χρόνο κυτταρική ενέργεια, διαταράσσουν τη μικροκυκλοφορία, οξειδώνουν τις πρωτεΐνες του δέρματος και εμποδίζουν τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο να διεισδύσουν στις βαθύτερες στιβάδες», εξηγεί η διάσημη facialist με έδρα στο Λονδίνο Αναστασία Αχιλλέως. Γι’ αυτό, η χροιά της επιδερμίδας χάνει το χρώμα της υγείας και γίνεται γκρίζα και θαμπή.

Η τακτική σας
Ουσίες όπως το γλυκολικό και το λινολεϊκό οξύ και ρετινοειδή θα επιταχύνουν τη διαδικασία απολέπισης. Επίσης, οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τα ενυδατικά συμπλέγματα και τα μέταλλα θα οξυγονώσουν τα κύτταρα και θα τονώσουν τον μεταβολισμό τους», επισημαίνει η κ. Αχιλλέως.

Χαλάρωση

Τι συµβαίνει
«Από τα μέσα της δεκαετίας των 20 ετών, οι ίνες κολλαγόνου που βρίσκονται στο χόριο και το υποδόριο στρώμα του δέρματος μειώνονται τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Έτσι, η υποστηρικτική στιβάδα της επιδερμίδας αδυνατίζει, το δέρμα παύει να είναι σφριγηλό και ελαστικό και υποτάσσεται στον νόμο της βαρύτητας, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το οβάλ του προσώπου», εξηγεί η δερματολόγος Μαρία Μαυρίδου. Εξίσου καταστροφικό ρόλο παίζει και ο ήλιος: Η UVA ακτινοβολία, που εισχωρεί στο δέρμα, καταστρέφει τα τριχοειδή αγγεία, τους ινοβλάστες, τις πρωτεΐνες και τα κύτταρα.

Η τακτική σας
Εντείνετε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με συμπλέγματα πεπτιδίων, πρωτεΐνες, ω-3 λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες και φωσφολιπίδια. Ένας άλλος τρόπος διέγερσης του κολλαγόνου είναι η ηλεκτροδιέγερση.

Μαύροι κύκλοι / σακούλες

Τι συμβαίνει
Μήπως τελικά δεν ευθύνονται οι ρυτίδες για την κουρασμένη όψη μας; Το φωτεινό, ξεκούραστο βλέμμα -ακόμα κι όταν έχουμε ρυτίδες- μας κολακεύει περισσότερο, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα της πιο ευαίσθητης περιοχής του προσώπου λεπταίνει. Έτσι, τα σκούρα αγγεία που βρίσκονται στην περιοχή γίνονται ακόμα πιο έντονα, ενώ η κατακράτηση υγρών και η συσσώρευση τοξινών εντείνονται. Εξίσου καταλυτικοί παράγοντες είναι το στρες, η έλλειψη άσκησης και το πολύ αλάτι, που κάνουν το λεμφικό σύστημα, που είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του οργανισμού, να τεμπελιάζει.

Η τακτική σας
Η καφεΐνη είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά αντιμετώπισης. Οι διεγερτικές της ιδιότητες βοηθούν τη μικροκυκλοφορία και συσφίγγουν το δέρμα. Ακόμη, μετά από ξενύχτι, τυλίξτε ένα παγάκι με μια χαρτοπετσέτα και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή για 1-2΄ για μια αναζωογόνηση εξπρές.

Αυτό το ξέρατε;
Οι τροφές µε υψηλό γλυκαιµικό δείκτη προκαλούν γλυκοζυλίωση, µια χηµική αντίδραση του οργανισµού που καταστρέφει το κολλαγόνο και επιταχύνει την πρόωρη γήρανση

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *